Moderatorius: Astro-Meška

Parašė autumn
#74024 Depresijai tikrai gali turėti įtakos, jei kas nors iš šeimos narių sirgo šia liga. Įrodyta moksliškai.
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
#74042 mano teta ja netikėtai susirgo, tai dabar giminėje bent vienas yra, kuris supranta.
Parašė Nematoma
#109086 Kai susirgau šia liga, gydytoja vizito metu iškart paklausė apie kitus šeimos narius ar jie niekada nesirgo ar neserga.Pasidomėjus sužinojau, kad mano močiutei lyg ir buvo kažkas panašaus į depresija, mama pasakojo, kad būdavo taip, kad ji gerų puse metų vos keldavosi iš lovos, nieko nenorėdavo, nedarydavo, tačiau, kai pagerėdavo, eidavo kaip tankas per svietą..ta pati mano mama turi vidutinio laipsnio depresiją, susirgo po to, kai sužinojo, jog serga vėžiu.Taip, kad ir aš pasisakau už tai, jog yra sąryšis su paveldimumu.
Vartotojo avataras
Parašė oksana
#109241 As klausiau savo mamos ar mano tevas nebuvo panasus i depresija serganti(pati mazai ji atmenu)sake turbut kad taip ,nes sake musu busenos labai panasios.Jis aisku nesigyde ir nekreipe demesio kad baigia isproteti ,veliau jis pasirinko alkocholi
Vartotojo avataras
Parašė TasPats
#111578 Nezinau del depresijos, bet del shizofrenijos, tai paveldinimumas pasireiskia tik nuo antros kartos, nuo tevu paveldinima 20% nuo seneliu 80%. Siaip mano tevas shizofrenija serga, senelis kazkokia nervu liga sirgo kaip i sibira treme ir uzdare i kalejima, po to tevo pusbrolis serga shizofrenija, jo vaikui neaisku kas irgi. Siaip zinau shizofrenija serganciu zmoniu seima tai turi du vaikus ir pasak daktaru yra 50% kad jie bus sveiki arba paveldes liga.
Del depresijos nesidomejau, bet manau daugiau jau lemia charakterio bruozai ir gyvenimo smugiai, bent mano galveliai taip svieciasi :bloga
O man neaisku po siai dienai kas yra, gal ir depresija gal is shizofrenija :lakstau
Parašė elenutėirvampyras
#148572 DEPRESIJA niekada nebūna paveldima.Depresinė tai emocinė būsena kuri gali ir atsirasti is išnykti.Ja gali susirgti bet kas bet kokio amžiaus ir bet kada. Rimtesnės ligos kaip šizofrenija ar protinis atsilikimas yra paveldimi jeigu tėvai ar kas nors iš giminės rimtai sirgo prieš jums gimstant.
ParašėKatinas
#148578 as kazkaip kitaip skaiciau :bloga
Parašė zvalgas
#148972 Iš visų kampų giminėj depresija , epilepsija , vėžys , o velnias aš žlugęs :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#148975 Manęs, kaip ir LaCrimos, gydytojai klausė, ar šeimoje yra sirgusių psichikos ligomis. Apie tėtį galėjau sužinoti viską, apie mamą - deja, ne. Bet ji, kiek pamenu ir kaip rodo mano dabar žinomi faktai apie ją, yra ne per labiausiai stabilus asmuo. Ir, man regis, kai aš dar buvau gana maža, ji lankėsi pas psichiatrą.

Manau, kad gydytojai neklaustų tokių dalykų, jei liga negali būti paveldima.

=)

Zvalge, užjaučiu tave - tikrai nepasisekė. :achtung
Parašė zvalgas
#148977 Ačių už užuojautą , galvoju pavardę pasikeisti ir problemų nebus :D
Parašė gruodine
#148980 ....gimdami vaikai gali paveldeti tik polinki i depresija,tai nereiskia,kad jie butinai sirgs....susirgti depresija galima esant nepalankioms gyvenimo salygoms,patyrus stresus ir t.t.
ParašėKatinas
#148982 tai mes sita suprantam =)
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#149177
elenutėirvampyras rašė:DEPRESIJA niekada nebūna paveldima.Depresinė tai emocinė būsena kuri gali ir atsirasti is išnykti.Ja gali susirgti bet kas bet kokio amžiaus ir bet kada. Rimtesnės ligos kaip šizofrenija ar protinis atsilikimas yra paveldimi jeigu tėvai ar kas nors iš giminės rimtai sirgo prieš jums gimstant.

nesąmonė
Vartotojo avataras
Parašė nakviša
#149183 Manau,paveldėjau polinkį į depresiją iš tėvo pusės;nors jis pats niekada savo būsenos nelaikė depresiška,tačiau linkęs į niūrumą ir pesimizmą,prislėgtumą.Taip pat ir viena jo sesuo...Iš mamos pusės,kiek žinau,tokių ligonių nebuvo,ji pati,tiesą sakant,nežino kas tai yra,bet nesupratimo iš jos nejaučiu.Ir mano sesuo turi didelį polinkį į depresiją,tačiau kol kas dar laikosi neblogai...