Moderatorius: Astro-Meška

Parašė autumn
#55282 O man atrodo, kad jūs čia, liaudiškai sakant, š. malat, ir nieko šitie jūsų mintijimai, ginčijimaisi ir bandymas pademonstruoti kažkokią išmintį meilės (ar kokiu kitu protingu) klausimu visiškai nieko nepakeis.

O dabar einu iš čia, kad nebūčiau apmėtyta pomidorais.
Parašėnegative
#55283 Tai aišku, kad iš kiauro pilstom, visiškai sutinku su tuo. Tiesos nerasim juk, kaip ir panašiose temose(apie dievą ir t.t.), bet juk tiesiog įdomu kaip kas ką supranta.
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#55289 Aš tai mėgstu stebėti ginčus ir vis papilstyti žibalo į juos, nors dažnai ir sutinku su tuo, kas sakoma. :twisted:
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#55337 Kaip ir elektros srove tepamatom sviesos pavidalu uzziebe elektros lempute, taip meile pajuntam jau tik is veiksmo .Daznas sako, kad myli, bet elgiasi ziauriai, neleistinai arba nesaziningai apgaudinedamas save ir savo artima.

Kad nei vienas is cia besirenkanciu nemokam myleti tai yra FAKTAS, kitaip nesirgtumem depresija.
Meile buvo, yra ir bus.Tai kad ne visi ja patiria dar nera idorymas kad yra priesingai.
Kalbant apie Dieva, sakyciau siuo atveju jis visiskai ne prieko.
Pabandykit pafantazuoti ir pajusti , isgyventi ir suvokti ta fakta, kad Dievas mus myli taip labai, kad leidzia net kenteti.Jis sutinka su viskuo ka jus galvojat, ko jus siekiat, kaip jus gyvenat.Pritaria ir leidzia daryti viska, ka jus patys sugalvojat ar uzsimanot. Tik yra vienas bet - atsakomybe taip pat turit prisiimti patys uz savo veiksmus.Dar daugiau - jei jusu akto pasekoje kas tai bebutu - zodis ar veiksmas - yra pasekmes, kurios kaip ratilai vandens pavirsiuje nusidriekia per zmones, ju gyvenimus i ateiti, jus esat atsakingas uz visa ir visus, kas buvo paliestas jusu veiksmo ar zodzio.Norit sutikti - fine, norit gincytis - fine.Esme nuo to nesikeicia.Tai, kad kazko nesuprantam dabar, tai neatleidzia musu nuo atsakomybes rytoj ar bet kada ateityje. Gryztant prie MEILES - kas tai yra ir ar tai egzistuoja galiu tik pasikartoti - DIEVAS IS MEILES MUMS ATIDAVE SAVO VIENATINI SUNU arba kaip jau rasiau auksciau, kad is meiles mums duota laisva valia rinktis.Tad bukim kantrus vieni kitiems ir pakantus kitaip mastanciam , nes niekada nezinot ka rasit, o ka ir prarasit, kad nepasidarytu geda ir graudu del musu paciu trumparegiskumo
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#55348 Aš būsiu truputį žemiškėse nei jūs... Apie tą meilės davimą ir gavimą. Kodėl reikia mylėti save, norint pamilti kitą asmenį? Va... Ir kodėl reikia turėti saldainių, kad galėtum jais pavaišinti draugą? Ogi, kad negalim dalintis tuo, ko neturim.
Vartotojo avataras
Parašė Werehuman
#55353 Kaip manot: Ar egoizmas ir neapykanta (nemeilė) sau yra suderinami?
Nes aš tai esu baisu egoistė,kai pagalvoju,bet tikrai savęs nemyliu.
Pastebėjau,kad visuomenėj tarsi priimta nuostata egoistas=savimyla.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#55398 Puikus atramos taskai atsvarai.Tikrai taip .Zmones svaidosi zodziais kaip akmenimis ir nesuvokia, kad dvasinis skausmas zymiai rimciau mus zeidzia nei fizinis.

Egoistas tas , kuris turi , bet kiekvienai progai pasitaikius reikalauja dar ir dar neziurint reikia jam to ar nereikia, naudosis tuo ar ne, svarbu net netureti, bet GAUTI.
Zmogus kuris myli save, nesileis skaudinamas, nesileis isnaudojamas, nepriims ismetinejimu be pagrindo, neisizeis kitam "ne taip i ji paziurejus", nesisvaistys nesvankiais zodziai, nerodys arogancijos, nesistenks pirmauti, sugebes atleisti, nes supras ka kitas jaucia pirmoje vietoje.Kitaip sakant - toks zmogus "mokys kita zmogu zvejoti, vietoje to, kad duotu zuvu".
Toks zmogus elgiasi su meile ir kantrybe jau vien del to, kad zino ka reiskia smurtas tiek emocinis tiek dvasinis ir juolabiau fizinis

Savimyla greiciausiai isauga i egoizma.Saves meile isauga i altruizma.Tiek vienu tiek ir kitu atveju tai krastutinumai.Saves mylejimas yra viduriukas

Pagaunu save labai daznai galvojant - reikia dukrai to, reikia kitai ano ir butent tada, kai pamatau kazka ko paciai tikrai reikia.
Parašė sava
#67640 kazkada vienam tokiam ezoteriniam forume as isivaizduodama, kad viska ismanau apie gyvenimo tiesas, Dieva, meile ir prasme, labai karstai susigincijau su Auksinezuvele (gal net neprisimenat), dabar praejus porai metu, man geda del to savo vaikisko pilno puikybes svaiciojimo.
lenkiuosi Aksineizuvelei, nes jos lupomis kalba ismintis :aciu

PS: supratimas ateina su patirtimi. depresija iseina uzleisdama vieta meilei.
Dievas gano savo aveles :)))
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#67654 wow... kazkas mane geriau pazysta nei galiu suvokti...dekui uz supratinguma
Jau pats pripazinimas savu paklydimu sako be galo daug ir tik grazaus :jap
Parašė Kal-el
#120682 Aš tai padariau išvadą, kad meilė tarp vyro ir moters, tai sukurta graži pasaka, bandant užmaskuoti tikrąją tiesą, kad meilė tai:

1. hormonų siautėjimas, mūmyse užkoduota biologija daugintis, ieškoti palikuonims veisti tinkančio partnerio

arba

2. partnerystės kontraktas - kol tu geras man, aš tave myliu ir rūpinuosi, nebegeras - palieku.

dar būna

3. Svaičioju apie begalinę tyrą meilę, esu skriaudžiama ir žeminama, bet myliu noriu negaliu. Šitą atvejį vadinu kvailumu ir mazochizmu, o ne meile.

Aš tikiu protingai pasirinkta partneryste, kai partneris pilnai atitinka kito reikalavimus, nėra jokių prieštaravimų, abiejų tikslai ir požiūris į gyvenimą yra vienodi, požiūriai nesikerta nei viename iš pagrindinių dalykų.
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
#120700 Gerai, paėmiei tris galimus santykių pvz iš daugybės galimų, tik kur čia meilė? man prireikė 25 metų, kad pamilčiau ir į apibrėžimus tai netelpa.
Vartotojo avataras
Parašė cleo
parijas rašė:man prireikė 25 metų, kad pamilčiau ir į apibrėžimus tai netelpa.

o ką tau reiškia/reiškė pamilti?
Parašė Kal-el
#120823 Kad daugiau variantų aš neįsivaizduoju. Pasakyk, kaip savo atvejį apibrėži.
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
cleo rašė:
parijas rašė:man prireikė 25 metų, kad pamilčiau ir į apibrėžimus tai netelpa.

o ką tau reiškia/reiškė pamilti?

daug
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
Kal-el rašė:Kad daugiau variantų aš neįsivaizduoju. Pasakyk, kaip savo atvejį apibrėži.

juk rašiau, kad į apibrėžimus tai netelpa. tikriausiai tam ir yra tas nuvalkiotas žodis "meilė". svarbu, kad jausmai nenuvalkioti ir man nauji. ir tai, kad tai daro mane laimingu. tad...