Moderatorius: Astro-Meška

ParašėKatinas
#219714 Tai aisku, kad teisingais poelgiais nepavirs,tik gali atsikratyti dali kaltes uz tuos poelgius ir saves nebegrauzti.
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#219718 Man atrodo tai dangstymasis :) juk kai darome kazka negero, mes zinome kokios gali buti pasekmes. Ekstymas brangiai kainuoja, taciau vis tiek kisame nagus i ugni. Mano nuomone tokia, kad nenori galvos skausmo elkis teisingai, jei darai kazka blogai - nesigailek pasekmiu. O jei neiseina nesigaileti jokios ispazintys nepades. Tai tiesiog kvaila IMHO
ParašėKatinas
#219722 As neinu ispazinties. Morpheus, zmogus nera robotas, kuris save gali programuoti. Tai ka tu sakai is esmes tinka tik robotui. Ir atsiranda tokiu kurie grauzia save del kalciu, esamu arbe nebutinai.
Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
#219733 Ta, jūsų minima išpažintis, mano galva, yra kasdienis dalykas. Kiekvienam savi autoritetai - vienas pasipasakoja kunigui, kitas pasipasakoja draugui ir jiems palengvėja lygiai taip pat. Tiesa, draugas neliepia burbėti poterių.
Čia, dar sykį atsiskleidžia viena iš religijos sugalvojimo prasmių, kurią jau minėjau, bet dar sykį pakartosiu - sąmonės apsaugojimas nuo viso purvo. Iš esmės, nieko blogo tame nėra. Ko gero, taip galima išvengti psichinių negalavimų.
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#219738 Nezinau kuo cia detas robotizmas? Man tai kaip tik paprasta gyvenimo filosofija. As nekalbu apie tai, kad zmogus grauzia save, del nebutu kalciu. Tokiu atveju nepades nei maldos nei religijos. Reikia susitaikyti su savim arba gerti chemija visa gyvenima. Griztant prie robotizmo duodu pora pavyzdziu - nenori sesti, nedaryk nusikaltimu pries istatymus. Juk kai mes pazeidziame istatyma zinome jog elgiames negerai ir kokios gali buti pasekmes. Kitas - nenori tureti problemu su antraja puse, neik i sona. As zinau kaip smagu tureti is kart keleta "santykiu", taciau eidami i sona zinome kuo rizikuojame ir kokios gali buti pasekmes. Galima daug pavyzdziu prigalvoti ir nera cia jokio robotizmo, man tai gyvenimo filosofija ir tiek.
ParašėKatinas
#219741 Nesupratau prie ko cia tie pavyzdziai :bloga .
Manau, kad primityviems zmonems labai lengva gyventi.
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#219745 Prie to, kad nesielk neteisingai ir nereikes jokiu ispazinciu. Draugauk su savim :jap ir nereikes jokiu religiju, kunigu ir panasiu dalyku.
Katinas rašė:Manau, kad primityviems zmonems labai lengva gyventi.

:D priimu tai kaip komplimenta :D Nors saves neskaitau primityviu, taciau man gyventi isties yra lengva.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#219747 viena sunkiausiu uzduociu - atleisti sau. Bet jei kazkas [tipo galingesnis] tau atleidzia nesvarbu ka atgailaujant ir sukalbejus sveika Marija... nugi kaip gali sau neatleist jei pats Dievas atleido... gerai sugalvota psichoterapija :angel

jei ziuret i psichologijos teorijas blogio ir gerio kova yra asmenybes raidos etapas. Mazdaug tas amzius kai ziuri multikus ir juos supranti tiesiogiai.

O kaip nepavadinsi taip nepagadinsi... dievas likimas karma desningumas tikimybe... gimstam ir mirstam vieni. Kelias kuri nueiname yra unikalus kaip pirsto antspaudas. Valdo laikas. Irgi zmonijos atskaitos irankis.
nebutinai reikia viska suprast ir paaiskint, Nezinomybe gasdina. O tikejimas [cia kam kuo] ir svajones [na dar atsakomybe ir prievoles] yra egzistencijos variklis.

Mes bendriuomene gyvenam pagal nusitovejusias taisykles ir istatymus. Bet gimstam ir mirstam vienatvej atskaitingi tik sau ir palikdami pedsaka.

nusifilosofavau :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
Virtual rašė:viena sunkiausiu uzduociu - atleisti sau. Bet jei kazkas [tipo galingesnis] tau atleidzia nesvarbu ka atgailaujant ir sukalbejus sveika Marija... nugi kaip gali sau neatleist jei pats Dievas atleido... gerai sugalvota psichoterapija :angel

As tai vadinciau - gerai sugalvota saviapgaule.
Man visai patiko tavo filosofija, o ipatingai apie gimima ir mirti. Tik as galvoju, jog mes gyvename per trumpai, kad save apsikrauti kazkokiom mistikom. Geriau tureti svajones, tikslus ir to siekti nepasineriant i magijos ir angelu pasauli.
ParašėKatinas
Virtual rašė:. Bet gimstam ir mirstam vienatvej atskaitingi tik sau ir palikdami pedsaka.

nusifilosofavau :bloga

Ne visi gimsta vieni :achtung , pvz as ne :achtung
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Morpheus rašė:Pasikartosiu, religija ir dievo buvimas ar nebuvimas man yra visiskai skirtingi dalykai. Tu plaki viska i kruva, as ne. Paminejai ispazinti, mano nuomone tai yra pati didziausia nesamone, kokia tik galejo sugalvoti zmones. Nuo to, kad papasakosi ka esi iskretes kazkokiam zmogystai niekas nepasikeis ir neteisingi poelgiai teisingais nepavirs.

Nelabai suprantu ką turi omenyje sakydamas "plakti į krūvą", tipo religija įmanoma ir be Dievo? ar tikėjimas Dievu be religijos?
Ir taip - netikinčio supratimu Susitaikinimo Sakramentas (liaudiškai išpažintis) yra visiška nesąmonė.
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Virtual rašė:viena sunkiausiu uzduociu - atleisti sau. Bet jei kazkas [tipo galingesnis] tau atleidzia nesvarbu ka atgailaujant ir sukalbejus sveika Marija... nugi kaip gali sau neatleist jei pats Dievas atleido... gerai sugalvota psichoterapija :angel

Psichoterapija skiriasi nuo išpažinties, ten nereklaujama tikėti Dievu. Vienas iš psichoterapijos tikslų susitaikyti su savimi, o išpažinties su Dievu.
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Morpheus rašė:Man atrodo tai dangstymasis :) juk kai darome kazka negero, mes zinome kokios gali buti pasekmes. Ekstymas brangiai kainuoja, taciau vis tiek kisame nagus i ugni. Mano nuomone tokia, kad nenori galvos skausmo elkis teisingai, jei darai kazka blogai - nesigailek pasekmiu. O jei neiseina nesigaileti jokios ispazintys nepades. Tai tiesiog kvaila IMHO

Padeda :DD ir dar kaip :))) =)
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#219786 Tai kvaila (IMHO) Jei tau padeda sveikinu.
Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
Psichoterapija skiriasi nuo išpažinties, ten nereklaujama tikėti Dievu. Vienas iš psichoterapijos tikslų susitaikyti su savimi, o išpažinties su Dievu.

O tu pamėgink pamąstyti, ar tas susitaikymas "su dievu" negali būti tapatinamas susitaikymui su savimi. Tokiu atveju gaunasi paradoksalu..