Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Sowelu
#128077 Tikrai reikia :super
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Sowelu rašė:(:

Ačiū už Vilkdują. :super
Vartotojo avataras
Parašė sumersara
#128306 mano naujas atradimas Milene Farmer
zaviuosi jos dainomis, nors ir nesuprantu prancuziskai :D
Vartotojo avataras
Parašė DankanasMaklaudas
#131642 Hmmm.. O man čia visai patiko http://classic.chubrik.ru/ :)
Kunigaikšti, jei įdėjau ne į tą temą, atsiprašau.

:)
Vartotojo avataras
Parašė Unfortunate
#131654 Pastaruoju metu itin daug klausausi Bon Jovi. nuostabi šios grupės muzika.
Parašė Keberiokst
#132416 Keista, bet man nepadeda jokia relaksacinė muzika. Tik dar labiau mintis sujaukia :bloga

Pastebėjau, jog mane geriausiai atpalaiduoja Vytauto V. Landsbergio kūryba. Ramus balso tembras, artimos man mintys, tautosakos motyvai...Pasineriu ir pamirštu viską. :D
Vartotojo avataras
Parašė Farewell
#135057 Man pastaruoju metu Lou Reed'as patinka :dream:
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#141231 Paskutiniu metu klausiau Bibio naują vasaros albumą Ambivalence Avenue.

(Taip, žinau ką pagalvojot, bet necenzūruokit, šitas pavadinimas ir žodis angliškai reiškia arklinę musę, tad čia nėra ką cenzūruoti, nežinau kodėl vilkinsonas taip pasivadino)

kas domisi pačio paskutinio mados dvelksmo, elektronine-minimalistine, dar vadinama IDM o kartais glitch muzika, kaip Aphex Twin, Autechre, Boards O.C.
tai čia yra dar šviežesnė elektronika, dar naujesnė, madingesnė tiek tarp snobų, tiek tarp klubinėtojų. maišyta su folk, bet skamba dar netikėčiau: su "iškirptais" soul, funk fragmentais, nauja simbiozė kažkokia =)
Šiais metais, vasarą ir žiemą, išėjo jo net du visiškai nauji albumai.
Ir visgi tai nėra youtubininkų muzika, reikia klausyti albumo, jei nėra pasirinkimo - mp3. O jei yra, tai kompakto. Bent jau iš melomanų turgelio, bet svarbu kokybė vis dėlto.

Taip pat atradau iš senesnio domėjimosi laikotarpio "atidėtą" švedų elektronikos naujoką, pasivadinusį The Field. Ši muzika yra tikrai įdomi. Pernais metais per daug besidomėjęs Burial projektu šioj srityj ir galvojęs, kad kiti nauji jį daugmaž kopijuoja, praleidau daug naujų veidų elektronikos atlikėjų atžvilgiu.

Kas norit muzikos, pm, duosiu linkus į Bibbio ir Field.
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#141321 Vis neatsistebiu, na tu ir pasikaustęs :super (o gal(ir) čia aš labai atsilikus :bloga :D )
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Ramu5 rašė:
parijas rašė:http://doom.quatrux.net/?doom=pradzia&id=76
pravers akiračio plėtimui

Ka turejai omenyje: ar cia kazkaip susije su renginiais, ar cia man skirta, ar bendrai visiems naudinga nuoroda? :-)

Kalbant apie didesni akirati, tai nelabai tinka puslapiai su sarasais, bet neturintys sound clips. Nes muzika, vis delto, sitas reikalas & mokslas ausims daugiau negu akims. As tokiu budu siulau su muzikiniais pavyzdziais:
http://www.ishkur.com/music/#
Guide to Electronic music - padaryta atidziai, su smaikstumo gyslele ;-]]

maraija rašė:Trečiadienis, lapkričio 25, 2009
Cesaria Evora, Utenos pramogų arena
Vilnius, Lithuania

ji kas, daugiau dziazo ar ne?girdeta bet neprisimenu =)

Ramu5 rašė:manęs, kiba klausi? =)
cituoji ne taip tada ;)
bliuzą, ne džiazą :)

smekla rašė:Aga, girdėta nes buvo atvažiavus ir per telaviziją daug reklamos buvo užtat ir įstrigo va prisimink: http://www.youtube.com/watch?v=IwoKchQo ... re=related

Ramu5 rašė:lietuviškai atitikmuo būtų ingos valinskienės - būk šalia (mano meile) ši melodija. nesusilaikau nįdėjęs savo nuorodos į kiek linksmesnę Cesaria Evora dainą, kuri yra ne blues, o world muzikos stiliaus, šį kartą:
http://www.youtube.com/watch?v=Wb-RrGuRVoI
(nuo šios dainos ir pradėjau šitą močiutę-dainininkę pažinti)

maraija rašė:Aciu, prisiminiau....maloni muzika...klausyk o klausyk....
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
smekla rašė:Klausyk, apšviesk mane, kokie dabar išvis yra stiliai, žinai net norėjau ekskursiją bandyt susirengt, kokie dabar stiliai ir kaip atrodo, jaučiuos per tas bėdas atsilikus :shame nes net susimasčiau, negi dabar dar gaminą popsą?? jaučiu nebent nelabai panašų į savo ištakas :achtung Pvz Hip-hop dar neatgyveno? paskui žinau Progresyve, kažką tikrai dar žinojau :achtung

Na, as nesu muzikologas, kad galeciau Tau pasakyti kurlink keliauja modernioji klasika arba avantgardas. Nesu tos visos akademines muzikos zinovas, nepazistu muzikos is natu, irgi.
Bet pasakysiu Tau turbut, ka visi pasakys.
Dabar zmonem norisi nuosirdumo, nebereikia ispustu emociju, kaip emo, ar kokiu kitu krastutinumu. Dabar naujos, isradingos grupes groja labai supaprastintai. Kaip tokios prancuzes sesutes, pasivadinusios CocoRosie. Tai muzika naujam tukstantmeciui, ji supaprastinta, bet kartu joje yra daug. Groja netradiciniais budais netradiciniais instrumentais taciau labai isradingai, nuosirdziai. Muzika minimaliai perklota aranzavimo prasme, skamba tarsi gyvai atliekama. Daug samones srauto ir originalumo joje.
Kaip ir Damien Rice atlikejo. Ten daug emociju, daug liudesio. Bet jis kalba nebe asmeniniu, ale savo kartos, savo generacijos lygmeniu. Bent jau as taip suprantu. Kaip ir dainininke, kurios slapyvardis - Cat Power.
Islandu grupe Sigur Ros (Cukrine Roze) turi labai daug apokaliptinio atspalvio savo temose. Sakau "temose", o ne dainose, kadangi tai primena daugiau filmu muzika, bent jau klausant albumo ( ) du skliausteliai pavadinimu. Tie besivystantys, besigeneruojantys vienas po kito sekantys garsai primena kazkokia mikrobiologija: per mikroskopa bejudanciu mikrobu stebejimo "garso takelis". Zodziai isgalvoti, savotiski, beprasmiai, isgalvotos kalbos.
Dainininkas Devendra Banhart groja freak folka, psichu folk muzika. Ji yra savotiska, issiskirianti, kartu ir visu stiliu derinys, kartu ir neegzistuojantis, isgalvotas folkloras. Dainininke ir arfiste Joanna Newsom groja vaikisku balsu pritariama originalia kazkiek lopsines ar viduramziu madrigalus primenancia muzika. Yra grupe ....
Bet nesiplesiu, nes Tau tai jau gali buti persunku ir biski groti "ant nervu", jei dar kokiu savotisku pridesiu.
Hip hop yra madingas. Tik ji dabar atlieka kiek kitaip: Lil' Wayne madingiausias naujas stiliaus atlikejas. Eminemas teberepuoja parodijuodamas ir apie smurta, netolerancija.
Bet Tau to nereikia (ka turejai mintyj, sakydama : progressive)
Jeigu nori naujos muzikos, bet kad nereiketu "diorgintis", klausyk soul atlikeja Erykah Badu, Coldplay melodinga Viva La Vida albuma, Fleet Foxes dabar madinga grupe, kaip ir Friendly Fires, rokas. Goldfrapp elektronine, electroclash grazi muzika... Metallica, Guns and Roses, AC/DC, Cure'ai, Nick Cave'as sugrizo.
Oasis nauji gabalai yra shudas, geriau neklausyk :)
Portishead ir Radiohead. Ladytron ir REM nauju neklausyk. veltui laika gaishi. Tricky irgi ne. Tas trip-hop stilius jau nebegrojamas, tik grojami jo senesni, geresni albumai, kurie jau klasika.
TV On The Radio yra laikoma nauja roko auksciausiu pasiekimu grupe. Bet ten ne kiek nepanasu i rocka: vienoj dainoj soul su roku, kitoj - funk, trecioj vel kazkoks dziazas, etc. Kuo daugiau visko prideta (girdejai Grarlz Barkley-Crazy??) vienoj vietoj - tuo laikoma didesni pasiekimai roko evoliucijoje, bet cia kritiku ismislas. Man sunku klausyti TV On The Radio naujus abu albumus.
Tori Amos?? Neah. Greiciau jau Tory's Anus. Nepakenciu jos isterisko balso ir balsiu teeeesimo. By jinai dainuoja kaip Buhaaaaaaay. My kaip Muhaaaaaaaaay. Tarsi kazka grustu i burna, kol dainuoja. Nelabai gera. Bet jei megsti jos stiliu - nauju dainu surasi. Heavy metal visokios grupes isleido naujus albumus, kaip ir senukai pvz. Bobas Dylanas. Bet geriau Dimos Bylano paklausyk, Enrike Iglesijos ir dar pora trejeta realybes show laimetoju: Daughtry, Clarkson, Miley Cyrus - gal sita Tau bus labiau suprantama muzika.
:)
Arba ne.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#146044 muzika man yra kazkas dievisko...jos klausausi beveik visada....vienos megstamiausiu mano grupiu siuo metu yra, leon somov feat jazzu, portishead, pj harvey, radiohead...megstu keista depresuota skambesi...
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#146046 Aaaa. depresines irgi man truksta, jei kalbant apie video-muzika, bent jau.
Nes visada per visus kanalus groja rudakunius beveidzius Kanye West, Beyonce, Britney Spears, Lady GaGa, Pussycat Dolls, Katy Perry, Pink, Akon, T.I., Rihanna, Ne-Yo, Usher, Keyshia Cole ir dar tukstanti kitu tas-pats-per-ta-pati.
Bet Kings Of Leon ir Killers galite kartais paklausyt. Dar viena daina is Franz Ferdinand ir dvi is U2 man patinka (jei video-muzikos)