- 2009 10 17, 18:27
Per pirmą epizodą vartojau Effexor. Gulėjau ligoninėje. Kai pradėjom mažint Effexor dozes, vėl pasireiškė stiprūs depresijos simptomai. Pakeitėm į Cymbaltą. Šitie AD man nepadėjo. Vėl ligoninė. Po to dėl didelių stresų gyvenime staiga nutraukiau visus vaistus (ir AD, ir raminamuosius, nuo kurių buvau stipriai priklausoma). Man padėjo draugė. Iš pradžių labai globojo ir rūpinosi. Kaip ir daugelis DK senbūvių. Dirbau su "5 depresijos gydymo raktais" ir jau po trijų mėnesių viskas buvo ok. Čia klaida buvo tokia: per ilgai vartotas Effexor arba ne laiku ir per didele doze sumažintas Effexor. Bet Effexor man padėjo... Sumažino nerimą.
Dabar jau trečias epizodas. Paskirtas Venlafaksinas. Tačiau ir pirmą kartą jis man padėjo gal tik po 3-4 mėnesių vartojimo.
Kažkur skaičiau, jog rašei, kad kiekvienas epizodas vis sunkiau išgyvenamas. Tam visiškai nepritariu, kaip nepritartų mano gydytojas. Šįkart paskyręs AD, jis man pasakė, kad sunkiausia sirgti pirmus kartus - kai nepažįsti ligos, simptomų, nežinai, kas su tavimi vyksta ir ką daryti, kad jaustumeisi geriau, kur kreiptis pagalbos. Ir jis visiškai teisus.
Psichologų, Alekseičiko psichoterapija, darbas su "5 depresijos gydymo raktais" mane daug ko išmokė. Ir kad ir kaip sunku, žinau bent jau kaip nenusivažiuoti visiškai iki nieko nedarymo ir žiūrėjimo į vieną tašką. =)