Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė sumersara
#178809 Aš sergu šizofrenija, to oficialiai joks gydytojas nediagnozavo, bet su savo psichiatre linksniuojam būtent šią diagnozę. Prieš 2 metus patyriau labai sudėtingą psichozę, kurios ūmus epizodas truko labai ilgai dėl netinkamo gydymo. Visiškos remisijos nepasiekiu, liko rudimentai, karts nuo karto girdžiu šurmulį. Privačiai lankausi pas psichiatre (mano proto mentorė) su kuria derinu medikamentinį gydymą. Iš pat pradžių gėriau rispeno ir ketipirono derinuką, paskutiniu metu likau prie 400 mg ketipirono (rašau prie šios temos nes ketipinoro sudėtis tokia pati kaip Seroquel) . Per paskutinius metus priaugau 10 kg., ketipironas tikrai kelia apetitą, saldumynam beprotiškas potraukis. Kas dėl atminties, sugebėjimo susikaupti tai tikrai tam turi įtakos. Mokausi labai sunkią specialybę kuri reikalauja greito loginio mąstymo, skubių sprendimų, dideli kiekiai literatūros (didžioji dalis amgliškai) - šioje srityje man labai sunku ne tik dėl ligos, vaistų bet ir dėl asmeninių savybių, bet kažkaip plaukiu pasroviui. Šiuo metu susiduriu su keblia situacija - dirbu, atlieku praktiką ir dar per du mėnesius turiu pasirašyti magistrinį darbą, nežinau kaip pavyks su viskuo susidoroti, bet kiekvieną dieną save drąsinu, jog visus sunkumus įveiksiu. Kiekvieną dieną turiu kovoti su milijonais baubų - liga, vaistų šalutinis poveikis, augantis svoris, mieguistumas, bjauri darbdavė, praktikos vadovė registruojanti kiekvieną minutę praleistą praktikoje... Didelis pastebėjimas iš savo ligos istorijos, jog stipriausias ir geriausias vaistas yra socializacija, pilnavertiškas socialinis gyvenimas - daug reikalaujantis, įpareigojantis, savotiškai prievartaujantis ir užgniaužiantis bet kokias mintis apie ligą.
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#179106 Aš tik neseniai suvokiau, jog darome didžiulę klaidą tapatindamiesi su ligonio vaidmeniu, versdami kitus ir save gailėti savęs, apriboti savo veiklas, aktyvumą. Ligoninė ir gydytojai šiuo atveju mane nuteikė priešingai - įtikino, jog turėčiau susitaikyti esąs silpnesnis, mano galimybės neva labiau ribotos nei kitų, "sveikų", turėčiau neskubėti, nevarginti savęs, nekovoti... Kai kurie paskatinimai yra teisingi, pvz., stengtis nekonkuruoti, o daryti savo paties labui, tačiau gali atsiverti ir kita pusė - mėginimas pranokti save patį, sykiu ir ligą, mėginant įrodyti, jog sugebi daugiau nei "sveikieji". Bene kebliausia problema šiuo atveju man išlieka savivertė.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#179165 na del socializacijos cia auksine mintis...as pvz si siki labai sunkai sveikstu nes esu uzsidarius namie....bunu viena visada
Vartotojo avataras
Parašė Emilija
#182400 Aš Seroquel geriu šiek tiek daugiau nei metus. Ligoninėje ir kurį laiką grįžus iš jos gėriau po 600 mg, vėliau dozę mažino ir dabar geriu 200 mg. Gali būti, kad tokia dozė man jau per maža arba reikia ieškoti kito vaisto, nes jaučiuosi blogai, nepanaikina man nerimo, baimių, įkyrių minčių. Vis dėlto, Seroquel geresnis už kitus mano vartotus vaistus tuo, kad nejaučiu šalutinio poveikio - nekausto judesių, neslopina. Kad keltų apetitą irgi nepastebėjau. Deja, šis vaistas labai brangus, jo man nekompensuoja.
ParašėKatinas
nausea rašė:kas geriat? kiek ilgai geriat? ir ar perkate juos vaistinėje? kokias priemokas mokate? mano diagnozė anksčiau buvo F32,1; dabar po ligoninės F33,1. Šių vaistų ligonių kasos visai nekompensuoja. Perkant vaistinėje man reiktų mokėti 260 lt priemoką, perku iš žmogaus, kuris juos gauna nežinau iš kur. Moku 120lt. Tai man labai dideli pinigai. Pasidalinkit tie, kas geria mintim.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#186749 as moku pilna kaina arba ieskau kas parduoda

oooo geeeras as butent del angliavandeniu potraukio kenciu ziauriai - bandeles yra narkotikas, o figurai tai labai pakenke :(
Vartotojo avataras
Parašė nausea
#186770 Virtual, jei nepaslaptis kokia tavo diagnozė? ar žinot su kokia diagnoze jie kompensuojami? gal apskritai jokia. man vidutinio laispsnio pasikartojanti depresija ir nervinė anoreksija. bet tiek pinigų niekur nedirbant ir kabant tėvams ant kaklo mokėti yra beprotybė. nesuprantu kodėl ligonių kasos jų nekonmpensuoja. už tuos orginalius ir prailginto veikimo XR turėčiau kas mėnesį sumokėti 260lt.
Vartotojo avataras
Parašė Prakeiktasis
#186774 Tiksliai nezinau, bet man su F 20.0 kompensuojami simtu procentu buvo, ir kaip sifras buvo dar f 25.1 irgi kompensuojama buvo. Kazkur buvau senai rades nete sifrus ir kompensuojamus vaistus pagal juos. Tik tais nerandu dabar niekur.
Vartotojo avataras
Parašė nausea
#186792 tai gal tik šizofrenijai kompensuoja. man nuo psichozių jį išrašė ir antidepresantų veikimo stiprinimui. mano psichiatrė sakė, kad lyg jokiai diagnozei jis nekompensuojamas. aš nežinau, tie daktarai iki galo visko nepasako. neseniai mano diagnozė dar buvo sunki depresija, dabar jau žiūrau vidutinė. keistai.
Parašė Benny
#198677 kam nors yra taip buve arba zino
geriau po 150 mg trittico retarrd
kita diena pakeliau antidepresantu ( trazodone ) doze iki 200 mg ir atsitiko kazkas keisto
tai yra pradeJo kunas virpeti ( kaip ir traukuliai )
labai didelis susiJaudinimas..
nuo ko cia gali buti?
beJe geriau daug antidepresantu
cipralex 10 mg, trittico retard ( pasikeliau iki 200 mg ) ir seroquel 300 mg
gal per daug antidepresantu ir taip atsitiko
ar kai keliant dozes gali taip nutikti ir cia nieko tokio?
Parašė Benny
#198685 ir dar Jauciu labai didele itampa ir esu mieguistas ( apsnudes ) :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#198693 skambink gydytojui... gali buti vaistu derinukas netiko... cia po pirmos dozes pakelimo taip?

as del viso pikto paskambinciau i 112 konsultacijai.

matuok temperatura ir pulsa
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#198694 ziurek vyzdziai ar issiplete, ar prakaituoji smarkiau?
Parašė Benny
#198698 vyzdiai kaip ir normalus
bet vat rankos nesmarkiai bet prakaituoja ir koJu delnai
anksciau kaip ir nebuvo sito kai tik pakeliau tuos 200 mg trazodono
reiskia turbut per daug antidepresantu ar cia taip buna kai pakeli vaistu doze?
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#198701 kiek laiko trunka busena?