Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
egle rašė:Ieskojau,kurioj temoj geriau paklausti senai nesiojamo klausimo.
Auksine Zuvele, kazkada vienoj diskusijoj esu uztikusi Tavo klausima,nesu tikra ar tiksliai perfrazuosiu,bet man isliko atminty: kam Tau reikalinga Tavo depresija?
zinai, sitas klausimas neislenda is galvos.
ir dar as daznai saves klausiu: ka Dievas man nori pasakyti duodamas gyvenima su depresija? kur riba:tarp fiziologines depresijos kilmes ir sielos busenos...
butu idomu isgirsti Tavo nuomone: kas Tau yra depresija? del ko ji atsiranda, ka manai?

Man depresija yra noras kontroliuoti situacija, aplinka, skausmo sureiksminimas, saves gailejimasis, nenoras paklusti gyvenimo procesui ir galiausiai vidinio rysio su savimi/Dievu savyje RYSIO PRARADIMAS
Tai gali nutikti del labai didelio streso, sakysim praradus artima zmogu, gali nutikti pamazu per laika, bet vienu ar kitu atveju tai NEPASITIKEJIMAS DIEVU.
Kam zmonems to reikia? Tai labai individualu, ir tenka ieskoti atsako kiekvienam asmeniskai. Gyvenimas su depresija yra dar pakenciamas, bet gyvenimas depresijoje jau yra riba , kuria perznegti nera labai sudetinga.Buvau ten, tad prisiminimai mane laiko nuo to kelio, prisiminimai padeda ieskoti ir testi kelione gilyn i save, kas nei sudetinga nei paparsta - tiesiog tai procesas. :heart KA manai? =)
Vartotojo avataras
Parašė Rėja
#69110 Bandžiau "išvolioti" mintį apie tai, kas man yra siela, bet... Gal man tai per daug intymu, tai sorry, pasilieku sau.
"Aukštesnieji jausmai" tai iesiog pakaitalas "aukštesniosioms emocijoms", kad neskambėtų kaip profesinis terminas. Man tai - pagarba, sąmoninga ištikimybė (plačiąja prasme), meilė (taip pat plačiąja prasme). :) Galiu priskirti sąmoningą pažinimą, siekį tobulėti.
Parašė Black_Crow
#71501 Na, kas tiki dievu, tie ir tiki, prisiversti kazkaip save tiketi manau yra nesamone, as pvz dievu netikiu ir nenoriu tiketi. Ir siaip manau, kad pvz toks dalykas kaip baznycia yra vienas is didziausiu blogybiu kokios tik gali buti, siaip nieko izeisti nenoriu, gerbiu tuos zmones, kurie tiki, nes zinau, kad tai jiems suteikia kazkokia papildoma postumi, bet siaip manau, kad zmogus pats turi ieskoti keliu savyje, kaip is saves padaryti stipresni zmogu ir kiekvienas zmogus pats sau turi buti dievas - situos zodzius zinoma ne as sugalvojau, taciau jais tikiu. O siaip man labai patiko kaip karta Frank Zappa pasake apie tai:

"So, when Adam and Eve were in the Garden of Eden, if you go for all these fairy tales, that evil woman convinced the man to eat the apple, but the apple came from the Tree of Knowledge. And the punishment that was then handed down, the woman gets to bleed and the guy's got to go to work, is the result of a man desiring, because his woman suggested that it would be a good idea, that he get all the knowledge that was supposedly the property and domain of God. So, that right away sets up Christianity as an anti-intellectual religion. You never want to be that smart. If you're a woman, it's going to be running down your leg, and if you're a guy, you're going to be in the salt mines for the rest of your life. So, just be a dumb fuck and you'll all go to heaven. That's the subtext of Christianity."
Vartotojo avataras
Parašė Partizanas
#71505 Black_Crow , zinai as pries koki pusmeti daugiau , neigiau dievo egzistvima , maniau jeigu dievas egzistuotu mano gyvenimas nebutu tokia sumauta skyle...
bazinycios...religijos...katalikybe... gali situs visus ( bent jau man niekam vertus) dalykus atribot ir pasilikt tik dieva. neskubek kisti sau informacijos , ar kitaip kuo labiau buti sventesniu . tiesiog turi ji atrasti savyje . zmogus metu metus einantis i bazinycia gali net nesuprast tikro tikejimo i dieva , o stai as neinu i bazinycia , nesizegnoju , nekalbu poteriu ... ir atradau dieva . na ir kas kad esu susikurusi savojo tikejimo taisykles , na ir kas kad neturiu jam atsiprasineti kai nusizengiu. svarbiausia kad as tikiu . ir man gera tuo tiket.
Parašė Black_Crow
#71509 Del tu kurie eina i banznycia tik, kad "pasirodyt" pries kazka kokie jie religingi arba siaip sau, tai tikra tiesa.

O tavo atveju, tai man atrodo, kad tu ta dieva tiesiog ir atradai butent savyje, apie tai anam poste ir sakiau.

O siaip kzn, yra dar tam tikri dalykai, kuriu laikantis galima siek tiek kitaip ziuret i visa ta gyvenima, man vat lb patiko kaip taspats Frank Zappa pasake "Don't expect fun, don't expect friends, don't expect a good life, don't expect anything, then if you get something - it's a bonus"
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Black_Crow rašė:... kaip taspats Frank Zappa pasake "Don't expect fun, don't expect friends, don't expect a good life, don't expect anything, then if you get something - it's a bonus"

Kaip manai ka jis turejo omenyje tai sakydamas?
Parašė Black_Crow
#71639 Manau, kad pasakyta yra lb tiksliai , ty butent tai, ka jis ir turejo omenyje, tiesiog nieko is gyvenimo nesitikedamas, busi juo maziau nusivyles.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Black_Crow rašė:Manau, kad pasakyta yra lb tiksliai , ty butent tai, ka jis ir turejo omenyje, tiesiog nieko is gyvenimo nesitikedamas, busi juo maziau nusivyles.

Labai tiksliai pasakyta, tik - is kur tada depresija?
Parašė Black_Crow
#71718 Depresija yra depresija, vien patarimais neisgydysi jos, kaip ir netikiu, kad ja gali isgydyt tikejimas dievu.

Taciau bent man tokie pasakymai prideda daug motyvacijos ir padeda kovoti su gyvenimu, nesu ne karto bandes nei zudytis, nei save zaloti kazkaip tai, jeigu vat tokiu ir daugelio panasiu minciu nebuciau rades ir jomis tikejas, galbut viskas dbr kitaip butu...

Paprasciausiai kai randi, kad yra netgi tarp zinomu zmoniu daug, tokiu kaip as pats ir paskaitai ka jie butent apie tai mano ir kaip kovoja su gyvenimu, savaime pasidaro kazkaip lengviau. Nes kai aplinkui visi tokie "laimingi" ir aisqina koks as esu liudnas ir kaip man reikia galvoti apie gerus dalykus ir negalima galvoti apie blogus, tai tikrai veikia neigiamai.
Parašė Black_Crow
#71719 o siaip jeigu atsakant i tavo klausima "is kur ta depresija" , tai as manau, kad is mokyklos viskas, lb teisingai yra vienas zmogus pusiau juokais, pusiau rimtai apie tai pasakes "Tai tas pats kaip kalejimas, tiktai nera jokio sekso". Visgi gerai, kad ta mesla siaip taip baigiau, aisqu dbr jau niekada nebebus viskas taip, kaip buvo anksciau, bet esu gyvas ir dar galiu kazka tai nuveikti naudingo...
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#71746 Puikiai suprantu kaip jautiesi, tik vistiek nesuvokiu - kokia vieta tavajame gyvenime uzima Dievas? Matai, nnesu kazkokia be galvos pamisusi del jo bobulyte.Tiesiog jis yra manasis gyvenimas, o i ji ejau, einu ir eisiu visa likusi gyvenima.Dar ka pastebejau - kad tu teisus visiskai - zymus zmones taip pat tik zmones, bet jie mums suteikia drasos, tad atminkim, kad ir jie tiki , nes be tikejimo kas tai bebutu, sunku ka nors nuveikti.O dabar dar noriu atkreipti demesi i viena smulkmena.Rasai, kad kovoji su gyvenimu.O ar bandei tiesiog GYVENTI? AR zinai Don Kichoto istorija? Kovotojo su vejo malunais? Kiekviena kova atsiranda deltos pacios priezasties - tikejimosi "kazko" is gyvenimo.Jei tik palkeidi, nesitiki ir nesistengi kontroliuoti, gyvenimas sustoja i savo veziasi...ka manai apie tai?
Parašė Black_Crow
#71751 Krikscioniskasis dievas tai mano gyvenime absoliuciai jokios vietos neuzima, o jeigu aplamai kalbant, tai as tikiu, kad galbut kasnors ten po mirties ir buna, bet kol pats nenumiriau ir to nepamaciau , tai tikrai negaleciau tiketi ar kazkam teigti , kad butent yra kazkaip taip, o ne kitaip. As siaip labiau uzsiemes saves pacio tobulinimu kaip dievo sau, ty stengiuos ismokti kontroliuoti savo visa tiek gyvenima, tiek busenas ir pan.

Del to kovojimo tai matai, man atrodo, kad jeigu jau tu gyveni, tai savaime reiskia, kad kovoji, cia man kaip sinonimai siuo atzvilgiu, jeigu nekovosi su gyvenimu, tai mirsi kokiam nors savartyne neturedamas uz ka pavalgyt nusipirkt arba virve po kaklu pasikabinsi, todel gyventi ir reiskia kovoti :)
Parašė Black_Crow
#71753 O siaip yra tokia lb gera knygele, kuri vadinasi Satanizmo biblija, aisq cia is karto turbut pagalvosi , kad tai apie zudymus, aukojimus ir pan nesamones, bet is tikro tai taip nera, aisq as pats nesu satanistas, nei draugu tokiu turiu, bet manau, kad 80% visko, kas ten parasyta yra grynu gryniausia tiesa ir tai zmogu gali motyvuoti gyventi, bent jau mane motyvavo. Aisq nzn kiek ten tas turi reiksmes tarp tikru satanistu, bet as i tai ziuriu kaip i vieno zmogaus kurini apie gyvenima, o ne kazkokius rimtus pamokymus ir instrukcijas visiems kaip gyventi. Jeigu domina, tai cia siek tiek istraukeliu yra ir apibendrinimai

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Satanic_Bible

..the Satanist simply accepts the definition which suits him best. Man has always created his gods, rather than his gods creating him. To the Satanist "God"...is seen as the balancing force in nature, and not as being concerned with suffering.