Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė mumu
Paukstis rašė:
mumu rašė: Nemanau, kad tu ne forume sugebėtum man paaiškinti, ką jauti.

Nemanau, kad sugebėtum mane suprasti.

sutinku :)

Aš tai su tavim nesipykstu, tikrai nemanau, kad susišnekėtumėm. Na nesuprantu aš to, siekiu išsiaiškinti.

Norėčiau, kad Rožinė Pantera, man paaiškintum, man labai įdomu. Tik kaip tai padaryti?
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#271779 Mumu, norint suzinoti ka nors naujo, ypac kai tai liecia neapciuopiamus dalykus - reiktu pradzioj nusimesti zinojimo, nuostatu bei kontraargumentu skraiste. Kai gyvenime atsitiks (anksciau ar veliau tai nutiks) nepaaiskinami ivykiai, kuriu nei ''sutapimui'', nei ''tikimybiu teorijai'' ar ''minciu galiai'' pripaisyt nepavyks...Tuomet ir atsiras tavo gyvenime tikejimas kad ir ''Kazkuo neapciuopiamu'', o kaip tu tai ivardinsi - tavo pacios pasirinkimas... Sekmes!
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
atsiras tavo gyvenime tikejimas kad ir ''Kazkuo neapciuopiamu'', o kaip tu tai ivardinsi - tavo pacios pasirinkimas...

Mano pažiūra ir nuomonė tokia pati. Kad gal nesvarbu kaip pavadinsi Aukščiausiąjį. Kūrėju, Dievu, Visatos Protu, ar Visatos Valdovu.
Mano nuomonė: svarbu, kad tikėjimas būtų paremtas gėriu ir meile, nors man tai nelabai pavyksta.
Jokiu būdu neperšu niekam savo nuomonės. Tradicinis tikėjimas labai paplitęs ir manau svarbu tik tai, kad jis sueitų į meilę artimui, o ne tik į išorinį demonstravimą.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
Ciaba rašė:nesvarbu kaip pavadinsi Aukščiausiąjį. Kūrėju, Dievu, Visatos Protu, ar Visatos Valdovu.
Mano nuomonė: svarbu, kad tikėjimas būtų paremtas gėriu ir meile

Labai, labai pritariu.
Vartotojo avataras
Parašė mumu
#272076 man atrodo, kad nieko neapčiuopiamo ir nepaaiškinamo nėra. Yra DAR nepaaiškintų dalykų, bet tai tik laiko klausimas, kažkada tokių dalykų buvo dar daugiau.
Net neįsivaizduoju, kokia situacija priverstų mane susimąstyti, kad čia man pagalba iš viršaus.
Beje, kaip tik apie tą dėkingumą Dievui. Pastebėjau, kad kai kurie dėkodami likimui ar aukščiausiajam, kartais pamiršta padėkoti žmogui/žmonėms, kurie realiai labai daug prisidėjo prie vieno ar kito stebuklo. Mano supratimu, stebuklus ir labai labai didelius darbus kuria žmonės. Būti kartu ar dalimi kažko - labai didelė jėga.
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
man atrodo, kad nieko neapčiuopiamo ir nepaaiškinamo nėra.

Na aš nesiginčysiu. Ir ne mano reikalas įtikinėt. Bet pabandyk atsakyti į porą klausimų. Nežinau, gal tu palaikysi mane naiviu, nežinančiu pagrindinių mokslo teiginių. Na bet pabandyk, kad ir sau atsakyti:
  1. Kur yra pradžių pradžia? (Didysis sprogimas. O kas jį sukėlė?)
  2. Ar stebėjai žvaigždėtą dangų? Kur visatos pabaiga? (Begalinė. Taip nebūna.)
  3. Iš kur atsirado žmogus ir gyvybė? (Darvinas. Neįtikinama visiškai.)
  4. Kas palaiko geležinę tvarką visatoje?(Mokslininkų atrasti dėsniai. Savęs apgaudinėjimas)
  5. Žmogaus gyvenimo prasmė? (Gimti, gyventi ir numirti. Per daug paprasta)
Nesismulkinsiu ir nesigilinsiu. Jeigu atsakysi- bus įdomu paskaityti. Bet nesiginčysiu.
Parašėnemoku
#272081 Ciaba, man butu labai idomu suzinoti kuo tau Darvino evoliucijos teorija yra visiskai neitikinama?
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
Ciaba rašė:...Kur yra pradžių pradžia?
... Kur visatos pabaiga? (Begalinė. Taip nebūna.)
...Iš kur atsirado žmogus ir gyvybė?[...]

Šaunuolis Ciaba. :lakstau
Tokiais klausimais nuo vaikystės dėdę kankindavau... Tačiau jų užtenka, kad žmogus išreikštų savo tvirtą ar netvirtą nuomonę. Mane ypač smalsumas vežė, kas yra už dangaus ir t.t. Kur visatoje sienos? Juk mūsų protas ribotas, todėl ir negalime būti protingiausi -ausi, ir -ausi visatoje...
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
Ciaba, man butu labai idomu suzinoti kuo tau Darvino evoliucijos teorija yra visiskai neitikinama?

Aš galiu tikėti Darviną, Leniną ir Marksą su jų šviesiu komunistiniu rytojum.
Bet tai neįrodyta. Tai teorema be įrodymo.
Aš galiu tikėti Dievą, Visatos protą. Tai aksioma. Jinai nereikalauja įrodymų, nes yra logiškai išmastoma.

Tai mano asmeninė nuomonė, kurios aš niekam neprimetu.
Parašėnemoku
#272094 Argumentuoti negali, supratau.
Vartotojo avataras
Parašė EniGmO
Ciaba rašė:
Ciaba, man butu labai idomu suzinoti kuo tau Darvino evoliucijos teorija yra visiskai neitikinama?

Aš galiu tikėti Darviną, Leniną ir Marksą su jų šviesiu komunistiniu rytojum.
Bet tai neįrodyta. Tai teorema be įrodymo.
Aš galiu tikėti Dievą, Visatos protą. Tai aksioma. Jinai nereikalauja įrodymų, nes yra logiškai išmastoma.

Tai mano asmeninė nuomonė, kurios aš niekam neprimetu.

Yra dalis klausimų , kurie žmogui išvis turėtų būt tabu..nes atsakymo logiško nėra...visata ribota tiek ..kiek mųsų mąstymas ribotas.,kam kelt kvailus beprasmius klausimus, kodėl gimiau arkliu o ne žmogum..kodėl turiu širdį bet niekas manęs nemyli..kodėl tikėti jei galima pasikliaut mokslu...yra dalykai ,kurie tiesiog tebūna savaime..yra tikėjimas aukštesniu protu nei žmogus..kas čia blogo?? skruzdėlėm ir dalamputės kad ant jų kažkas vaikšto,bet mes vaikštom..kodėl negali kažkas kažkur mus stebėti?
Vartotojo avataras
Parašė EniGmO
#272181 pabaiga prasideda ten kur baigias pradžia.,pradžia-ten kur pabaiga..viskas sukasi ratu..sistema..sistemoje esam ir mes, kodėl daugelis nagrinėjam klausimus kurie eina šalia sistemos? jei nelemta žinot tai ir nelįskim ir nekrapštykim..taip turi būt..nieko nėra atsitiktinio,..nėra būties be priežasties.
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
#272192 Sutinku su EniGmO. Jeigu nesigilinant, pažiūrint elementariai iš vienos pusės,
žmonės nuo senų senovės tikėjo Dievais. Dar nebuvo gimęs Kristus- o žmonės tikėjo dievais. Mūsų protėviai tikėjo gamtos dievais.
Ir nereikia apsimest, kad mes tapome tokie gudrūs, mokslas viską paaiškino ir mums tikėjimas nebereikalingas.
O kam jis reikalingas, o kam ne- jiems patiems spręsti. Ir į ką tikėti- kiekvieno asmeninis reikalas: Šėtoną, Visatos Protą ar krikščioniškąjį Dievą.
O gal Alachą.
Tikiuosi nenusikalbėjau. Tokia mano nuomonė šiuo klausimu.
Vartotojo avataras
Parašė mumu
Ciaba rašė:Aš galiu tikėti Dievą, Visatos protą. Tai aksioma. Jinai nereikalauja įrodymų, nes yra logiškai išmastoma.

Logika, kaip mokslas, nagrinėja teisingus ir klaidingus teiginius, tikimybę ir priežastingumą. Tavo sakinys beprasmis, t.y. klaidingas. Logika pagrįsta vien prielaidomis (aplinkybėmis, "premisomis"), iš kurių galima daryti vienas ar kitas išvadas. Be jokių sąlygų ar prielaidų išvadų negalime vadinti išvadomis. Tai yra kūrinys.

Enigmo, labai romantiškai rašai, bet kodėl turėčiau nelįsti ir nekrapštyti? Ar įsivaizduoji, kaip gyventų žmonės dabar, jei nebūtų nei vieno revuliocionieriaus, galybės mokslininkų, kurie atrado, suprato, perprato dalykus, kuriais sėkmingai naudojamės šiandien?

Kodėl manai, kad nėra būties prie priežasties? Kodėl ji turėtų būti? O kaip manai, šita skruzdelė, kurią sutrypi, irgi keliauja į tam tikrą skruzdėlių rojų ar tiesiog ilgainiui dulke pavirsta? Jei ne, tai kodėl? Ji prastesnė už kitą gyvį, t.y. žmogų?

Atsakau tau į klausimus, Ciaba:
1. nežinau, o kodėl būtinai Dievas jį turėjo sukelti?
2. Stebėjau. Kur pabaiga, nežinau, manau, nežinai ir tu.
3. Nesupratau, čia tau neįtikinama? Kodėl?
4. Mokslininkai neatrado jokių dėsnių, gal nebent turėjai galvoje, kad paaiškino reiškinius. Ir ką tu turi galvoje "geležinę tvarką"? Ta prasme, kad oro turim, kad neskraidom ar vaikštom, ar civilizaciją? Viskam yra paaiškinimas.
5. Apie tai visąlaik ir kalbu. Žmogui per sunku galvoti, kad jis realiai niekuo nereikšmingas. Gyvenimo prasmė turbūt yra gyventi.
Vartotojo avataras
Parašė mumu
Ciaba rašė:Sutinku su EniGmO. Jeigu nesigilinant, pažiūrint elementariai iš vienos pusės,
žmonės nuo senų senovės tikėjo Dievais. Dar nebuvo gimęs Kristus- o žmonės tikėjo dievais. Mūsų protėviai tikėjo gamtos dievais.
Ir nereikia apsimest, kad mes tapome tokie gudrūs, mokslas viską paaiškino ir mums tikėjimas nebereikalingas.

gal ir elementaru, bet ką tuo norėjai pasakyti? Visi tą darėm, darykim ir toliau ir nesigilinkim? Man tai tikrai neatrodo gudru. Ir mūsų protėviai toli gražu nebuvo tokie gudrūs, kokie esame mes dabar. O mūsų vaikai bus dar gudresni.

Su vienu sutinku - tikėjimas yra tikras fenomenas, aš negaliu atsistebėti, kaip jis išliko iki šių dienų.