- 2012 12 10, 21:52
Sveiki, esu viska naujokė todėl atleiskit, jei ka ne taip padarysiu.
Patekau į labai keistą situaciją. Istorija ilga, pradedu nuosekliai iš pradžių, tikiuosi gal bent ką nors galėsit patarti, nes neturiu jau minčių kur kreiptis pagalbos.
Žodžiu kažkada, prieš keletą metų surenku googlėje savo vardą ir pavardę ir gaunu šoką. Prirašyta visiškų nesamonių apie mane, mano a.a tėvus, apkaltinta esu tokiais dalykais, kurių net neįsivaizdavau gyvenime. Paminėta mano vardas, pavardė, darbovietės, vaikų vardai, mergautinė pavardė ir daugybė kitų dalykų. Iš konteksto visiškai aišku, kad tai mano buvusi geriausia draugė, su kuria prieš kokį ne mažiau, kaip 10 metų nutrūko ryšys. Tačiau mūsų vaikai kontaktus turėjo, greit pavyko sužinot, kad ta mano draugė susirgo šizofrenija ir jau daug kartų gydyta ligoninėje. Su ja kalbėtis neišėjo, kaltina mane viso pasaulio nuodėmėmis ir tiek. Daug naktų buvo nemiegotų, daug vargo praėjau kol bet šiek tiek supratau, kaip taip gali būti. Baisiausia, kad kaltina viešai internete, nurodo mano kontaktinius duomenis. Po ligoninės (kur patenka tik kai atsiranda grėsmė jos ar aplinkinių gyvybei) labai atsiprašinėja, sako, kad pati nesupranta, kaip ta kita realybė, kuri nėra reali, jai galejo atrodyti tikra. Labai nuoširdžiai atsiprašo. Tačiau grįžus iš ligoninės, vaistų negeria ir vel po kiek laiko - tas pats. Išmoko į ligoninę nepapulti, paliko namus, vaikus... Išėjo gyventi su vyru, sutiktu toje pačioje ligoninėje.
Tai va... Nebegaliu kentėti to kasdieninio viešo žeminimo... Ieškau pagalbos. Ir - patikėti sunku - nėra galimybių kaip nors apsiginti nuo to. Internetiniai tinklapiai, kaip Delfis, Lrytas jos IP neblokuoja. Na jei vienoje vietoje surašo pvz grasinimus vaikams ir mano duomenis, - tada istrina, bet ji rašo kasdien, visiškai visą dieną. Norisi, kad ji pasigydytų ir tai baigtųsi, tačiau medikai atsako, kad negalima gydyti per prievartą. Kreipiausi i policiją, jie sako irgi bejėgiai, jei žmogus su psichine negalia, nieko aš nepasieksiu, blokuot interneto negalės. Dabar bandau kreiptis į teismą civilinio ieškinio tvarka, renku įrodymus, tačiau man kainuos advokatai, daug vargo, teismai prieš buvusią draugę (negražu). Daugiausia ką galiu pasiekti, kad jai uždės baudą, bet interneto blokuoti negalės. O tikslas mano nėra jokios baudos, man reikia ramybės, nes ir pati jau galiu išprotėti nuo tokios įtampos.... Ką daryt, kur dar kreiptis, kaip padėti jai, sau?
Gal turite kokių minčių, gal kas susidūrėte su panašia situacija?
Negi mano atvejis - beprecedentinis Lietuvoje?
Iš anksto dėkui už bet kokią informaciją, pagarbiai, H.