- 2007 10 23, 07:33
Hermano Hessės "Stepių vilkas" - mano terapeutas sako, kad tai knyga apie depresiją. Na, iš tiesų.
Rainer Marija Rilkė "Maltės Lauridso Brigės užrašai" - dabar skaitau, taip pat depresija. aš ten ir šizofreninių požymių matau...
Daugiau tokių knygų yra - tai tik sublimacija - savo vidinės būsenos perkėlimas į meno kūrinį. Kai paskaitai - palengvėja. Aiškinu terminą
Katarsis (čia dar iš graikų) - tai sukrėtimas, per kurį ateina vidinis apsivalymas
Štai dėl to verta skaityt tokias knygas, eiti i tokius spektaklius, klausytis tokios muzikos ir vaikščioti po tokias parodas. Kitas aspektas, dėl kurio palengvėja - kad tu perkeli savo būseną į meno kūrinį ir atrodo, kad ne tau taip labai liūdna, bet meno kūrinys yra toks neapsakomai liūdnas. Per tai irgi palengvėja. Ir šiaip, aiškiau priimti gyvenimą su visom jo spalvom dar niekam nepakenkė. Tik reikia tą daryti sąmoningai nusiteikus teigiamai, išmesti išankstinę nuostatą "čia grūzas, man to nereik, aš pati grūzas". LAbiau kenčiančių žmonių tikrai yra. Štai pravedžiau trupmputę menotyrinę - pseudopsichologinę paskaitėlę. Surašiau viską lyg, ką žinau ta tema, čia ne mano mintys, visa tai sužinojau studijuodama.
Paskutinį kartą redagavo Medeja 2007 10 23, 07:36. Iš viso redaguota 1 kartą.
Так откуда взялась печаль?