Skyrius, skirtas diskutuoti apie skirtingas psichoterapijos kryptis, dalintis patirtimi, atsiliepimais apie psichoterapeutus ar psichologus.

Moderatorius: signs

Ar lankote psichoterapiją?

89
38%
64
27%
82
35%
Parašė Perla
#9231 ne as pakeisiu nepatikusi i patikusia nes as ta kur nepatinka negaliu suja bendrauti nu nemiela man ji
ParašėLiepa
ateneee rašė:ne as pakeisiu nepatikusi i patikusia nes as ta kur nepatinka negaliu suja bendrauti nu nemiela man ji

tai supratau :D klausiau, kodėl norėjai tą patikusią mesti? juk nuėjai pas kitą kažkodėl?
Parašė Perla
Liepa rašė:
ateneee rašė:ne as pakeisiu nepatikusi i patikusia nes as ta kur nepatinka negaliu suja bendrauti nu nemiela man ji

tai supratau :D klausiau, kodėl norėjai tą patikusią mesti? juk nuėjai pas kitą kažkodėl?

As aiskinti nemoku tai ir nesusisnekam :lol: Mesiu nepatikusia.Eisiu pas patikusia-buvusia
Parašė Perla
#9243 o pAs kita nuvede mane nes tos mano gerosios nebuvo
ParašėLiepa
ateneee rašė:o pAs kita nuvede mane nes tos mano gerosios nebuvo

niu va, pagaliau gavau atsakymą į tai, ką norėjau sužinoti :D ačiū ;)
Parašė Perla
#9251 nera uz ka
Vartotojo avataras
Parašė Marse
ateneee rašė:bet mano ana psichologe kur as anksciau eidavau pastoviai ji jau zino mano problemas man nereikia kartoti to paties

Taigi ne dėl psichologės kartoji, o dėl to, kad neišeina tų pačių problemų atsikratyti. Psy daugiau žiūri ne ką šneki, o kaip šneki. Turinys yra antroj vietoj.
Parašė Perla
#9420 Gerai,bet as pas ja vis vien neisiu ,o eisiu pas ka noriu eiti
Vartotojo avataras
Parašė Marse
ateneee rašė:Gerai,bet as pas ja vis vien neisiu ,o eisiu pas ka noriu eiti

:)
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#9562 Liudna kai psichoterapijoje daug kas tampa nuspejama, ypac jei ja lankai ne pirma karta.

Paveikslėlis
Parašė mirtis.alyvose
#10190 pasiskaicius jusu atsiliepimus, tampa visai aisku, kodel tie procentai tokie mazi :) ir veltui issigandot ju - patys/pacios pagalvokit - daznai zmones ateian i psichoterapija, tiesiogine to zodzio prasme, nieko esmingo paie save nezinodami. Lyg pirmokas i pamokas. Arba kaip astuntokas, kuris iki siol nemoka skaityti.. Taigi tie procentai rodo, kiek is jusu sugebes mokykla baigti 10-9 :) Skaicius pateikiau, visu pirma tikedamasis, jog dar pries psichoterapija suvoksit, jog tai sunkus kelias, taciau lengvo siuo atveju ir nera..
Daugelis psichoterapija suvokia kaip paprasciausia preke, kuria nusiperki ir suvartojus turi pajusti kazkoki efekta, taciau psichoterapija yra tuo ypatinga, jog tu pats turi prisideti prie tos "prekes" kurimo. Tu turi surasti savyje tam tikrus motyvus, kurie tau padedu islipti is duobes. O daugelis masto kaip tas eziukas duobeje - jei dar po valandos neislipsiu, tai psichoterapeutas atnes kopecias :) Psichoterapeutas reikalingas tam, jog pateiktu alternatyvu poziuri i tave, padetu issivaduoti is savo subjektyvumo, tave isklausytu O baigti lauztis i atidarytas duris galim tik mes patys...
Siuo metu pagr. psichologu moto yra "Nepakenk", o tai turi ir teigiamu ir negatyviu pusiu :roll:
Ka daryti, jei neiseina issipasakoti, atsiskleisti? Neturiu universalaus atsakymo. Kaip jau mineta, reikia uzmegzti rysi, o jei jo nera, bandyti ieskoti kitu galimybiu. Arba galima paciam pamastyti, kodel neiseina - dazna priezastis, jog zmogus jauciasi nesaugiai, nes turi neigiamos patirties (gal kas isdave jo paslaptis, gal niekas niekada nenorejo jo isklausyti ir jis tiesiog pasirinko pazicija - "nenori, tai ir man nereikia", o poreikis issipasakoti neisnyksta...)
Jei ilga laika psichoterapija nekeicia padeties, tai velgi kartojuosi - reikia keisti arba psichoterapeuta, arba gal ieskotis grupines terapijos variantu. Nes manau ir tarp psichoterapeutu atsiras, tokiu kaip anekdote - Sunus, naujas daktas, ateina pas teva ir giriasi - zinai, teve, as vat emiau ir isgydziau pacienta, kuris tu gydei 20metu. O tevas jam atsako - durniau tu, o uz kieno pinigus tu galvoji mes nama nusipirkom, tave i mokslus isleidom?...
"Net ilgiausi zygiai visada prasideda nuo pirmojo zingsnio" :wink:
Parašė birute
#11168 du kartus lankiau grupine psichoterapija, labai geras dalykas, man padejo daug ka suprasti, pazinti save. tik, gaila, priepuoliu sumazint nepadejo, teko pradet vartot vaistus.....
Vartotojo avataras
Parašė driezhas
#11626 Nuejau viena kart pas ji....paklausineja kas kjp, atsakiau, liepe susiraukt...ir israse kelalapi i sanatorke :D
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
linjurga rašė:Pajutus, jog artinasi naujas depresijos epizodas, ar jau susidūrusiam su šia liga, galiausiai užklupus gyvenimo sunkumams, daug padėti gali psichoterapija. Plačiau apie pagalbą šalia medikamentinio gydymo - http://www.sveikatossodas.lt/index.php? ... 0&tid=1040
Parašė Perla
driezhas rašė:Nuejau viena kart pas ji....paklausineja kas kjp, atsakiau, liepe susiraukt...ir israse kelalapi i sanatorke :D

nu cia tai geras :D