Moderatorius: Astro-Meška

Kiek laiko sergu depresija?

6
5%
3
2%
8
6%
32
25%
37
29%
12
9%
21
16%
10
8%
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#97027
simili rašė:o darkness tokius pezalus ant lapelio rašykis-po kurio laiko bus pačiam( ar pačiai) gėda skaityi

:super
Parašė bevardo
#97123 Patarti ir kalbeti lengviau, nei ta ka sakai ar pats patari, paciam ir padaryti
Vartotojo avataras
Parašė <Darkness>
#97144
simili rašė:o darkness tokius pezalus ant lapelio rašykis-po kurio laiko bus pačiam( ar pačiai) gėda skaityi


Esu vyriškos lyties.Ačiū už pastabas.Bet aš žinau ką rašau(ir man tas negėda),tad daugiau to nematysi(-te).;)
Vartotojo avataras
Parašė Rėja
#97145
<Darkness> rašė:Bet aš žinau ką rašau(ir man tas negėda),tad daugiau to nematysi(-te).;)


Rūkyt rūkysiu, bet gert tai nemesiu :bloga
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#97486 :D Šita yra gera :D Darkness ne iš tavęs juokiuosi jei ka, posakis žiauriai geras.. :DD
Vartotojo avataras
Parašė Jisatsu
#196914
bevardo rašė:kodel jums neina pagyti nuo depresijos (jusu asmenine nuomone)? Visur yra sakoma ir rasoma, kad jinai pagydoma. Delto man ir pasidare ydomu. Kas kaltas? Ar musu gyvenimo budas, musu blogas mastymas, musu vaikyste, musu tevai, musu praeitis, musu isvaizda ar kita?


Viena pagrindinė problema tą, kad nesigydau. Ir gydytis nematau prasmės. Ir tiesą sakant ant tiek įpratau prie šito mėšlo, kad man nusispjauti. Šiaip esu turintis polinkį į savižudybę (nenoras gyventi). Net mano nickas tą reiškia. Ir šiaip vien tik vienas dėl to nesu tai tikrai kaltas. Ne vien tik tai nuo manęs vienintelio tas lemia. Bet ir nuo kitų dalykų. O šiaip depresijos požymiai pradėjo dygti, bet ne visiškai ja sirgau, tai prieš kokius 5 - 6 metus.
Vartotojo avataras
Parašė Mona
#196918 O kodėl nesigydai? Bet, aišku, čia tavo reikalas. Jei tau gerai taip...
Vartotojo avataras
Parašė Jisatsu
#196922 Man nėra gerai, rašiau turiu polinkį į savižudybę ir šiuo keliu nueisiu. Tik tiesą sakant šiek tiek delsiu ir per daug. Nes buvau daug anksčiau numatęs kaip pasitraukti iš gyvenimo. Tiesiog jaučiu, kad depresija manyje pasunkėjo, kad daugeliams dalykams visiškai neturiu energijos. Yra ir kitokia priežastis, kurią pats iškėliau, tai nėra normalus dalykas ir naudos tame nulis. Tik tuščiai einantis laikas.

O nesigydau jau kaip ir minėjau, nematau tam prasmės, absoliučiai jos net nėra. Visų pirmą gydymas kainuoja, aš pinigų tam neturiu. Tėvai į mane žiūri pro pirštus, o iš namų, kambario nelendu jau kaip 2 gerus mėnesius. Sakant save izoliavau. O jei ir tenka kur išlysti, tai jaučiuosi nejaukiai, neramiai, pasidaro būklė kažkokia nenormali mano. Net nemoku apsakyti. Geriausiai jaučiuosi nelįsdamas iš namų. Bet ir tai jaučiu, kad man jau protelis kiek pavažiavo.
Vartotojo avataras
Parašė nnijole
#196927 Jisatsu,tau butinai reikia vaistu.Kai pradesi gerti pamatysi gyvenima kitoki,praeis tos nenormalios mintis,atsiras gyvenimo prasme,i anapili visada suspesi!Kovok uz save,nueik pas gydytoja,pasakyk kad neturi pinigu brangiems vaistams,o gal tau israsys kompensuojamus ir damoketi reikes tikrai nedaug.Kovok uz save,nuleisti rankas yra lengviausia,tu esi stiprus ir tikrai isbrysi is sito liuno! :flo
Vartotojo avataras
Parašė Mona
#197020 Jisatsu, aš irgi ilgai buvau užtempus nesigydydama, žudytis bandžiau kokis 5 kartus, ieškojau tokio būdo, kad atrodytų kaip natūrali mirtis, norėjau apsaugot tėvus bent jau nuo apkalbų. Ir kai galų gale patekau į ligoninę, buvau visiškai nusibaigus: bijojau žmonių, negalėjau nei miegot, nei valgyt. Ir tada pradėjau po truputį sveikt. Šiandien gyvenu jau pilnavertį gyvenimą, nors dar geriu vaistus.
Gydymas man nekainuoja, apsilankymai poliklinikoj pas psichiatrą nemokami, vaistai kompensuojami.
Man atrodo, mažą žingsnelį jau padarei čia parašydamas. Tokios ligos kaip depresija aplinkiniai dažnai nesupranta. O čia esantys beveik kiekvienas yra išgyvenęs kažką panašaus.
Vartotojo avataras
Parašė Jisatsu
#197087 Tikiu, kad yra išgyvenusių. Ir puiku jei kažkas pasitaisė į gerą...Belieka tik džiaugtis...

Aš tai esu nusprendęs ir jau sprendimo nebepakeisiu, net ir vaistai nepadėtų (be to vaistai yra įrankis), o tik sustiprintu mane, tai yra turėčiau pakankamai energijos sau pakenkti. O kai taip slegia depresija, tai nieko nesinori...net nėra nusiteikimo savižudybėmis. Yra tik noras numirti, kaip politikai tik mąstau, kalbu..o veiksmai lieka tik galvoje. Dėl to smarkiai apgailėtinai jaučiuosi.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#197089 as nesuprantu zmoniu kurie nesigydo man atrodo kad ne velnio jie tada neserga
Vartotojo avataras
Parašė Jisatsu
#197090 Galiu pasakyti, kad yra daug žmonių nesigydančių. Ne visiems yra kažkokios galimybės tam. Net ir fizinėm ligom sirgdamas, o gydymas šiais laikais brangus. Ir ne visi turi tą galimybė. Siūlau apie tai pasidomėti, nes man nesuprantami būna tokie jūsų komentarai.
Vartotojo avataras
Parašė Mona
#197091 Gal baik inkšt, gydymas, kaip sakiau, beveik nieko nekainuoja. Čia yra kauniečių, Kaune yra gerų gydytojų, bet už rankutės tavęs niekas nenuves.
Jei nori pasitraukt, tai ko tikiesi čia rašydamas? Kad kas virvę muilu suteps?
Vartotojo avataras
Parašė Jisatsu
#197120 Tik jau nesekit pasakų, kad beveik niekas nekainuoja. Kaip pavyzdžiui toks dalykas PSD skola, kurią padarė žmonėms? Kaip tokiems gydytis, jei jų atlyginimas minimalus ir vos išgyvena? Apie kokį dar gydymą nemokamą galima kalbėti? Taip, vaikai, studentai, invalidai turi puikias galimybes į gydymą, jiems "beveik" niekas nekainuoja, kaip, kad Jūs sakote. Jei tą omeny turėjote, tai sutinku.

Dėl ko rašau, tai galiu tą patį ir kitų paklausti. Vieniems dėmesio trūksta, jaučiasi nesuprasti,vieniši, ieškosi pagalbos ir t.t. Minėjau kažkurioje temoje, kad užregistravau ne iš geros būsenos čia, aš neieškau jokios pagalbos. Tiesiog toks "noras" šiaip išsakyti, kažkur pasireikšti...kaip tą norisi "vaikams". Ir mano toks poreikis yra žmoniškas kaip, kad ir jūsų.