Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė luctus
#195861 Manoji šeima net nenori girdėti apie tokį dalyką kaip depresija, liūdesys ar visa tai kas su tuo susija. Šeimoje visiškai šitai ignoruojama ir neigiama, todėl tenka vaikščioti "išsišiepusiai", kad nesulaukčiau priekaištų, kaltinimų ir panašių dalykų. Tai iš tiesų dar labiau žlugdo,bet...kaip sakoma ir šuo kariamas pripranta...
Vartotojo avataras
Parašė Jisatsu
#196912 Aš nesijaučiu turėdamas tėvus...Nors su jais vis dar gyvenu, bet bendravimų tarp jų nėra. Ir jiems sakant dzin...o man tuo labiau. Tik tiek blogai, kad save smarkiai izoliavau ir prikausčiau vienatvėje. Kurioje išties imi po truputi išnykti.
Parašė Silent Silence
#202593 Na man dar nėra diagnozuota depresija, bet manau, kad turiu šį "malonumą". Kai tik užmuominom užsimenu mamai, kad man sunku, reikia pagalbos, tai visuomet sako: "Suimk save į rankas", bet, kad aš net neįsivaizduoju kaip tai padaryti... Bet kita vertus, ji pritaria mano lankymuisi pas psichoterapeutą, bet niekaip nepavyksta tokio rasti Šiauliuose... Jaučiu kaip iš lėto gęstu ir nebegaliu sau padėti... :x
Parašė Ji
#205532 Sveiki,

Mano draugas jau keleta metu serga sunkia depresijos forma. Jis lankesi pas psichiatra ir psichologa, gere vaistus, taciau gydymo nebaige. Sako, kad yra nusivyles gydytojais valstybineje istaigoje, ypac del to, kad netinkamai parinko vaistus. Nuo ju jis jausdavosi apsvaiges, mieguistas, apatiskas.. kaip darzove, ir to nenorejo testi. Be to, mano, kad jo liga nepageres, kol neisspres tam tikru problemu savo gyvenime.. Ko siuo metu padaryti negali.
Siuo metu jo gyvenime daug streso, manau, su tuo susitvarkyti butu sunku ir sveikam zmogui. Patarkite, kaip galeciau jam padeti? Stengiuosi butu supratinga, isklausyti ir palaikyti (nors draugas nera labai linkes kalbeti apie save), taciau panasu, kad to neuztenka.
Vartotojo avataras
Parašė nnijole
#205537 Labas,o siuo metu tavo draugas geria vaistus?
Parašė Ji
#205565 Ne, siuo metu negeria ir nesilanko pas gydytoja, nors zadejo apie tai pagalvoti. Jis mano, kad vaistai ji tik slopins, o ne gydys. Ir siaip pastaruoju metu turi kaip niekad daug juodu minciu, pvz. kad yra prakeiktas, kad niekas jo gyvenime negali buti paprasta/ baigtis gerai, ir kad gydytojas cia nepades, nebent paskirs 'narkotiku'..
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#205568 hmmm kaip tau sunku...na tikrai ne visi vaistai slopina...manes pvz visai neslopina nors geriu dvejus...ir daktaru tikrai yra geru ..
Vartotojo avataras
Parašė nnijole
#205570 Tau reikia ji ikalbeti ,kad vis tik nueitu pas gydytoja.Jeigu jam diagnuozuota sunki depresija,tai cia yra rimta liga ir be vaistu nieko nebus.
Parašė Ji
#205592 Aciu!.. Is tiesu nelengva. Del vaistu visiskai sutinku, taciau bijau persistengti su ikalbinejimu.. Be to, vis atsimusu i tokius argumentus:
- gydytojai poliklinikoje nekompetentingi
- privatiems gydytojams nera lesu
- vaistai neisgydys, tik apsvaigins ir atbukins.
Vartotojo avataras
Parašė nnijole
#205594 Gal graziai pasakyk,kad pabandom dar karta pagerti vaistu,kad gydytoja gali parinkti ir neslopinanciu vaistu,ir gal but viskas bus gerai.Is tikro tai labai yra sunku su tokiu ligoniu,labai suprantu tave,net nezinau ka ir patarti.
Vartotojo avataras
Parašė nnijole
#205595 Pabandyk pasiulyti nueiti poliklinikoj pas kita daktara.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#205631 tie patys zinok dirba ir psichikos sveikatos centruose ir privaciuose klinikuose ..ne viena toki sutikus esu :da
Vartotojo avataras
Parašė aviete
#205692 O ir slopinimas,atbukimas buna tik laikinai,paskui praeina dazniausiai =)
Parašė Ji
#205716 Mano draugas mane labai nustebino ir pirmadieniui pats uzsirase pas psichiatra =) neva del to, kad as nebeikyreciau, bet manau, ir pats supranta, kad daugiau taip nebegali testi(s).
Dar norejau sio to paklausti depresijos vs artimuju tema. Pastaruoju metu, kai draugui pablogejo, pati pasidariau gana irzli ir jautri. Ir man sunku atskirti depresija nuo asmeniskumu. Tarkim, jei jis nori pasikalbeti, visada isklausysiu ir palaikysiu. warm Bet dazniausiai jis tiesiog labai jautriai ir neigiamai i viska reaguoja, dramatizuoja, sukuria is muses drambli. O as megeja viska issiaiskinti, ypac kas susije asmeniskai su manimi, taciau pastebejau, kad besiaiskindami dar labiau susipyksytam :oops: turbut geriausia butu siuo laikotarpiu i kai kuriuos dalykus tiesiog nekreipti demesio, vengti jautresniu temu..
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#205722 aha reiktu geriau vengti tu temu ..elgtis taip atsargiau...tarkim kai as atkrentu pasidarau labai jautri...viskas man negerai..bet koks zodis izeidimas...tai su manim reikia bendraut labai svelniai arba isvis nebendraut....ta laikotarpi tiesiog reikia prakentet...o aiskintis ner prasmes...nes daug kas ligos iskreipta...padidinta...