- 2012 11 14, 14:29
Na ka pradesiu as su savo depresija, kuria sergu beveik 4 metai Prasidejo viskas nuo to kad ilgai nepastojau, o kaip pastojau nestumas buvo kompikuotas, daugiau laiko praleidau ligoninej nei namie:( savo pirmagime mergaite isnesiojau 21 savaite ir ja praradau tai buvo didziulis skausmas po gimdymo dar turejau 5 operacijas del buvusio nestumo po puses metu vel galejau planuot nestuma ir pastojau gana greit:), bet ir vel komplikuotas, iki 12 savaites nerado maziuko:( vel stresas. Ir atejus kazkur 20 savaitei su antru nestumu viskas ir prasidejo pradejau bijoti prarasti ir antra maziuka, tad pradejau visko bijoti, visur liestis, vsika imti, visur eiti, atitolau nuo draugu, seimos nuo visu. Rankas ploviau po 400 kart i diena, muilo uztektavo vienai dienai tik.Kreipaisi i veitinius pschiologus bet jie man sake kad viskas normau, nes bijau neprarasti vel maziuko.Po gimdymo truputi atsigavau bet begant laikui vel pradejau visko bijot vel viskas prasidejo, nenorejau kad kas prie vaiko liestusi ir rankas ploviau kaip nezinia kas(vonioj praleisdavau beveik visa diena ir jas plaudavau po 2-3 val istisai), tada pradejau eiti pas privacius gydytojus, jie israse vaistu nuo ju man pagerejo apie 50% ir daugiau nei metai negerojp nei kiek, tada teko isvykti ii uzsieni su seima ir negalejau ten tiek vaistu gauti, tai po truputi juos maziau ir nutraukiau ir kuri laika viskas buvo taip pat kaip ir su vaistais. Bet va jau daugiau nei pora menesiu kritau visai, pasidare tokia baime viskam, kad dar nebuvo taip visko visko bijau, daryt valgyt, tavarkytis, iseiti kur, liestis, mazai valgau,viska dezinfekuoju virintu vandeniu, netgi atsirado paranoja kad kazko nepadariau einu tikrinu po 100 kart viska, naktim keliuosi daznai paziuret ar vaikas uziklojes ar ne, tada neissimiegu, uzeina buna priepuoliai, pradedu reik ant saves, isteriskai verkti, isterikuoju vyras pyksta juk jau sitiek metu vsikas tesiasi, ta baime, ranku plovimas ir visa kita, vaikas praso kaskart mama neverk, jis nieko nemato.Gaila vaiko, vyro, bet pati nieko padaryt negaliu, galvoje mintis tik kaip nusiplauti rankas ir panasiai. O ta baime prie visko lietis yra tai kad man atrodo kad gal kokie sergantys zmones prie visko lietesi ir pansiai taip sunku man, nes jau beveik 4 metus nematau nieko grazaus Anksciau buvau labai labai aktyvi, visi dabar tik ir sako kokia as buvau anksciau normali, be baimiu, liksma visiems padedavau,o dabar kaip reik man pagalbos tai vienas kitas tik supranta, dauguma sako NU NESUPRANTU KAIP NEGALIMA TO NEDARYT