- 2011 07 07, 19:49
Perskaičiau daugumą šios temos žinučių ir galiu pasakyt:
-pirma, prašyt kažko Dievo ir tikėtis, kad tai gausi -YRA naivu. Dievui reikia tik dėkoti.
-antra, prašyt riekia tik savo angelo, ar arkangelų, konkrečiai to, kuris už kažką atsakingas.
-trečia, turi nuoširdžiai tikėti (nebūtina į bažnyčią ir nebūtina ten keliais eiti savaitgaliais. Paprasčiaudsiai, kai esi vienas bent Tėve mūsų -sukalbėk).
-ketvirta, tavo prašymai turi atitikti tavo širdies tyrumą.
...gal atrodo, kad esu ultra religingas, bet taip nėra. Paskutinį kartą išpažinties buvau gal prieš pusę metų, ir daugiau neisiu.Geriau pats pasimeldžiu savais žodžiais ir pn. Kai man buvo sunku, kreipiausi dėl 'bėdų' į kunigą. Jis mane nukreipė pas vyskupą-egzorcistą. Šis, aišku, išklausęs istorijos, pasiūlė prieit išpažinties (kažkur 1,5 metų nebuvau) ir 'tipo' viskas bus gerai. Priėjau, morališkai palengvėjo. Sekantį savatgalį jau su žmona išsiruošiau.
Kai per 1 žmogų priartėjau prie klausyklos, pasmirdo juodu 'pachmielu'...pamenu, net į senutę pradėjau neigiamai 'žvairuoti', bet ne. KUNIGĖLIS gal tik paryčiais baigė gerti.
Išvada pamąstymui tokia -ar mes tikime į DIEVĄ, Angelą sargą, ar į bažnyčią, kuri tokia pat žemiška, kaip ir mes.
Moderatorius: Astro-Meška