Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė nulis
#48375 Noriu įtikėti Dievu. Netikiu. Nežinau, ko imtis. Man sako "melskis". Kam tokiam? Aš netikiu, kad Jis yra. Sako "prašyk". Ko prašyt? Kieno? O jei sau prašysiu - būsiu egoistė, jei kitam - veidmainė. Sako "skaityk Bibliją". Skaičiau. Patiko. Vis tiek netikiu. Sako "skaityk laiškus". Skaičiau. Vis dar netikiu. Sako "eik į bažnyčią". Ėjau. Patiko. Bet NETIKIU. Bet NORIU. Sakė man "Jei jauti norą - tu jau tikinti". Jaučiu norą. BET NETIKIU. :sos:
Vartotojo avataras
Parašė Marko-7
#48443 O nulis kodėl nori būti tikinti Dievu ?
Parašė Kal-el
#48459 Aš dar irgi nesuprantu, kam ir kodėl melstis. Man atrodo, kad kiekvienos dienos mintys jau yra kaip malda. Dievas jas žino ir žino, ko man reikia.

O dėl pačio patikėjimo... Aš tikiu, kad kiekvienam savas laikas ir būdas yra. Nežinau, ar kiti gali "priversti" patikėti kažkuo, nes tai jų patirtis. Bet gal, besidalijant mintimis kas nors paaiškėtų.

Aš kadangi visada tikėjau, kad Dievas yra, tai nežinau, kaip jį galima atrasti iš pradžių netikėjus :?
Vartotojo avataras
Parašė costa
#48461 Aš jau nustojau norėt. Prieš kurį laiką lygiai taip pat drąskiausi, puldinėjau į visas puses. Tikėjausi, kad gal tikėjimas suteiks gyvenimui prasmę, nurodys kelią, išspręs visas mano problemas, pateiks atsakymus į visus klausimus arba atvirkščiai - ištrins iš galvos visus tuos beprasmius klausimus ir beprasmį prasmės ieškojimą. Bet nieko. Kol kas nieko taip ir neatradau - nei tikėjimo, nei prasmės, nei prašviesėjimo.
Nutariau, kad gal man dar nėra taip blogai, kad Dievas taptų paskutine viltimi. Arba esu per daug bloga ir nenusipelniau tikėjimo.
Vartotojo avataras
Parašė Dead
nulis rašė:Noriu įtikėti Dievu. Netikiu. Nežinau, ko imtis. Man sako "melskis". Kam tokiam? Aš netikiu, kad Jis yra. Sako "prašyk". Ko prašyt? Kieno? O jei sau prašysiu - būsiu egoistė, jei kitam - veidmainė. Sako "skaityk Bibliją". Skaičiau. Patiko. Vis tiek netikiu. Sako "skaityk laiškus". Skaičiau. Vis dar netikiu. Sako "eik į bažnyčią". Ėjau. Patiko. Bet NETIKIU. Bet NORIU. Sakė man "Jei jauti norą - tu jau tikinti". Jaučiu norą. BET NETIKIU. :sos:

Kam noreti tiketi..
O jei lb nori patiket , studijuok biblija ir jei irodysi sau kad jis yra tada tikesi...bet kai zinosi tiket jau nereiks...
Vartotojo avataras
Parašė Dead
costa rašė:Aš jau nustojau norėt. Prieš kurį laiką lygiai taip pat drąskiausi, puldinėjau į visas puses. Tikėjausi, kad gal tikėjimas suteiks gyvenimui prasmę, nurodys kelią, išspręs visas mano problemas, pateiks atsakymus į visus klausimus arba atvirkščiai - ištrins iš galvos visus tuos beprasmius klausimus ir beprasmį prasmės ieškojimą. Bet nieko. Kol kas nieko taip ir neatradau - nei tikėjimo, nei prasmės, nei prašviesėjimo.
Nutariau, kad gal man dar nėra taip blogai, kad Dievas taptų paskutine viltimi. Arba esu per daug bloga ir nenusipelniau tikėjimo.

Nesistengi ieskoti.. ir nerandi atsakymu..
lengviausiai yra pasakyt kad ieskojau ir neradau..reik ieskot kol surasi..
Vartotojo avataras
Parašė costa
Dead rašė:reik ieskot kol surasi..

Vajeeeeee, ir kaip aš anksčiau šito nesupratau!!!!!!!! :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Dead
costa rašė:
Dead rašė:reik ieskot kol surasi..

Vajeeeeee, ir kaip aš anksčiau šito nesupratau!!!!!!!! :bloga

sarkazmas nebutinas...
Bet ieskojimas turi but atkaklus, o ne siaip sau..nes kitaip irgi nk nerasit..
Vartotojo avataras
Parašė costa
Dead rašė:sarkazmas nebutinas...

Sorry, bet kai išgirstu tokius atsakymus, tiesiog negaliu susilaikyt.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#48515 Na cia ne beda, tokiu smulkmenu reikia ismokti, tik tiek

"Dievo ieskokim viduje, ne isoreja.Logika Dievo neatstos, i klausima KODEL nera atsakymo...
Pradziai tiek:)
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#48519 Noriu čia visko labai daug prirašyti, prikomentuoti, pridėkoti, bet kol kas visai negaliu mąstyti šia tema, tai pasilieku kitam kartui. Kada nors vėliau, gal rytoj, gal poryt, gal po mėnesio, gal kai pasveiksiu. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Partizanas
#48537 zinai man ta pati problema. netikiu dievu nes juo nusiveliau... pamanaiu arba tas dievas kurcias arba mane ignoruoja o gal as pati perdaug reikalavau ?... perdaug? perdauk kai meldziau saules savo suknistam pasauli ? jo tikriausiai perdaug...
ir nekalbu vien apie save , pazvelk , apsidairyk kiek pasauli fleimo ...
bet kazkodel as juo noriu tiketi ( kaip sakoma gerai kazkuo tiket )
bet as nemoku...
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#49087 KVIECIU VISUS PRATESTI SIA REIKALINGA IR SVARBIA TEMA/DISKUSIJA NAUJOJE TEMOJE
"KAIP PAZINTI DIEVA?" REMIANTIS DEEPAK CHOPROS KNYGA TUO PACIU PAVADINIMU

Atsakus rasyti temoje "KAIP PAZINTI DIEVA"
ParašėLi
#56503 )
Taip atsitinka,kai tikejimas bandomas analizuoti.Tai yra labai asmeniskas zmogaus dalykas ir net kalbeti apie tai gana sunku.Konceptualus protas nepajegia suprasti tikejimo,todel daznai ji neigia.Tai nera mintis.Tai daugiau jausmas ar busena.
Vartotojo avataras
Parašė linn
#92559 manau kad dievas yra mumyse,ka mes galvojame ,kokios mintys mumis lanko per diena toks ir musu dievas,prasyt nereikia reikia tik tiketi,neabejoti kuom tiki ir laukti rezultatu..