Moderatorius: Astro-Meška

Parašė JuodasDangusPoKojom
Agni rašė:nors OTO atstovas Lietuvoje yra mano artimas draugas, vistik man nepatinka kažkokios grupuotės propagavimas.

Mūsų katalikiškoji "bažnyčia" (kabutėse, nes iš bažnyčios funkcijų liko tik politinės) irgi kažkokia grupuotė. O kuo daugiau narių turi, tuo ji baisesnė, nes tai parodo, kiek smegenų gali išplauti. Nekaltinu bažnyčios. Kol yra paklausa, bus ir pasiūla (čia kaip ir su prostitucija, bei narkotinėmis medžiagomis). Taigi kol bus skystablauzdžių, nesugebančiu rasti nieko gyvenime vertingą (išskyrus aišku jų pačių fantazijos vaisių - "Gailestingąjį Dievą", kuris kilo iš to, kad tiems vargšeliams atrodo, kad daugiau niekas negali jiems padėt nebegali, nors pats lengviausias variantas atsistoti ant kojų - tapti didžiausiu egoistu, ciniku ir, tikriausiai net nihilistu, žemėje ir viską daryti tik dėl savęs). P.s. Visiems, kurie tiki - prašau, nešsižeiskit. Aš nenoriu jūsų keist. Visokių yra, visokių ir reikia. Visiems kitiems - iš dviejų blogybių, rinkitės tą, kuri jums naudinga ;)
ParašėKatinas
#126553 oj tu cia per riebiai pasakei
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#126607 Emm, baisiausiais persiprašau, bet nors gal ir riebiau, bet deje, dabar jau ir aš pritariu.. Sorry
ParašėKatinas
#126608 na as zmogaus nuomones nekginciju,tik ja isreiksti galima eeeeeeeeeem kazkaip svelniau.nevadinant kitu skystablaudziais ir panasiai
#126609 O kaip dar švelniau apibūdint žmogų, kuris naivus iki kaulų smegenų ir nepakeldamas rankų (persiprašau, pakeldamas jas į dangų) tikisi kažką gaut už nieką, o kai negauna keikia save ir pasaulį, sakydamas, kad mes nuvylėm "aukščiausiąjį". Apskritai religija yra kvailas daiktas, duodantis tuščią viltį. Fuck it, we're alone in the universe, nobody gives a shit about us. Susitaikyt su tuo, kad niekas nepadės už ačiū ir išmokt kovot už save reik, o ne viltis "dangaus malonės". Per religiją žmonės ne išbrida iš bėdų, o dar labiau į jas klimpsta. Jei ir būna koks pagerėjimas - tai tik laikinas. Pristumia visokiems narkomanams kunigėlis, kad dievas jiems padės, kol visuomeninės organizacijos padeda kapstytis - tol jie ir tiki, kad jiems "dievas" padeda. Kai visuomenei atrodo, kad atsistojo ant kojų ir jie negauna pagalbos - viso gero. Norint, kad žmogus pakiltų, reikia leist jam pasiekt dugną, kad būtų į ką atsispirt. O jei atsispirt nenori/nebeišgali - palikt. Išlieka stipriausi.
ParašėKatinas
#126644 ne uz nieka gauna .gauna uz tikejima
#126675 :D :D :D Gal pasakyk tada, į ką man tikėt, kad milijoną gaučiau? Čia darbas - tikėjimas - kad už jį gaut kažką galima? Nujaučiu, kad labai sunku tikėti. Ypač, kai kita išeitis - kažką daryti, bandyti keistis, dirbti.
ParašėKatinas
#126818 as siaip nesu giliai tikinti ir netikiu,kad Jezus ar dar kas mane isgelbes.bet matai tikejimas siaip ipucia optimizmo ir vilties.be to nieks nesako,kad uztenka sedeti ir rozanciu kalbeti ir viskas bus puiku.o taip uz tikejima yra kazkas gaunama.gauni vidines ramybes.tai del to as suprantu zmones ,kurie stipriai pasineria i religija.o tu nori pasakyti,kad visi tikintys tik meldziasi ir nieko nedaro.ar ka?
#126840 Noriu pasakyti, kad religija yra bereikalingas laiko švaistymas, kai tą laiką galima skirti kažkam konkrečiam. Sielos ramybei, vilčiai nereikia religijos, dievo ar dar kažko. Tam užtenka savęs. Kaip jau sakiau - egoizmas yra kelias į laimę. Nesupraskit neteisingai - tiesiog žmogus pirmiausia turi rūpintis savo gerove ir galvot pirmiausiai apie save, kovot dėl vietos šių dienų pasaulyje, o vadovaujantis religijos principais, jais tikint tik pasidarai silpnas. O dėl kai kurių (kaip jau sakiau - tam tikrų problemų su priklausomybėmis turinčių) žmonių, kurie gydosi savo bėdas religijoje (tiksliau jiems padeda religinės organizacijos) tai taip - jie sėdi, meldžiasi ir tikisi, kad nuo to bus geriau. Bet apie tai prašyčiau paskaityt aukščiau esantį postą, nes galiu viską perkopijuoti čia, jei nepatogu.
ParašėKatinas
#126841 as abejoju ar sveiko proto zmogus nieko nedarys ir tikesis ,kad viska padarys Dievas.cia jau krastutinumas .reta tokiu

.o siaip as gi snekejau ne apie religija,o apie tikejima =) .
#126889 Na visų pirma, tai ši tema eina apie kažkokio pobūdžio religiją, kurią aš prilyginau bet kuriai kitai religijai, nes principe jos visos vienodos. O jei tu apie tikėjimą, tai aš tikiu savo jėgomis. Tai tikėjimas? Nes aš šneku apie tikėjimą į religijos iškeltą stabą, kuris taip tik bukina žmones. Jei šnekant apskritai apie tikėjima, tai diskusija būtų žymiai platesnė ir ją turėtume labai išskaidyti.
Vartotojo avataras
Parašė tikroji
#133522 Kas tu toks, kad šitaip drąsiai smerktum tikinčiuosius? atrodai kvailai. turbūt pats dievulio prašydavai, kad tau milijoną parneštų, bet štai negavai ir dabar pasiutai.
tikėjimas yra kur kas gilesnis dalykas.
Vartotojo avataras
Parašė Rebrec
#139505 senolių išmintis byloja "nespjauk į šulinį.."
Vartotojo avataras
Parašė xDMx
#193548 Be abejo Dievas mums neduos materialų dalykų gyvenime - juos turime pasiekti patys. Bet visai netame religijos esmė. Gali praktikuoti egoizmą ir už tai visuomet gausi vieną ir tą patį atpildą - kančią ir mirtį. O žmogaus siela nori meilės, amžinybės ir gyvenimo. Dievas yra kelias į tai.
Jei tau patinka gyventi vartotojišką gyvenimo būdą ir dėtis neva didžiu žmogum (nors tai tėra iliuzija), o paskui numirti ir po savęs palikti tik mėšlo krūvą - tai gali tenkintis tokia savo menka ir absurdiška egzistencija. Bet yra žmonių, kuriem reikia daugiau. Bomžas niekad nesupras kam vaikščioti švariais, gražiais rūbais. Taip pat ir egoistas nesupras kam reikalinga tikra besąlyginė meilė.
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#193610 Gal vieni turi tokią paranoją: bažnyčia kaip apgalvota institucija. Aš tai neatsiginu kitos. Kad kariuomenės, visos tos ginklavimosi varžybos, pratybos ir kariniai bandymai veda prie kažko. Kažko baisaus, ko nei viena bažnyčia ar sekta nepadarytų. Man rodosi, kad ginkluodamiesi ir augindami savo karinį įniršį valstybių vadovai iš tikro tą gali panaudoti. Ir panaudoti masiškai. Tada visiems bus batai. Sugrius visos bažnyčios, bet griūsim ir mes. Tai tiek off-top'inių minčių šįryt.