Moderatorius: Astro-Meška

ParašėSandra
#12194 Zonderi, irode....Italijoje vienoje baznycioje vienuolis laike misias ir suabejojo, kad aukojimo metu vynas ir ostija pavirsta Kristaus kunu ir krauju, tad paprase Dievo atsiusti zenkla...ir ivyko stebuklas, aukojimo metu vynas pavirto krauju, o ostija kazkokiu organu. Komisisja TYRE ir istyte, kad tas organas yra sirdis, ir sirdies ir kraujo DNR sutampa su kraujo, rasto ant Jezaus drobules DNR...Be to tas kraujas ir sirdis islike iki siu dienu....
ParašėSandra
#12195 Vienas iš seniausių stebuklų siekia 8 amžių, tai Lanciano stebuklas, dokumentuotas pergamente, kuris 15 amžiuje pateko pas pranciškonus. Šis stebuklas įvyko Chieti provincijoje, Lanciano miestelio bažnyčioje: tuo metu, kai vienuolis, aukodamas šv. Mišių auką, suabejojo Kristaus realiu buvimu, jo akivaizdoje konsekruotas vynas ir duona pavirto krauju ir kūnu. Relikvijos išliko iki šių dienų.
Saltinis:

http://www.radiovaticana.org/lit/Articolo.asp?c=52518

o cia kam idomu angliskai:

http://www.therealpresence.org/eucharst ... ciano.html
ParašėSandra
#12196 Eucharistic Miracle
Lanciano, Italy 8th Century A.D.

Ancient Anxanum, the city of the Frentanese, has contained for over twelve centuries the first and greatest Eucharistic Miracle of the Catholic Church. This wondrous Event took place in the 8th century A.D. in the little Church of St. Legontian, as a divine response to a Basilian monk's doubt about Jesus' Real Presence in the Eucharist.

During Holy Mass, after the two-fold consecration, the host was changed into live Flesh and the wine was changed into live Blood, which coagulated into five globules, irregular and differing in shape and size.

The Host-Flesh, as can be very distinctly observed today, has the same dimensions as the large host used today in the Latin church; it is light brown and appears rose-colored when lighted from the back.

The Blood is coagulated and has an earthy color resembling the yellow of ochre.

Various ecclesiastical investigation ("Recognitions") were conducted since 1574.

In 1970-'71 and taken up again partly in 1981 there took place a scientific investigation by the most illustrious scientist Prof. Odoardo Linoli, eminent Professor in Anatomy and Pathological Histology and in Chemistry and Clinical Microscopy. He was assisted by Prof. Ruggero Bertelli of the University of Siena.

The analyses were conducted with absolute and unquestionable scientific precision and they were documented with a series of microscopic photographs.
These analyses sustained the following conclusions:

The Flesh is real Flesh. The Blood is real Blood.

The Flesh and the Blood belong to the human species.

The Flesh consists of the muscular tissue of the heart.

In the Flesh we see present in section: the myocardium, the endocardium, the vagus nerve and also the left ventricle of the heart for the large thickness of the myocardium.

The Flesh is a "HEART" complete in its essential structure.

The Flesh and the Blood have the same blood-type: AB (Blood-type identical to that which Prof. Baima Bollone uncovered in the Holy Shroud of Turin).

In the Blood there were found proteins in the same normal proportions (percentage-wise) as are found in the sero-proteic make-up of the fresh normal blood.

In the Blood there were also found these minerals: chlorides, phosphorus, magnesium, potassium, sodium and calcium.

The preservation of the Flesh and of the Blood, which were left in their natural state for twelve centuries and exposed to the action of atmospheric and biological agents, remains an extraordinary phenomenon.
ParašėSandra
#12666 uzdegiau SV. GERTRUDOS zvake uz visus forumo narius, kazkas melsis uz mus visa savaite....Stiprybes jums !
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
AUmba rašė:
Sandra rašė: Na tarkime, as issiskyriau su vyru...Gerai, remiuosi tikejimu:" Tai Dievo valia, Dievas man ras geriausia sprendima, Jo keliai nezinomi, gal jis taip grudina mano siela, gal jis taip ruosia mane pomirtiniam gyvenimui, o gal dar didesnei malonei, cia zemeje". Cia tikejimas
O dabar zmogiskos baimes :" Bet man skauda, as noriu buti laiminga, noriu laimes cia ir dabar....O jeigu as visa gyvenima liudesiu, o jei is vienatves palusiu"...
Dvi puses. Dvi zmogaus puses. Tikejimas ir zmogiskasis pradas su savo baimem...Ir jas reikia suintegruoti, kad liktu tik besalyginis tikejimas: "Kokia bus Dievo valia, taip ir bus"... Jokiu baimiu tik beribis pasitikejimas Dievo noru mums gero...

tu nori sunaikinti savo žmogiškąją pusę, kad pasiektum tikėjimą? betgi tu esi žmogus.. ir jausmus turėsi visada.. gal geriau žmogus su visais jausmais - ir gerais ir blogais, negu fanatikas, aiškinantis kad skausmo nėra, yra tik tavo darbų pasėkmė...

Taip...konfliktas ir isiplieskia kai imam save vertinti kaip kuna (ZMOGU) , o ne siela...
Asmeniskai as suvokiu save kaip SIELA KUNE...bet zmogiskoji puse, EGO ir susiformave iprociai tampo i visas puses kai tik apsileidziu darbais zodziais, veiksmais ir mintimis...konfliktu konfliktas :)
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Sandra rašė:uzdegiau SV. GERTRUDOS zvake uz visus forumo narius, kazkas melsis uz mus visa savaite....Stiprybes jums !

Sandrute, zemai lenkiuosi...tvirtybes tau savame tikejime ir isbandymuose :)
NAMASTE
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Auksinezuvele rašė:
Taip...konfliktas ir isiplieskia kai imam save vertinti kaip kuna (ZMOGU) , o ne siela...
Asmeniskai as suvokiu save kaip SIELA KUNE...bet zmogiskoji puse, EGO ir susiformave iprociai tampo i visas puses kai tik apsileidziu darbais zodziais, veiksmais ir mintimis...konfliktu konfliktas :)

Šiaip jau Ego - žmogaus savastis.. kuo taptum, jei jos atsisakytum? Vertinu save kaip visumą. ir kūną ir iselą.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
AUmba rašė:
Auksinezuvele rašė:

Šiaip jau Ego - žmogaus savastis.. kuo taptum, jei jos atsisakytum? Vertinu save kaip visumą. ir kūną ir iselą.

As nesiulau atsisakyti.As uz dvasine zmpogaus esybes puse.EGo prigimtis kita.As tik pabreziau, jog knflikta ir sukelia butent tai, jog daznas is musu suvokia save kaip kuna su siela, o as suvokiu save KAIP SIELA KUNE.IS cia ir poziuris i EGO kaip i kontorliuojanti elementa
Parašė Panika
#12858 Man katalikybė , kaip ir visa krikščionybė nėra artimi dalykai. Nors užaugau kriščioniškoje kultūroje, tačiau dabar labai kritiškai žiūriu į tai. Ši religija išplito krauju ir kalaviju. Aš tiesiog tikiu gamta. Gamtos jėga. Man labiau priimttina senoji lietuvių religija. Aišku, jos "neberestauruosi", bet iš jos galima nemažai pasiimti. Būtų didžiausias mano paniekinimas, jei mane palaidotų kriščioniškai. Su visomis apeigomis, kunigais, kuriems mirtis - rutinos dalis, papildomi pinigėliai..
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Panika rašė:Man katalikybė , kaip ir visa krikščionybė nėra artimi dalykai. Nors užaugau kriščioniškoje kultūroje, tačiau dabar labai kritiškai žiūriu į tai. Ši religija išplito krauju ir kalaviju. Aš tiesiog tikiu gamta. Gamtos jėga. Man labiau priimttina senoji lietuvių religija. Aišku, jos "neberestauruosi", bet iš jos galima nemažai pasiimti. Būtų didžiausias mano paniekinimas, jei mane palaidotų kriščioniškai. Su visomis apeigomis, kunigais, kuriems mirtis - rutinos dalis, papildomi pinigėliai..

O kaip noretum buti palaidota/as?

Pvz: mano mama prasosi sudeginama
ParašėSandra
#13087 tai kataliku baznycia nedraudzia deginti...
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Sandra rašė:tai kataliku baznycia nedraudzia deginti...

Kadangi Dievo nesieju nei su religija, o juolabiau su baznycia, tai net ir abejones tokios nekyla.Esme kitame.
O as pagalvojau dabar jog man paciai zymiai scarbiau mirties akimirkos suvokimas nei pats mirties faktas.Kalbu apie samoninga busena
Parašė Panika
#13121 Pagal pagoniškas tradicijas. Nežinau, ar norėčiau būti sudeginta. po žeme geriau gal. Atiduot duokllę gamtai. Sugrįžt į nebūties būseną. Pamaitint skaidytojus.
Kūno mirtimi viskas nesibaigia.
ParašėSandra
AUmba rašė:
Auksinezuvele rašė:

Aumba, buna "mazasis" ego ir "didysis" ego..ar ghirdejai apie tai....?
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Sandra rašė:
AUmba rašė:
Auksinezuvele rašė:

Aumba, buna "mazasis" ego ir "didysis" ego..ar ghirdejai apie tai....?

Sandra, gal gali trumpai aprasyti?