Moderatorius: Užtrauktuko koordinatorė

Parašė Užtrauktuko koordinatorė
#103164 Labas vakaras,

turbut visiems kyla klausimas kas cia per skiltis, ir kas tas per uztrauktukas. Tai pirmiausia prisistatysiu esu viena is uztrauktuko koordinatoriu, taip pat dirbu Asociacijoje "Kauno jaunimo linija" savanore, budziu prie telefono, taip pat esu sios organizacijos supervizore-savanoriu mokytoja, bei vadove. Jei dar kas idmu drasiai klauskite atsakysiu.
Kas tas uztrauktukas ir kodel as noreciau bendrauti su Jumis?
pirmiausia "uztrauktukas" kilo is vieno projekto, kuri rasiau i Kauno savivaldybe, kai dar buvau studente. Jis vadinosi "As suprantu, kad Tu kitoks", sio projekto tikslas buvo skaityti mokyklose paskaitas apie ivairius psichikos sutrikimus. Nes pirmiausia norejosi sviesti jaunus zmones, nes gi daznai bijote to ko nezinome. Sio projeto metu kilo mintis, kas noretusi kazkokios kitos formos, kalbeti apie problema, labai veikiancios nei paskaita. Taip gime "uztrauktukas", mes dviese paraseme projekta i "Jaunimo tarptautine bendradarbiavimo agentura" ir laimejome projekta. Musu projekto tikslas yra garsiai kalbeti apie tai, kad zmones turintys psichikos sutrikimu diskriminuojami, kad jie jaucia stigma visuomeneje. Norime prisideti prie tolerancijos, supratimo ir destigmatizacijos. Norime griauti mitus, del ko daznai zmones bijo. Musu projekte yra numatyta keleta veiklu siam tikslui pasiekti. Viena veikla yra seminarai-mokymai, kurie nera vien sausa teorija, jie paremti "Visi skirtingi visi lygus metodika", kurios metu dalyviai gali pasijusti "sergancio kalyje", veliau vyksta diskusija, rodomi pranesimai. Taip pat darome filmu perziuras psichikos sveikatos tematika, po kurio vyksta diskusija.Darome "Gyvaja biblioteka", kurios metu knygos yra zmones, o skaitymas pokalbis. Pokalbio metu gali paklausti zmogaus to ko niekad nepaklaustum, taip gali griauti savo stereotipus. Savo internetiniame puslapyje vykdome programa "Laiskas", kurios metu kiekvienas gali parasyti laiska serganciam zmogui ir gauti atsakyma. Kol kas i laiskus atsako zmones, gulintys psichiatrijos stacionaruose. Ieskome zmoniu, norinciu prisideti prie sios veiklos. Tai pagrindines veiklos. Jei kyla klausimu, klauskite viska galiu papasakoti smulkiau.
Kodel kreipiuosi i Jus? mes visda kalbame, kad projektuose daznai pamirstame tiksline grupe ir nutolstame nuo ju, ju poreikiu. Labai norime buti arciau, norime girdeti Jusu nuomones, poreikius, kaip Jums atrodo, ko Jus noretumete, norime bendradarbiauti. Esame jauni ir nepatyre, bet turintys daug entuziazmo ir tikejimo. Manau kartu galetume daug ka nuveikti. Bet labai norisi girdeti Jus.
Labai laukiu Jusu reakciju, matote...nematote musu salycio tasku, norisi bendradarbiauti ar ne. Nes mes atsizvelgdami i Jusu poreikius galetume koreguoti savo projekto veiklas.
Darsiai klauskite, pasistengsiu atsakyti i Jusu klausimus.

Geranoriskai nusiteikusi bendradarbiauti uztrauktuko koordinatore
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#103171 Galėčiau prisijungti atsakydama į vieną kitą laišką. Man 24 m., depresija sergu apie 8 m. Dabar išgyvenu pagerėjimą, tad turėčiau jėgų atsakyti. :)
Parašė krilai
#103176 Turiu diagnoze ne iš mnorimų sąrašo, niekas matyt tų diagnozių nenori ir nesirenka. Ilga laiką esu remisijoj. Turiu darbą. Niekas manęs nediskriminuoja. Gyvenu kaip gyvenus. Yra vyras, vaikai, auga anūkai. O padėti manau gali tik psichoterapeutai vaistus parinkdami ir taikydami gydymą. Psighologais esu nusivylus, o į projektus irgi atsargiai žiūriu. Man jų paprasčiausiai nereikia
Vartotojo avataras
Parašė Jinenorejomirti
#103177 As jau dalyvavau jusu seminare. Buvo idomu, kiek netiketa. Siaip is pradziu labai isigandau, kad reikes ne paskaitos klausytis, o kalbeti paciai. Atsimenu kaip labai israudau ir geda baisiai pasidare. Tada labai issigandau, kad visi suprato, jog ir pati sergu... bet atmosefera labai patiko :) Beje tas vaikinas, kur vede seminara man ir apie depresijos kluba papasakojo :)))

Jei apie atmosfera, tai puiki, o jei apie teorine dali, tai tureciau pastabu.
Nes aiskiu atsakymu i savo klausimus negavau :(
Ir siaip pasirode, kad is to kas seminare vyksta zmogus nesusidures su depresija niekada nesupras kas tai is tikruju yra...
Vartotojo avataras
Parašė Rėja
#103180 Man yra 22, neseniai taip supuolė aplinkybės, kad sužinojau - depresija sergu jau daugiau nei keturis metus, bet tik dabar pradėjau gydytis. Gal kam naudinga būtų ir mano laiškiukai :)
Parašėnegative
#103191 sergu bipoliniu sutrikimu, turiu ribinį asmenybės sutrikimą, man 16. galėčiau atsakinėt.
Vartotojo avataras
Parašė vikute
#103357 Laba :) Man 24, man nustatytas bipolinis afektinis sutrikimas.Gydausi apie pusantru metu, siuo metu isgyvenu sunku laikotarpi, bet padeti galiu.Ir ne tik atsakinedama i laiskus. =)
Vartotojo avataras
Parašė zilvis86
#103408 Sveiki,

As esu vienas is Uztrauktukas.lt koordinatoriu. Cia kaip jau mano drauge minejo, mes kartu koordinuojame si projekta. Buvome pasiskirste, kad ji labiau atsakinga uz programa „Laiskas“, o as uz kitus dalykus. Bet mane labai sudomino tai, ka ji daro ir nusprendziau pats savo akimis pamatyti.

Pasizvalgiau po jusu klubo foruma ir noriu labai pagirti. Toks geras jausmas uzpludo, nes matosi kaip vieni kitus suprantate ir palaikote, padedate praktiniais patarimais ar tiesiog demesi parodydami. Taip gera kazkaip ant sirdies paliko, nes tikrai tikiu, kad vieni kitiems labai padedate. Man ir paciam kartais buna liudna, zinoma, tai nera depresija, taciau tokiomis akimirkomis labai norisi supratingo zmogaus paramos. Labai gera matyti, kad jusu bendruomene stipri ir pasiruosusi vieni kitiems padeti.

Pirmiausia, tai labai noriu padekoti, kad sutikote su mumis bendradarbiauti. Man paciam asmeniskai tai labai svarbu, nes projektas tesiasi jau puse metu ir jauciu, kad kartais kaip koordinatorius galiu pasimesti tarp tikslu, noru ir galimybiu – ta padaryti nera lengva del ivairiu biurokratiniu mechanizmu. O juk sita projekta sugalvojome tam, kad zmones laisviau ir atviriau galetu bendrauti, kad pabandytu vieni kitus suprasti ir priimti tokius, kokie yra. Juk as nekaltas, kad sergu pusleline, tiesa? Tad kodel reiketu vengti ir igonoruoti kitus, kurie serga psichikos ligomis. Juk depresija, bipolinis sutrikimas yra gydomi, o pasiryzimas gydytis yra stiprybe, o ne geda.

Labai dziugina mane tai, kad esate geranoriskai nusiteike musu atzvilgiu, norite talkinti rasant laiskus ir ne tik. Todel noriu jums priminti, kad galite apsilankyti musu renginiuose bet kada, nieko nesake, o veliau pareiksti savo nuomone. Si menesi mes dar turesime 2 seminarus, taip pat filmų peržiūrą.

O jei kils noras prisideti prie projekto ne tik patarimais, bet kazkokiais labai konkreciais darbais, visada lauksiu pasiulymu. Pvz projektui skirta pinigu suma buvo labai ribota ir Lietuvoje kazkodel daugiausia pinigu skiriama tusinukams, puslapiu kurimams, marskineliams, o ne toms veikloms, kurios galetu duoti realios naudos. Todel, siekdami sutaupyti pinigu, mes labai daug visko darome patys ir jei tik norite, jusu pagalba praverstu. Stai pavyzdziui taupydamas internetini puslapi sukuriau pats. As apie kompus nedaug ismanau, todel zinoma, jis nera tobulas...oi koks netobulas netgi... bet nemanau, kad puslapis yra svarbiausia – mano nuomone uz tuos pinigus daug geriau surengti gyva susitikima. Zinoma, tai tik mano pasvarstymai – galbut jums atrodo kitaip? O galbut turite gabumu ir galite ta puslapi patobulinti? Galbut noretumete dar kaip nors prisideti?

Oi, kiek daug prirasiau. Bet tikrai labai norejau pasidalinti savo pasvarstymais ir isgirsti ka jus manote. Norisi, kad projektas butu ne tik zmonems, bet ir zmoniu. Norisi dirbti petys petin.

Zilvinas
:flo
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#103429 Kaaip smagu! Ir gera, kad net iš šalies matosi, kaip mes čia vieni kitiems padedam, ir aš tokią svajonę turėjau, ir labai džiugiai nustebau tai jau suradus :flo .
Buvo minima diskriminacija, žinot dėl bėdų nuo manęs niekas nenusisuko, nepamiršta nei vienas draugas, o va didžiausią paniekinimą patyriau ten kur trurėjo padėt- daktarų komisijoj. po insulto ėjau grupę išsiimt, tai pasijaučiau net kalta, kad po šito fiziškzi ztsistačiau, bjaurus išsityčiojimas iš žmogaus.. Manau būt gerai atkreipti dėmesį ir į tai, nes bent ši visuomenės dalis tikrai turėtu būt supratingesnė.
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#103433
zilvis86 rašė:Todel noriu jums priminti, kad galite apsilankyti musu renginiuose bet kada, nieko nesake, o veliau pareiksti savo nuomone. Si menesi mes dar turesime 2 seminarus, taip pat filmų peržiūrą.

Tai kad į seminarus, mačiau, reikia registruotis. Ar su slaptažodžiu "man depresija" galima bet kur patekt? :D
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#103444 kaip supratau, reikia atsakineti i "sveiku" zmoniu laiskus? as galiu atsakineti. pas mane daug metu depresija, nerimas, uzeina manijos ir ilgi nemigos periodai + turiu priklausomybe nuo trankviliantu. tinku?
Vartotojo avataras
Parašė zilvis86
#103451 Registruojantis nereik parasyt sergi depresija ar ne :D
Ir registruotis isvis neprivaloma - cia tik tam atvejui, jei i seminara ateitu daugiau negu 20 zmoniu. Tada pirmenybe butu uzsiregistravusiems.

Cia del tos registracijos parasiau todel, kad mane pati labai atbaido visokie registravimaisi :bloga

pas mane daug metu depresija, nerimas, uzeina manijos ir ilgi nemigos periodai + turiu priklausomybe nuo trankviliantu. tinku?


Zinoma, kad tinki. Tinka visi, netinkamu nera. Cia daugiau klausimas ar noretumet. Siaip as manau, kad esme noras padeti ir palaikyti - nebutina lygiai tokia pacia liga sirgti, juk mes vistiek vaistu neisrasinejam.

Tai kaip matau norinciu laiskus rasyti jau atsirado - dziugu =)
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#103453 o tai ka toliau daryt? kazkur registruotis, kad gauti tu laisku? paaiskink man kaip "dlia osobo tupych"
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#103454 Medėja, gali pati jų puslapyje prirašinėti laiškų, tai ne tik tu, bet ir visi turėsim kam atrašinėt. :D
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#103457 jo blin, naktim nemiegu, tai nors papezet galiu kitiem kiek telpa :bloga :D