Moderatorius: mango

ParašėLiepa
Musical rašė:Uždaryti šuniuką į narvą? :roll:
labai jau kentės vargšiukas, sugalvosiu, ką darysiu, noras yra didelis.

uždaryti šuniuką į narvą nėra joks blogis.
Esmė tokia: jei mažas šuniukas liko vienas namuose, jam nuobodu. Kad nebūtų nuobodu, jis susigalvoja ką nors veikti. Pamėginam modeliuoti situaciją: apribojam šuniukui judėjimo laisvę, t.y. talpinam jį į narvą. Narvas turi būti tokio dydžio, kad šuo galėtų laisvai atsistoti, apsisukti, atsigulęs ištiesti kojas. Žiūrim, ką turim: šuniukas turi laisvo laiko, nes šeimininko nėra namie, šuniukas turi nedidelę erdvę (savo narvą), kuriame jaučiasi pakankamai laisvai, plius jam ten primesta žaislų, kuriuos jis gali kramtyti, ir spėkit, ką daro šuniukas? jis miega, kol šeimininkas grįžta namo.
Žodžiu taip. Šuniui narvas nėra jokia kančia. Šuo kilęs iš vilko, o vilkai turi urvus.
Konkrečiai kalbėsiu dabar apie savo šunių. Iš pradžių sakiau tą patį, ką tu, Musical (kad narvas - tai baisu, ir t.t ir pan.), taigi, laikiau šunių laisvai. Grįžus namo rasdavau baisias to pasekmes (sugriaužta krūva knygų, paskui ėjo visi laidai, magelis, paskutinis buvo tv, kurį mano mažius nuvertė ir sudaužė). Tada mano kantrybė baigėsi, ir nupirkau narvą. Per kokias dvi dienas narvas tapo mano šuniaus namais. Net jei aš būdavau namie, jis padūkęs eidavo numigti būtent ten. Kai susiruošdavau išeit, jis jau suprasdavo, kad jam reikia eit "namo" ir keliaudavo į narvą, atsiguldavo ten, ir jį pažadindavo durų rakinimas man grįžus...
aš įsibėgėjau su pasakojimais ir net pamiršau, ar pasakiau esmę.
O ji tokia: narvas šuniui gerai 8)
ParašėMusical
#11107 Ok, kai rasim šuniuką, nupirksim jam narvą :wink:
ParašėLiepa
Musical rašė:Ok, kai rasim šuniuką, nupirksim jam narvą :wink:

šiaip galiu rimtai pakonsultuot šuniuko auginimo klausimais. Musical, jei turėsi, drąsiai klausk, drauge ieškosim atsakymų :wink:
ParašėMusical
#11112 Ačiū Liepa ;)
Vartotojo avataras
Parašė Šeut
#11120 Dar auginu ir ciucka jo vardas Gordas garsusis musu katinas...taip ji vadina kaimynai nes jis kvailelis sedi ant lango kaip kokia kate...jis jo mamyte maisyta o tevelis ginaveislis Pekinas ...paveldejo is tecio charakteri jei jau atsiguls viduri kelio tai geriau net neliesk nes ten jis guli ir tai jo nuosavas plotas...kanda visiems netgi man bert man neskauda nikiek...jis lb megsta zaisti su rankovemis bei didelemis mano ir seses tapkevis ...lb myli zaislus minkstus visus nulaizo arba zarnas kaip as sakau paleidzia...kaskad gryzusi namo radau savo per kaledas is klasiokes gauta zaisla suplesita i skiautelis...jis pazysta mano mamos tecio ir netgi seses vaikino masinos garsa...isgirstumet kaip aimanuoja prie duru kai kuri nors is siu masinu irieda i kiema...jis visus pasitinka siltai ir laksto ir duksta tada vaizdu duoda neblogu...beto labai kantrus yra rytais sulaukia kol as atsikelsiu tik tada pasipraso i kiema bet ir tai lb ramiai ateina ir pakisa galva po mano ranka...o kai pasakai fraze "einam i kiema"nulaizo negivai sokineja laksto ir ko tik nedaro...lb graziai moka prasyt ir neleidzia niekam mustis net cacu daryti negalima...o jei kas garsiau susneka visus nutildo...o kaimas tai jo rojus bega laukais vaikosi gaidi arba nesa kudasiu nuo jo...visos vistos jo jau nekencia...o kates jis taip myli bet jos piktos dreskia skaudziai...lb nemegsta maudytis ir yra lb piktas (gomurys jodas juodas)jam du metai Geguzes 9 bus trys...

foto:
[img=http://img341.imageshack.us/img341/356/betuliukas017yy3.th.jpg]
[img=http://img341.imageshack.us/img341/6341/betuliukasveto007gd8.th.jpg]
[img=http://img341.imageshack.us/img341/108/betuliukas026fv3.th.jpg]
[img=http://img341.imageshack.us/img341/985/betuliukas022bd9.th.jpg]
[img=http://img341.imageshack.us/img341/9213/bernadetos004qr1.th.jpg]
ParašėLiepa
#11127 nuostabiai žavus mažius, Šeut :D

gal pasirodysiu kaip pikčiurna, ir jaučiu greitu laiku į šį skyrelį niekas nebenorės užeit, bet...
senokai domiuosi šunimis, daug skaičiau.
ir va ką parašysiu apie tavo, Šeut, postą: jei gomurys juodas, anaiptol nereiškia, kad šunius piktas, tai tik bobučių pasakos ;)
antra, jei šuo guli vidury kelio, ir niekam neleidžia praeit, nes tai "jo teritorija", tai yra žiaurus hierarchijos nusistovėjimas, ir ją nustatėt ne jūs, žmonės, o jūsų šuo, Gordas.
Na ką, valio Gordui :wink:

parašiau gryną tiesą, todėl nuoširdžiai prašau nepykti. Su šunim reikia užsiimti, jį auklėt, ir neleisti jam užsilipti šeimininkui ant galvos 8)
Vartotojo avataras
Parašė Šeut
#11128 patikek jis tikrai hierarchas ar kaip tu ten sakei...bet jis na kaip kai guli tu gali per ji perlipt bet jei bandysi ji isvyti tada tai jau nieko gero nelauk ...o del gomurio tikiu kad babuciu pasakos nes pati nedarisu kaip gomurys gali susiristi su charakteriu...

ne tikrai nepykstu as ji aukleju jau du metus ir tikrai su juo uzsiemu nes lb ji myliu mes begiojam kartu ir zaidziam ir mokau visko ji jis daug ir ismoko bet to jo charakterio negalim pakeisti nikiek...dvi kaimynes turi pekinus tai sake lygiai taspats ju sunis ir tokie...
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Liepa rašė:nuostabiai žavus mažius, Šeut :D

gal pasirodysiu kaip pikčiurna, ir jaučiu greitu laiku į šį skyrelį niekas nebenorės užeit, bet...
senokai domiuosi šunimis, daug skaičiau.
ir va ką parašysiu apie tavo, Šeut, postą: jei gomurys juodas, anaiptol nereiškia, kad šunius piktas, tai tik bobučių pasakos ;)
antra, jei šuo guli vidury kelio, ir niekam neleidžia praeit, nes tai "jo teritorija", tai yra žiaurus hierarchijos nusistovėjimas, ir ją nustatėt ne jūs, žmonės, o jūsų šuo, Gordas.
Na ką, valio Gordui :wink:

parašiau gryną tiesą, todėl nuoširdžiai prašau nepykti. Su šunim reikia užsiimti, jį auklėt, ir neleisti jam užsilipti šeimininkui ant galvos 8)

tai jau taip, seimoje pagal hierarchija suo privalo buti paskutinis. zemiau uz ji gali buti nebent pliusinis zaislas, ant kuriu kai kurie sunys megsta irodineti savo "virsenybe" (kas domisi sunimis, supras apie ka as ) :)
jei auklejant suni buvo padaryta spraga ir jam buvo leidziama pasijusti virsininku, tai lieka tik save kaltinti.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#11217 davai, pasakok kaip jie ten ant žaislų savo viršenybę įrodinėja.
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Agni rašė:davai, pasakok kaip jie ten ant žaislų savo viršenybę įrodinėja.

taip pat kaip ant tavo kojos :D, tik uz koja reikia suny guldyt ant menciu, o del zaislo negaila, tegu turi :D
Vartotojo avataras
Parašė linjurga
#15168 Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė lynkute
#15270 koks grozis :super linjurga kieno cia cucius?
Vartotojo avataras
Parašė sonia
#15446 sveikinu Agni su seimos pagausejimu :flo
Vartotojo avataras
Parašė linjurga
lynkute rašė:koks grozis :super linjurga kieno cia cucius?

čia internetinis fainuolis, lynkute :))) Pati labai norėčiau šuniuko, bet nėra galimybių jį laikyt :( Jei galėtume, tikrai su dukra pasirūpintume augintiniu, pvz. šuneliu su protingu snukučiu - mopsiuku :) Nors man tiktų ir koks paprastas kaimietukas, bele tik labai didelis nebūtų :)

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Liune
#15605 Noriu sibiro haskio!!!!!!!!! labailabailabai :o