- 2008 03 09, 22:38
Mieloji, kalba eina apie tikejima, ne apie religija.Dievas ir religija yra skirtingi dalykai. Gal kada ir iki to priaugs diskusijos.Bet pradziai manau pakaks.Tad lauksiu atsako, jei turesi noro
Dekinga ML
Gabs rašė:Auksinezuvele rašė:Taip, is dalies teisybe, tik mazas skirtumas - as nesakau, as klausiu ar ji pesimiste.As jos nepazystu, tad negaliu sakyti,todel tik is to , kas parasyta as galiu daryti isvadas.
Pesimizmas - tai gyvenimiskos patirties praeityje perkleimas i dabarti arba net i ateiti.O tai sukelia baime.Baime veiksme, kuria kancia.Ilgalaike kancia sutveria nusivylima, kas su laiku mus ir atveda i depresija.Depresija yra NEPASITIKEJIMAS DIEVU.KAS YRA DIEVAS?
Kaip galima sakyti jog jis yra jei mes jo nematom?
Kaip galima garbinti to, ko nepazystam?
Bet - kazkokiu sunkiai suvokiamu budu
net 96% visos zmonijos tiki i DIEVA
Auksinezuvele, aš esu ex optimistė. Kažkada pasaulis atrodė rojus, o žmonės geri. Bet supratau, kad esu tik svajotoja, vaikštanti su rožinaisi akiniais.
Ar gali papasakoti, kas nutiko? Jei ne perdaug asmeniska
Todėl bandau 'gimdyti' pesimizmą, kuris mane priartintų prie realybės. Nenoriu būti visuomenės atstumtoji,
Paaiskink prasau, kaip tai buna - visuomenes atstumtoji
užsadariusi savo mažam pasaulėly, kuriam tik šviesios spalvos. O galiausiai bujau įvairių psichinių nuokrypių, kaip tapimo šizode.
Nesu tikra jog suprantu termina "sizoide"
Bet dėl to, jog besimizmas priveda prie nepasitikėjomo Dievu,
As nepamenu rasiusi, jog pesimizmas veda prie nepasitikejimo Dievudar laaaabai abejočiau.
Abejoti yra puiku.Tai yra zenklas, jog zmogus iesko.O kai gerai iesko, tai visada randa.
Mano manymu, nepasitikėjimas dievu kyla iš apsiskaitymo.
O man kaip tik taip nutiko, kad kai pradejau skaityti, tai ir atejo suvokimas apie Dievo egzistavima.Ir kuo daugiau skaitau, tuo daugiau irodymu gaunu, jog JIS EGZISTUOJA. Kita kalba koks jis ir kaip mes ji galime pazinti:)
'Skaitymas-keistas ir netgi pavojingas užsiėmimas', nes mat skaitantys žmonės linkę abejoti savo egzoistencija ir galvoja, jog jū būtis yra klaida ar likimo išbandymas.
Kas per knygos , kurias tu skaitai? Jei tik tiek knygos teatveria, manau verta atydziau rinktis ka skaityti
Bet aš ne apie tai. Suvedant daugybę istorinių faktų, susijusių su krikščionybe ir jos atsiradimu, ima pirštis nuomonė, jog tDievas yra sukurtas pačių žmonių, nes jie kitaiip negali, jokia tauta negalėtų egzistuoti, jeigu neturėtų dievo(ų). Net istorijos vadovėliai tegia, jog sunykus religijai, sunyksta ir civilizacija.
O kaip cia nutiko, kad krikscionybe atsirado pirmiau nei DIEVAS?
O pasaulio egzistencija iki atsirandant krikscionybei? Ar gali issakyti savaja nuomone?
O dėl to, kad dievo negalima pamatyti, galiu dar kaiką pridurti. Žmonės tiki į daugybę nelogiškų dalykų kaip prietarai, gamtos ženklai, astrologija ir visa kita.
O i ka tu tiki?
Bet drįsčiau netikėti, kad tiek daug žmonių tiki į dievą, nes keik žinau dievo induizne ir Kinijos religijose nėra-tos religijos pagrįstos moralinėm nuostatom, filosifiniu mąstymu, na o vien Kinijoj ir Indijoj gyvena vos ne trečdalis pasaulio.
Mieloji, kalba eina apie tikejima, ne apie religija.Dievas ir religija yra skirtingi dalykai. Gal kada ir iki to priaugs diskusijos.Bet pradziai manau pakaks.Tad lauksiu atsako, jei turesi noro
Dekinga ML