Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Dead
ZNS rašė:na, pagonybė senaisiais laikais irgi mėgo paaukoti vieną kitą žmogelį kokiam lietaus dievui.
Nors, žinoma, nepalyginsi su krikščionybės žala.

o krikščionybė dar dalinasi į įvairias atšakas. nepriimtiniausia man atrodo katalikybė, deja. kiek teko mokytis ir skaityti, labai sužavėjo m.webberio veikalas apie kapitalizmą ir protestantiškąją etiką. protestantizmas yra gerokai logiškesnis už katalikybę.

nors tikėjimas apskritai yra kažkokia psichoterapijos forma.
apkabinu medį ir jaučiu, kaip į mane plūsta jo jėga. gal kažkas patiria tai bažnyčioje. ir nereikia pyktis dėl tikėjimo skirtumų. svarbu toleruoti vieniems kitus, jei tikėjimo tema nėra apeinama.
jei egzistuoja dievas ar dievai, jie bet kuriuo atveju yra per sudėtingi suvokti mūsų proteliams.

Taip , pagonybeje buvo tokiu dalyku, taciau zmones pasiaukodavo savo noru.
Katalikybe turi be glo daug atsaku, kurios veliau isirutulioja i visokios totalitarines sektas ir panasiai...
Patys zmones iskreipia religijas savo skirtingu tikejimu, savo skirtingais supratimais..
Siaip ar taip zmogus yra isitikines , kad jo protas ribotas suprasti kazka aukstesnio, todel ir nesupranta...
Vartotojo avataras
Parašė ZNS
#48016 yra ir neradikalių protestantizmo atšakų, kaip liuteronybė, baptizmas, kalvinizmas, anglikonybė.

ar reikia išvardinti ypač kalvinizmui būdingas idėjas, kurių nėra katalikų tikėjime ir kurios mane ypač žavi?
Vartotojo avataras
Parašė Dead
ZNS rašė:yra ir neradikalių protestantizmo atšakų, kaip liuteronybė, baptizmas, kalvinizmas, anglikonybė.

ar reikia išvardinti ypač kalvinizmui būdingas idėjas, kurių nėra katalikų tikėjime ir kurios mane ypač žavi?

Gali
Vartotojo avataras
Parašė ZNS
#48021 teiginiai, kurie yra labai logiški ir man patinka:
- kadangi dievas visažinis, jis žino žmogaus likimą.
- žmogus yra arba "sėkmingas", arba ne. vienintelis būdas įsitikinti - gyventi taip, lyg būtum "sėkmingasis", t.y., labai daug dirbti ir stengtis.
- labdara iškreipia žmogaus likimą, todėl yra nereikalinga.
- aukščiausia dievo garbinimo forma yra darbas.
- celibato nėra protestantizme, kaip žinote.
- "pašaukimas" yra ne tik dvasinėms misijoms (kunigystei/vienuolystei), bet visoms egzistuojančioms profesijoms.
Vartotojo avataras
Parašė Dead
ZNS rašė:teiginiai, kurie yra labai logiški ir man patinka:
- kadangi dievas visažinis, jis žino žmogaus likimą.
- žmogus yra arba "sėkmingas", arba ne. vienintelis būdas įsitikinti - gyventi taip, lyg būtum "sėkmingasis", t.y., labai daug dirbti ir stengtis.
- labdara iškreipia žmogaus likimą, todėl yra nereikalinga.
- aukščiausia dievo garbinimo forma yra darbas.
- celibato nėra protestantizme, kaip žinote.
- "pašaukimas" yra ne tik dvasinėms misijoms (kunigystei/vienuolystei), bet visoms egzistuojančioms profesijoms.

manau kad zmogaus likimas nenulemtas
Vartotojo avataras
Parašė ZNS
#48029 aš irgi taip manau.
bet jei krikščionybėje ieškosime logikos, protestantizmas neabejotinai logiškesnis
Vartotojo avataras
Parašė Dead
#48035 na tai taip
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#48109 Aha, tai pasirodo, jog religija skiriasi nuo tikejimo logikos buvimu, ar as klystu?
Vartotojo avataras
Parašė Dead
#48186 Nu ne...
Tai du neatskiriami dalykai , be kurio si vieno nebutu kito..
Ar religija - tikejimas turi logika priklauso nuo paciu zmoniu, ju supratimo ir pan..
Na as bent taip manau..
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#48244 Idomu, pamastykim drauge - man patinka tavo atviras protas - sakysim reliija sako, kad Mrija pastojo is sventosios Dvasios.Logiskia mastant tai neimanoma, tam reikia kazko kas stipresinis butu uz logika - tai tikejimas.Arba - Kristus oriskele - jo mokiniai ji pamate jo nepazino, nes buvo menkas ju tikejimas.Tie, kas tikejo, o tai buvo Marija , ejo ir sake visimes, kad Jezus prisikele - velgi, logiskai, protu mastant tai neimanoma, reikalingas tikejimas.TAd iseitu, kad tu teisi - vienas be kito neegzistuoja.Mano galva dar daugiau - norint tiketi reikalinga religija.Religija neegzistuotu, jei nebutu tikejimo, nes nebutu pagrindo egzistencijai.Dabar - kol buvau religinga, man niekaip neiseke itiketi, kai itikejau, nebetkau poreikio religijai, tad man tikejimas buvo ir bus visako kertinis akmuo.GAl kilo kokiu minciu , o su juo noras pasidalinti tomis mintimis? Dekui
Parašė vigintas
#48262 Na pabandykim paimti paprastesne sistema, vyras ir moteris... Tikejimas kaip Meile, taip meile turetu buti santuokos (tikejimo - seimos) pagrindu... Bet kiek zinote seimu kurios gyvena meileje ???? Meile nelogiska, absoliuciai akla ir kucia, kas tai isgyveno gerai zino, kas ne, gali pasiskaityti, Romeo ir Dziuljeta, Tristanas ir Izolda... meiles istorijos, jinai ataeina netiketai ir uzkloja kaip didziule banga, pagauna suka ir nesa, ir jokia logika ir protas pasidaro beverciai :) dangus zydresnis, zole zalesne ir zmones visi geri :)
Beje kaip tik Meile ir uztikrina seksualine istikimybe :) o ne atvirskciai, valios pastangomis niekam dar nepavyko isimykleti, net valios pastangomis, naudojantis vien protu dar niekam nepavyko net eilerastuko parasyti :)

o religija, tai moralines dogmos, jos visos turi racionalu pagrinda, bet nera nieko saldesnio pasaulyje kaip lauzyti dogmas... kad ir tos pacios liaudies izraelitu pasakos ... Moze pabendrauja su Dievu, dievas net uzraselius jam iteikia, na su tais dievo issakymais... kur beje ir tas - Nezudyk ... ir kagi daro Moze nusileides nuo Sinajaus kalno, sudauzo dievo issakymus ir padaro savo tautai holokausta, masines zudynes (beje arheologai tai patvirtino)... jis juk pirmasisi ima ir sulauzo viena is pagrindiniu dievo istatymu :) Nors Moze giliai tikintis, kunigas bendraujantis su dievu, vedantis didele tauta ...
protu tai nesuvoksi, tai suvokiama tik sirdimi :) sirdis neturi logikos, neturi nuoseksliu seku, jinai turi tik eilerascius jausmus sapnus ir patirti :)
Parašė Kal-el
ZNS rašė:- labdara iškreipia žmogaus likimą, todėl yra nereikalinga.

Abi jos man labai patinka, bet va apie pirmą tai bijau kam nors ir užsimint, nes gausiu atgal, kokia aš beširdė pabaisa. Bet aš sakau, kad yra žmonės, kurie nemoka džiaugtis tuo, ką turi... O badaujantys Afrikos vaikai yra prie to pripratę ir nelabai įsivaizduoja normalaus sotaus gyvenimo.. Gal jie taip turėjo gimti, Dievas nieko bereikalingo neleistų.

Antras irgi super. O kada gi žmonės apie tai supras ir baigs dirbti darbus, nuo kurių juos verčia vemt..
Vartotojo avataras
Parašė Dead
Auksinezuvele rašė:Idomu, pamastykim drauge - man patinka tavo atviras protas - sakysim reliija sako, kad Mrija pastojo is sventosios Dvasios.Logiskia mastant tai neimanoma, tam reikia kazko kas stipresinis butu uz logika - tai tikejimas.Arba - Kristus oriskele - jo mokiniai ji pamate jo nepazino, nes buvo menkas ju tikejimas.Tie, kas tikejo, o tai buvo Marija , ejo ir sake visimes, kad Jezus prisikele - velgi, logiskai, protu mastant tai neimanoma, reikalingas tikejimas.TAd iseitu, kad tu teisi - vienas be kito neegzistuoja.Mano galva dar daugiau - norint tiketi reikalinga religija.Religija neegzistuotu, jei nebutu tikejimo, nes nebutu pagrindo egzistencijai.Dabar - kol buvau religinga, man niekaip neiseke itiketi, kai itikejau, nebetkau poreikio religijai, tad man tikejimas buvo ir bus visako kertinis akmuo.GAl kilo kokiu minciu , o su juo noras pasidalinti tomis mintimis? Dekui

Viskas imanoma..Tiesiog reikia nebuti remuose i kuriuos mus ispraudzia sistema..kas atrodo neimanoma yra imanoma..tik to zmones nenori pripazinti , nenori patiketi...
Manau okultizmas visa ko knyga
Vartotojo avataras
Parašė Dead
Phobophobia rašė:
vigintas rašė:Meile nelogiska, absoliuciai akla ir kucia, kas tai isgyveno gerai zino, kas ne, gali pasiskaityti, Romeo ir Dziuljeta, Tristanas ir Izolda... meiles istorijos, jinai ataeina netiketai ir uzkloja kaip didziule banga, pagauna suka ir nesa, ir jokia logika ir protas pasidaro beverciai :) dangus zydresnis, zole zalesne ir zmones visi geri :)
Beje kaip tik Meile ir uztikrina seksualine istikimybe :) o ne atvirskciai, valios pastangomis niekam dar nepavyko isimykleti, net valios pastangomis, naudojantis vien protu dar niekam nepavyko net eilerastuko parasyti :)

o religija, tai moralines dogmos, jos visos turi racionalu pagrinda, bet nera nieko saldesnio pasaulyje kaip lauzyti dogmas... kad ir tos pacios liaudies izraelitu pasakos ... Moze pabendrauja su Dievu, dievas net uzraselius jam iteikia, na su tais dievo issakymais... kur beje ir tas - Nezudyk ... ir kagi daro Moze nusileides nuo Sinajaus kalno, sudauzo dievo issakymus ir padaro savo tautai holokausta, masines zudynes (beje arheologai tai patvirtino)... jis juk pirmasisi ima ir sulauzo viena is pagrindiniu dievo istatymu :) Nors Moze giliai tikintis, kunigas bendraujantis su dievu, vedantis didele tauta ...
protu tai nesuvoksi, tai suvokiama tik sirdimi :) sirdis neturi logikos, neturi nuoseksliu seku, jinai turi tik eilerascius jausmus sapnus ir patirti :)

O aš esu įsitikinusi,kad meilė GALI būti ir logiška, ir nekurčia, ir neakla. Ir tai nereiškia,kad ji bus silpna ar kokia nors "netikra". Čia viskas priklauso nuo žmogaus valios... Manau,kad žmonėms paprasčiausiai patinka tikėti meile, kaip kažkokia galingesne jėga, jiems patinka jaustis silpnesniais už meilę...Jie priklausomi būtent nuo to jausmo, o ne nuo subjekto. Net jei tai ir sukelia kančią. Romantiški mazochistai.
Savotiška patalogija?... Gal tolimoj ateity meilė bus išaiškinta kaip cheminė reakcija ir nuo jos bus išrasti vaistai, who knows...

Is dalies pritariu..
Meile tai yra jausmas kuri reikia moketi valdyti ir jam nepasiduoti...
O kai taip ismokstama daryti tai vadinama tikra meile..
Ir siaip dauguma zmoniu meile lb painioja su trumpalaikiu susizavejimu...
Tarp siu dvieju dalyku yra vienas svarbus skirtumas..
Meile gali buti tik viena karta ir ji amzina...susizavejimas gali buti daug kartu it neamzinas...