Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#57052 jei dievas yra, tai as su juo susipykes, jei jo nera, tuomet tikiu kad zmonijai reikia kazkuo tiketi kas teiktu vilties. Dievū sioje zemeje yra isties nemazai ir net nezinau kuriais tiketi kuriais ne. Taciau kaip ir kiekvienas kai buna labai blogai ir nieko salia nera saukiuosi dievo. Galetu jis bent pirstelt, kad kasnors pasikeistu.
Jei kas klausia ar as tikintis visuomet atsakau kad ne.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#57063 Skaitydama tavaji pasisakyma pabandziau isivaizduoti, kad jei as buciau dievu, kaip as reaguociau i tavaji pasisakyma. Ir va ka isjauciau -
"nereaguoju ir nejudinu savo mazojo pirstelio del vienos priezasties - buvau, esu ir busiu, o tu tuo netiki.Tik delto jog egzistuoju tikrai, o tu abejoji, manes saukiesi tik tada, kada jau niekas nebepadeda. Man skaudu, bet as tau daviau laisvos valios dovana, tad negaliu tau trukdyti ir kistis i tavus reikalus, nes tai tavasis pasirinkimas.As ji gerbiu, tad belieka laukimas, kada tu itikesi..."
Vartotojo avataras
Parašė Dead
vulneratus rašė:jei dievas yra, tai as su juo susipykes, jei jo nera, tuomet tikiu kad zmonijai reikia kazkuo tiketi kas teiktu vilties. Dievū sioje zemeje yra isties nemazai ir net nezinau kuriais tiketi kuriais ne. Taciau kaip ir kiekvienas kai buna labai blogai ir nieko salia nera saukiuosi dievo. Galetu jis bent pirstelt, kad kasnors pasikeistu.
Jei kas klausia ar as tikintis visuomet atsakau kad ne.

Mano trumpas patarimas ir atsakymas viename.
Jei nori kazka pakeisti arba padaryti , viska daryk pats , neatsiras toks asmuo kuris uz tave viska padarys.
Ir kam be reikalo gaisti laika ir istikus bedai saukt dieva ,jei jis vistiek neateis , tavo bedos ir turi jas pats sprest.
Sakau is patirties.
Vartotojo avataras
Parašė Partizanas
#57657 malonu kad patiko :)
Vartotojo avataras
Parašė Dead
#57844 Parasyta , gan idomiai , taciau nelogiskai...
Vartotojo avataras
Parašė costa
#57951 O tikėjime reikia ieškoti logiškumo??
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
costa rašė:O tikėjime reikia ieškoti logiškumo??

Costa, saulele, o ji ir neraso, kad tikejimui reikia logiskumo.Paparsciau yra vertinama is proto pozicijos ir VALIO!. PAtikek, mes jau issiaiskinom, kad kalbam apie viena ir ta pati, tik vartojam skirtinga terminologija ir dar - as tai vadinu tikejimu, o kiti tai vaidina kad ir didziuoju big-bang...svarbu susivokti savyje..
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
costa rašė:Niu, man irgi kol kas niekas neaišku :dream: Kuo savęs pažinimas susijęs su Dievu, hmm??

Costa, jei paimtum medi, zvaigzde, lietaus lasa, akmeni, deimanta, net zmogu - visi mes susidedam is tu paciu elementu, tu paciu atomu ir erdves tarp ju.Skiriasi tankis ir ju issidestymas, kas galutineme rezultate padaro zmogu- zmogumi, medi- medziu, akmeni- akmeniu ir taip toliau. Dabar - jei imtume mikroskopa ir ji stiprintume ir stiprintume, matytume vis mazesnes , smulkesnes dalelytes, kurios galiausiai taptu nebeimatomomis ir apie ju egzistavima zinotume tik is ju judejimo sukeltu zenklu, tokiu kaip neryskios juosteles arba demeles. Visa tai yra mokslas!. O tarpai rastusi vis didesni ir didesni, kol galiausi viskas kas liktu tai tik vienas didelis tarpas, kuris rodytusi kaip tustuma. Visa kas mes esam ir tai kas mus supa yra suriktuota tam tikra tvarka ir veikia labai sistemingai ir nepriekaistingai, kas rodo, kad tam tikros jegos buvima , kokios jos bebutu, tos jegos visa tai valdo ir rezisuoja. Dar daugiau - apjungia viska i viena.Ir tai greiciausiai musu neramus protas vadina DIEVU.Kuo mazesni tarpai tarp molekuliu, tuo tankesne medziaga.Todel ir tik todel mes ir jauciam save kaip materialius kunus. Siaip jau mes buvom, esam o ir busim energijos srautas .Tai, kad tankis didelis, dar nereiskia, jog mes nebe energija. Energija is niekur neatsiranda ir niekur nedingsta - ji buvo, yra ir bus - tai fizikos desnis.
DIEVAS BUVO,YRA IR BUS...
Pradziai tiek. Manau, kad kils klausimu, bandykim aiskintis pamazu ir be dideliu emociju.Ziuresim kas iseis

:jap
Vartotojo avataras
Parašė costa
#57994 Nežinau, aš turbūt kažkokia užburta - man vistiek NIEKAS neaišku :bloga Tiksliau, logiškai viskas lyg ir aišku, na, toks jausmas, kad viską matau iš šono, bet pati sudalyvaut tame negaliu.
Arba tas Dievas man kaip koks vanduo - matyt matau, bet į ranką paimt negaliu, šliūūūkšt ir išbėga :)
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#58048 Teisingai, tam ir reikalingas tikejimas, kad negali paimti i ranka, negali pamatyti, negali paliesti...
Radijo bangu irgi nei matom nei paliesti galim, bet jos egzistuoja ir kaip tai zinom? Nagi per radijo imtuva girdim garsus...taip ir Dieva patiriam per savo isgyvenimus.DIevas yra ABSOLIUTAS, reiskia jame yra tiek teigiama tiek ir neigiama, o mums duota LAISVA VALIA, kodel mes renkames neigiamus isgyvenimus? CIa kiap radijo stotis - jei nepatinka muzika, pakeiciam stoti - ar as ka ne taip cia mastau?
Vartotojo avataras
Parašė Partizanas
#63400 Visi tie kunigai ,,varo'' ant gotų ar panašių žmonių , sako satanistai , satanistai !!!! o kažin kas per mišes geria Kristaus kraują ir valgo jo kūną . o jei dą atsimuntume koki kankinimo budai buvo pritaikyti senoveje , kas jiems nepaklusdavo :?
Vartotojo avataras
Parašė era
#63409 Krikščionybė labai greitai "sukomerciškėjo". Esu už gryną, laisvą tikėjimą.
Parašė autumn
yze rašė:Visi tie kunigai ,,varo'' ant gotų ar panašių žmonių , sako satanistai , satanistai !!!! o kažin kas per mišes geria Kristaus kraują ir valgo jo kūną . o jei dą atsimuntume koki kankinimo budai buvo pritaikyti senoveje , kas jiems nepaklusdavo :?

Kunigai tikrai neturi nusistatymo prieš gotus - bent jau kunigai plačiąja prasme. Vienetinių prietrankų visur ir visada būna. Pati buvau aktyvi katalikiškos organizacijos narė, laksčiau dideliam katalikiškam renginy su kerzais ir visa juoda, bendravau su tikrai tikinčiais žmonėm ir su kunigėliais, kurie ar atvykdavo į svečius ar visą renginį buvo - ir tikrai niekas nė žodžio nesakė.
O jei maišo gotus su satanistais - elementarių žinių trūksta. Ir iš kur jie gaus jas, ypač tie vyresnio amžiaus. Juoba kad išorinė išvaizda šiųjų dviejų ne taip jau labai skiriasi, o ir visų mazgotukų galvoj irgi visokios kapinės, mirties dievinimas ir panašūs dalykai. Tai ir nestebina manęs tas maišymas.

Apie viduramžių inkvizicijas - atskira kalba. Išsigimę laikai buvo.