- 2017 09 05, 23:58
Iš to ką parašei spėju, jog nelabai suvoki kokia yra psichologo funkcija. Duosiu palyginimą, kad būtų aiškiau. Tarkime aš kepu pyragą ir jis gaunasi šūdi*as, aš peržiūriu receptą ir matau: miltai, kiaušiniai, cinamonas ir čili pipirai. Ir čia suvokiu, jog čili pipirai ir sugadina mano pyragą. Taigi aš nebededu jų ir pyragas gaunasi visai nieko. Tai pyragas yra tavo gyvenimas, ingredientai yra įvykiai paveikę tave, o nebedėti netinkamų ingredientų į pyragą(gyvenimą), reiškia sugebėjimą neleisti tiems kartiems praeities potyriams gadinti/veikti tavo gyvenimą. Ką psichologas? Ogi tą, jog jis gali padėti rasti/išvystyti tą sugebėjimą neleisti tavo praeities įvykiams gadinti/veikti tavo gyvenimą, nes deja, bet jei į pyragą lengva nebepilti vieno ar kito ingrediento, kai suvoki, kad jis kenkia, tai su mintimis, mąstymu, pojūčiais ir emocijomis, taip paprastai nesusitvarkysi.
Kitaip tariant, žinojimas kokios priežastys, tave padarė tokia kokia esi yra pirmas žingsnis - duodantis galimybę keisti save. O keisti save yra beprotiškai sunkus darbas ir psichologas(jei jis geras savo srities žinovas) gali tau padėti atrasti būdų, kaip save pakeisti.
Kitaip tariant, žinojimas kokios priežastys, tave padarė tokia kokia esi yra pirmas žingsnis - duodantis galimybę keisti save. O keisti save yra beprotiškai sunkus darbas ir psichologas(jei jis geras savo srities žinovas) gali tau padėti atrasti būdų, kaip save pakeisti.