- 2015 10 24, 14:04
Morpheus rašė:Ai tai pyyp!.. nieko cia baisaus.. Visi ta dare, ir visi darys.
Ar aš sakiau kad tai gerai?
bet koks žudymas yra blogis, tik norėjau pabrėžti, kad nereikia pulti krikščionybės už tai ką visi yra darę.
Klausimas - tur but 90% aktyviai ispazystanciu islama tiki, kad visus kitatikius reikia
Anaiptol. Didžioji dalis islamo išpažinėjų yra taikūs ir sutariantys su kitomis religijomis. Tai ką mes matome tėra palyginus nedidelės grupės darbai, kuriuos beje patys islamistai smerkia kaip paklydusius. Na čia panašiai kaip kad buvo lietuvių kurie žydus šaudė, bet nemanau kad kitiems lietuviams malonu kai vis tautą vadina žydšaudžiais. Na žydšaudy, ką tu apie tai manai?
Dirbu su musulmonais ir jie patys (tie kurie nera krastutiniu paziuru) sako jog tai beprotybe ir tokiu yra begalo mazai. Remiantis tavo logika turetume nekreipti i tai demesio ir leisti jiems pasirupinti musu visu kelione pas alacha?
Na aš tokios logikos neturiu, čia gal tavo tokia logika, kad tokias išvadas daraisi. Nes aš prieeš bet kokią prievartą. Net ir tikėjimo klausimais, aš nebruku to kuo tikiu, tik pataisau kur žmogus netiksliai suprato.
Inkvizicija - taip tai yra ir bus kataliku geda dar labai ilgai.
Va apie tai ir kalbu. Visi tai daro, bet paradoksaliai tai tik katalikų gėda
Popieziai "nepritare", "perejo i pasaulines valdzios rankas".. Visa tai smirda issisukinejimais.
Tai neeišsisukinėjimas, tai istorijos žinojimas. Žinoma, kai tavo mąstyme suformuotas įvaizdis sunku pakeisti. Bet čia jau ne mano bėda
Tiesa įdomus dalykas, kad va bažnyčia prie daug šimtmečių padarė klaidą (kuri labiau buvo sociainės panikos pasekmė, nei kad jos veiksmai, nes bažnyčia visada raganavimą vertino kaip prietarą ir tiek, o žmonės ieškodami atpirkimo ožio jį rado), bet va visi kiti tokie šventi kad nedaro klaidų. Nors realiai tiek tu tiek aš esame tokie patys klaidų darytojai.
Kad ir kaip ten bebutu, vykstant siuolaikiniams karams valstybes iniciatores stengiasi nesipurvinti ranku. Pasiunti samdinius kurie nudirba visus juodus darbelius ir islieki svarutelis.
Deja nebuvo taip, nes vyskupai ištisai varė invizitorius iš savo vyskupijų, popiežiai draudė. Tik va bėda ta, kad didžiausios inkvizijos bangos buvo pas protestantus, o katalikai kalti liko
Todėl ir keista, kad žmonės nelabai susipažinę su istorija, daro savo nuomonę grįsdami tik savo įsivaizdavimu manosi puikiai išmanantys kokie procesai ten vyko. Tokie žmonės juk išties geriau išmano nei tie kurie dešimtimis metų tyrinėja inkvizicijos laikotarpį. Čia juk viskas aišku, degino ir visa kita man neįdomu.
Oficialiai popieziai nepritare.. O realiai nieko su tuo nedare, nes tai buvo ginklas perleistas i kazkieno kito rankas, kad savuju nesipurvinti.
Ok, tada paklausiu: Koks buvo popiežių tikslas, kad reikėjo tokią košę užvirti?
Pavel rašė:..,-zudykite juos visus, nes Viešpats pats atskirs savuosius...,-popieziaus klapciukas isake,nes turejo jo igaliojima....,
Deja ispanijos inkvizicija niekada nepriklausė popiežiaus jurisdikcijai
-100000 zmoniu mieste isskerde: nepagailejo net kudykiu....
Skaičių gerokai perlenkiai, nes tokių didelių miestų tuo metu Europoje nebuvo. 10 000 žmonių turintis miestas buvo labai didelė retenybė ir savo mąstais prilygo dabartiniam Niujorkui. Čia įvardinai tokį skaičių kuris būdavo vidutinio dydžio šalyje, bet tikrai ne mieste