Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Ponia.Popo
#164365 Orwelo Gyvuliu uki bei Haruki Marukami Avies medziokle siuo metu :)
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
kunigaikštisMyškinas rašė:
parijas rašė:Skaitau JEAN-PAUL SARTRE “Šleikštulys”. senai kas taip užkabinę buvo.

oo, aš irgi tą pačią dabar skaitau. =)
Sartro novelės dar labai liuks. Bet įtariu jau skaitei. :)

novelės dar tik planuose ;-)
Vartotojo avataras
Parašė Toru_Watanabe
#175673 Sveiki,

Labai siūlyčiau paskaityti Haruki Murakami knygas. Ypač paliko įspūdį "Avies medžioklė", "Dansu dansu dansu" bei "Mylimoji Sputnik".
Murakami knygose figūruoja vienišiai intelektualai veikėjai, ieškantys savęs. Iš jo knygų galima susidaryti tokį japono stereotipą: tai vienišas žmogus, kurį sunkiai supranta aplinkiniai, mėgstantis gerą muziką ir gera viskį, geras knygas bei atsitiktinį seksą. :)
Vartotojo avataras
Parašė Melani
#175674 Blem, ne vienas jau zmogus murakami rekomenduoja ir jau noriu paskaityt ka nors, o kuria knyga reiktu pirmaja skaityt,nes ten kazkaip ir dalys yra berods ar klystu?;o
ParašėŠiršė
#192329 Truputį juokinga - jau kokį pusmetį praktiškai visose knygose, kuriose skaitau, yra kažkoks veikėjas su psichikos sutrikimais ar bent jau jo žmona psichiatrė. Nors recenzijose tai nebūna parašyta, tiesiog atsitiktinai išsirenku tokias knygas :DD
Vartotojo avataras
Parašė Girl
#192343 O gal gali pasakyti kokios tai knygos? Būtų įdomu.... :)
ParašėŠiršė
#192349 Dabar skaitau A.Grunberg "Fantomo skausmas", skaičiau M.Larsen "Netikrumas", V.Jasukaitytės "Aš nužudžiau savo dukterį", Ivanauskaitės kažką... Tiesą pasakius, tai tikrai nėra geriausia mano skaityta literatūra. Greit grįšiu prie mylimų rusų klasikų :)))
ParašėtheExploder
#197946 skaitau Virginios Woolf 'To the Lighthouse', originalo kalba. ge-nia-li moteris, tiek tegaliu pasakyti ir knyga - viena iš tų, kai skaitai ir jauti, kad tavo rankose - menas, o ne šiaip koks paviršutiniškas skaitalas
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#201829 Perskaičiau Wassmo "Dinos knygą". :super

Ir skaitau O. Wilde "De profundis". Galėjo nerašyt Wilde tos nesąmonės. Visos tos dejonės palyginus su kūryba padaro jį panašų į nusivylusią namų šeimininkę. :D
ParašėŠiršė
#201845 Man kaip tik "De profundis" labai patiko. Tiesiog dievinau tą knygą. Gal todėl, kad tuo metu pati savęs pasigailėti ir padejuoti mėgdavau... Bet kokiu atveju jau vien jo kalba, rašymo stilius tobuli :)))
ParašėtheExploder
#201849 baigiau Homero 'Iliadą', pradėsiu George Eliot 'Silas Marner' ;}
ParašėtheExploder
#202798 pabaigiau 'Silas Marner', pabaigiau Hope 'The Prisoner of Zenda', pradėsiu Evelyn Waugh 'A Handful of Dust' :DD
Parašėnemoku
#216587 Niekas nebeskaito? :bloga
Aš šiuo metu skaitau Šopenhauerio knygą, nes tiesiog aplinkybės privertė. :D Et, galvoju, jei mokykloje būtų liepę skaityti tokias knygas, tai ir būčiau skaičiusi su didžiausiu malonumu ir dar naudos gaučiau.
ParašėKūnas
#216592 Gyvenimo išminties aforizmus turbūt?
Parašėnemoku
#216594 Taip.