- 2015 10 10, 21:53
tomax rašė:Sveiki. Mano santikiai su seima irgi ne stebuklas. Motina, kad sergu depresija, pripazysta, bet negali suprast kad negaliu pasveikt taip greit kaip nuo kokios slogos. Pastoviai pyksta kad erzulys puola, ner nuotaikos ir t.t. mokina kaip reik susiimt i rankas. Ilgai pyko kad neejau pas daktarus, o as niekaip negalejau perlipt per save, nes maciau koks yra aplinkiniu netoliarantiskas poziuris i depresuojancius, nenorejau but oficialiai antrarusiu zmogumi. O kai pagaliau perlipau per save ir kreipiaus pagalbos privaciai gavau diagnoze kad visa mano "tokia padetis" yra tiesiog nuo ispindejimo. Sergantys tikriausiai supras kokiu zmogumi pasijauciau tada... Dziaugiuos kad niekam daugiau ir nesakiau kas man yra. Ismokau slept tai nuo aplinkiniu, nors kartais tiesiog neimanoma suvaidint geros nuotaikos ar uzgniaust ta nepaaiskinama bloga savijauta. Brolis gyvena kitam mieste tai nieko nenutuokia arba visai vienodai kas man yra. Sutuoktiniui pradzioje bandziau issitart kad man blogai ir kad reik pagalbos, bet gavau atgal pasaipu doze ir supratau kiek is to bus naudos. Draugai, kaip taisykle, tokioje situacijoje visi issilakste, kuriu ne kiek nekaltinu. Paciomis sunkiausiomis akimirkomis noris prigert kokios chemijos ir pabut "darzove", kad bent kiek pailset nuo tokios vidines alinancios busenos...
Suprask teisingai ir neįsižeisk.
Tu pats sau depresijos nustatyt tikrai negali, todėl kaskart kai jautiesi vienišas, blogos nuotaikos ir pan. ir imi tai vadint depresija sulauki tokios aplikinių reakcijos. Paauglystėje sunku būna praktiškai kiekvienam, todėl (bent jau mano laikais) priviso tiek daug visokių gotų, metalistų, pankų ir t.t. Žmonės atrasdavo galimybę kažkam priklausyti. Dabar kai visokie Facebookai dominavo, niekas nebeišeina į gatves, jaunimas turi ryškiai per daug laiko galvoti apie nieką, prasideda visokios "depresijos".
O daktarai antidepresantus išrašo kartais net nesusimastydami. Man urologas yra išrašęs antidepresantus kad "apraminčiau savo nervus", kurių aš aišku nevartojau ir sekančio apsilankymo metu jis pasakė "ir gerai kad nevartojai".
Kažkas yra gerai pasakęs: Kai pasakoji žmonėm apie savo problemas, didžioji dalis džiaugiasi kad ne jie tavo vietoje, o likusiems tiesiog nusispjaut kas tau