Moderatorius: mango

Parašė Raganauskaite
#162826 Ojj, čia tai atgaiva sielai, šis reikalas.

Kažkurią naktį net sapnavau, kaip einu darbintis į dekupažo parduotuvę :))

Nu bet dabar jau į temą. Turiu du klausimus, gal kas norės pasidalinti atsakymais iš praktikos:

1. Nusipirkau senukuose paprastą akrilinį laką. Na, nusprendžiau, kad taip pigiau. Bet man kažkaip labai darosi su auskarais toks marazmas, kad po kiek laiko jis pasidaro nebe blizgus ir nebeslidus.. Galvoju, gal jis kaip su oro sąlygom reaguoja :)) Nes namie daiktams, kurie neišeina į lauką nieko nevyksta.. Gal kas žino, ar tai gali būti nuo to paprasto lako ir ar tada reik pirkti būtinai tą brangų..?

2. Sendinimas man kažkoks mistinis reikalas. Jis įvyksta, kai jis pats nori (jei tik galima būtų taip pavadinti). Sendinu vienkomponenčiu... Na ir būna, kad kartais jis atsiranda, o būna, kad špyga. Ir atrodo taip pat- du kart per tą vietą netapšnoju ir išdžiovinu gerai.. Gal kas susidūrėt su šia problema ir sugalvojot, kaip ją išspręsti..?

Tai tiek tų mano klausimų :)
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#162888 1. Del lako - galimas daiktas kad jis yra vidaus darbams ir reaguoja su dregme. Parasyk kas ant skardines rasoma gal pasidarys aiskiau...

2. Del sendinimo vienkomponenciu, cia svarbu tokie aspektai:

2.1.. tepimo kryptis. Pvz apacia dazom rudai, tada tepam vienkomponenti, ne bet kaip, o tarkim horizontaliai per visa norima plota ta pacia kryptimi. Ant virsaus dazom sviesiai, kryptim, statmenai lako krypciai, siuo atveju vertikaliai. Tokiu atveju trukiai bus stambus staciakampio madaug formos. Galima tepti ir ta pacia kryptimi - trukiai bus ilgi ir siauri.

2.2. tepimo sluoksnio. Kuo stambiau tepsim vienkomponenti tuo stambesni trukiai. Kadangi vienkomponentis skaldo ant jo tepama daza, atitinkamai reikia kad butu ka skaldyti - storesnis virsutinio dazo sluoksnis salygoja stambesnius trukius.

3.3. Kuo tepta. Gaunasi skirtingas skilimas priklasomai kuo tepam virsutini dazu sluoksni - teptuku ar tapsnojam kempinele. Kempinele duoda toki smulku apsilupima be krypties, ypac todel kad dazas putoja tapsnojant, yra oro burbuliukai... na ir jokioskrypties kai 2.1. punkte aprasyta nesigaus.

3.4. laikas tarp sluoksniu. Galimas daiktas kad trecias sluoksnis tepamas po ilgos pertraukos, todel neskyla. Geriausia tepti trecia sluoksni tada kai vienkomponencio sluoksnis yra isdziuves bet siek tiek lipnus.
Parašė Raganauskaite
#162957 Ačiū, Virtual, už atsakymus. Dabar mandysiu mėginsiu. Nes su kempinėle vienais kartais gaunasi, o kitais ne.. o nuo teptuko lieka tokie dryžiai, tai matyt reikia kitokių teptukų užsigyti.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#162976 dryziai lieka labiau nuo naturaliu plauku teptuko, sintetinio maziau

galima bandyt voleliu tept tik tada tolygiai ji sumirkyt kad nesiskirtu dazo intetsyvumas pradzioj ir pabaigoj

o siaip jei didelis gabalas daikto sendinamas imu svelnesniu plauku naturalu plauku teptuka, ir gerokai taip imirkau i daza... kazkiek dryziu lieka bet kai suskyla, susivienodina mazdaug....

p.s. jei skaldau ne visa plota pirma suskaldau gabala o tik jam isdziuvus nudazau likusi plota - darosi geresnis perejimas...
Parašė Raganauskaite
#163395 Labai dėkavoju už patarimus. Kai parašysiu kursinį ir sesiją bei pradėsiu kalėdinius ruošinius, jei bus kas nors vykę, įdėsiu paveikliuką :)
Parašėnegative
#168015 aš užsimaniau sau pasidovanot papuošalinę. labai labai noriu, su kokiom gėlytėm, prisižiūrėjau gražumynų.
norėčiau, kad padėtumėt susiorientuot man kainose ir patartumėt. kiek tos medinės dėžutės kainuoja? iš kur jų gauti? čia iš servietėlių tie piešinukai? ar iš kur? ar didelis pasirinkimas?
gal kas nors užsiimtų gamint iš jūsų? :)
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#168028 va pvz cia www.senasnaujas.lt paziurek kiek kainuoja tuscios dezutes, kokios serveteles yr nu ir panasiai... as kartais netik servetkas klijuoju bet ir spausdintus paveiksliukus

pagal uzsakymus www.supermama.lt skelbimuose bandyk ieskot na arba kas is dk apsiimtu (su manigrivette paderink gal nores praktikos), o gal ir pati =)
Parašėnegative
#168030 o Virtual, esi iš kurio miesto? nes senasnaujas.lt tai vilniuje parduotuvė... dėžutę ir servietėlę išsirinkau, susimokėsiu už jas, o kiek už rankų darbą imtum?
Parašėnegative
#168048 ir norėjau paklaust, kuom skiriasi popierinės servietėlės už 1lt ir visokios ryžinės, po 8lt ir daugiau. kuo jos kitokios? kitoks rezultatas?
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#168143 Enigma as is vln :bloga bet dabar nieko daryt neapsiimu, juodas laikas truputi :( darau dabar gryn sau ir tai daugiau is pareigos kad reikia dovaneliu aukletojom gydytojom kolegom nu ir panasiai :bloga

o rezultatas panasus ryzines ar serveteles, cia gal labiau klijavimo procese esme, ryzini mano nuomone butu lengviau klijuot nepatyrusiems, tiesa, ryzinis turi savyje pluosteliu storesniu, tai kartais jie matosi priklijavus kazkiek o servetele duoda gryna piesini nebent susirauksleja kazkiek beklijuojant
Parašėnegative
#168181 supratau. :) aciu.
Vartotojo avataras
Parašė Smilgaa
#168279 O čia mano dėžučiukas draugei :roll:

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#168293 wow :super B) nuostabu !!!!
Vartotojo avataras
Parašė Smilgaa
#168538 Aciu , Virtual, =)