Moderatorius: Astro-Meška
- 2007 10 31, 14:28
rekomenduokime knygas nebutinai apie depresija, o ir tas, kurias perskaicius susylo siredele, kap ir filmus.
- 2007 11 02, 12:29
ji skirta tikintiems. kitiems tas požiūris kiek erzinantis..
Agni rašė:Serafino Falvo "kaip iveikti depresija"
http://super.balsas.lt/index.php?cid=34 ... &pid=16770
ji skirta tikintiems. kitiems tas požiūris kiek erzinantis..
- 2007 11 06, 15:11
Ivanauskaitės "Miegančių drugelių tvirtovę" skaitėt? prieš porą metų skaičiau. ten ne tiesiogiai apie depresiją, bet knygos herojė ja sirgo ir jaučia, kad vėl poi truputį prasideda ir kaip desperatiškai ieško keistų išeičių.
taip pat Ivanauskaitės "Ragana ir lietus" - ten šiek tiek depresuota veikėja. Labiau plėtojama meilės tematika.
Apksritai visos jos knygos panašios nuotaika. aš linkusi manyt, kad ir jai ši liga nebuvo svetima (ar buvo arti to)
nuo šitų knygų širdelė nesušils, bet gal rasite kažką sau labai artimo. 'skaitosi' jos lengvai.
taip pat Ivanauskaitės "Ragana ir lietus" - ten šiek tiek depresuota veikėja. Labiau plėtojama meilės tematika.
Apksritai visos jos knygos panašios nuotaika. aš linkusi manyt, kad ir jai ši liga nebuvo svetima (ar buvo arti to)
nuo šitų knygų širdelė nesušils, bet gal rasite kažką sau labai artimo. 'skaitosi' jos lengvai.
- 2007 11 06, 15:17
dar limonovo "tai aš, edička". na tikrai nėra labai teigiama knyga, bet parašyta taip, kad skaičiau su šypsniu veide.
- 2007 11 06, 15:40
Yalomas mano meilė dabar. ir rekomenduoju : Jodi Picoult
"Mano sesers globėjas"
dedu anotaciją
Viena žinomiausių Amerikos rašytojų – Jodi Picoult – kritikų ir skaitytojų labiausiai vertinama už sugebėjimą atskleisti žmonių jausmus.
„Mano sesers globėjas“ – istorija apie šeimą, blaškomą prieštaringų poreikių, apie aistringą meilę, triumfuojančią prieš žmogiškąjį silpnumą.
Ką reiškia būti gerais tėvais, gera seserimi, geru žmogumi? Ar teisinga daryti viską, kad išgelbėtum vaiko gyvybę, nors tai pažeidžia kito žmogaus teises? Ar verta stengtis suvokti kas esi, jei šios pastangos atveda prie konflikto su savimi? Klausyti savo širdies balso ar kitų patarimų?
Romane kontroversiško realaus gyvenimo problemas Jodi Picoult gvildena išmintingai, taktiškai ir jautriai.
http://super.balsas.lt/index.php?cid=34 ... %20Picoult
Labai gera
Dar labai patiko Wasmo "Dinos knyga".. radau save laukinę
"Mano sesers globėjas"
dedu anotaciją
Viena žinomiausių Amerikos rašytojų – Jodi Picoult – kritikų ir skaitytojų labiausiai vertinama už sugebėjimą atskleisti žmonių jausmus.
„Mano sesers globėjas“ – istorija apie šeimą, blaškomą prieštaringų poreikių, apie aistringą meilę, triumfuojančią prieš žmogiškąjį silpnumą.
Ką reiškia būti gerais tėvais, gera seserimi, geru žmogumi? Ar teisinga daryti viską, kad išgelbėtum vaiko gyvybę, nors tai pažeidžia kito žmogaus teises? Ar verta stengtis suvokti kas esi, jei šios pastangos atveda prie konflikto su savimi? Klausyti savo širdies balso ar kitų patarimų?
Romane kontroversiško realaus gyvenimo problemas Jodi Picoult gvildena išmintingai, taktiškai ir jautriai.
http://super.balsas.lt/index.php?cid=34 ... %20Picoult
Labai gera
Dar labai patiko Wasmo "Dinos knyga".. radau save laukinę
- 2007 11 23, 16:41
ojoj, zinova turim ka skaityt Tai man Schopenhauerio neskaitinet savo malonumui? o Telefonu knyga galima?
beje, nusipirkau Bradbury "Vienišasis prišaukia mirtį", ot dėl pavadinimo specialiai ir dėl išpardavimo
Horacijus rašė:... jus, merginos, skaitote visoki brieda, visokius bukovskius... kuris is esmes jus tik dar labiau klampina...
ojoj, zinova turim ka skaityt Tai man Schopenhauerio neskaitinet savo malonumui? o Telefonu knyga galima?
beje, nusipirkau Bradbury "Vienišasis prišaukia mirtį", ot dėl pavadinimo specialiai ir dėl išpardavimo
Так откуда взялась печаль?
- 2007 11 23, 17:01
o kodėl nepatinka Bukovskis? ir kas jis toks?
Parsinešiau
Herman J. Trauma ir išgijimas : prievartos pasekmės - nuo buitinio smurto iki politinio teroro. Gera knyga. psichologija apie įvairias traumas.. tik perskaičiau dar nedaug. Sienos trukdo
Horacijus rašė:... jus, merginos, skaitote visoki brieda, visokius bukovskius... kuris is esmes jus tik dar labiau klampina...
o kodėl nepatinka Bukovskis? ir kas jis toks?
Parsinešiau
Herman J. Trauma ir išgijimas : prievartos pasekmės - nuo buitinio smurto iki politinio teroro. Gera knyga. psichologija apie įvairias traumas.. tik perskaičiau dar nedaug. Sienos trukdo
- 2007 11 23, 17:05
nemanau kad čia tavo požiūris bus čia priimtas. Net jei cituoji Šopenhauerį ir Nyčę. Beje - jei išsiskyręs - tai gal geriau ir neskaityk. homiku patapsi. nes vien jau tai, kad šie du piliečiai psichologiniu požiūriu nebuvo itin sveikos asmenybės (vein moterų nekentimas ką sako) jautresniai dūšiai gali uždėti antspaudą.
Agni - Šopenhaueris moterų nemėgo iš principo. ko gero dėl to, kad nekentė savo motinos.
Horacijus rašė:Nu gerai jau... o del Schopenhauerio as nieko... vienas megstamiausiu mano autoriu.... ypac jo esė apie moteris... (po skyrybu ja taip pamegau)... "siaurapete, plačiastrėnę būtybę laikyti gražia gali tik lytinio potraukio migla aptrauktos vyro smegenys"... graziai pasakyta... teisingai taip...
nemanau kad čia tavo požiūris bus čia priimtas. Net jei cituoji Šopenhauerį ir Nyčę. Beje - jei išsiskyręs - tai gal geriau ir neskaityk. homiku patapsi. nes vien jau tai, kad šie du piliečiai psichologiniu požiūriu nebuvo itin sveikos asmenybės (vein moterų nekentimas ką sako) jautresniai dūšiai gali uždėti antspaudą.
Agni - Šopenhaueris moterų nemėgo iš principo. ko gero dėl to, kad nekentė savo motinos.
- 2007 11 23, 17:07
cha cha Horacijau, mum VISKAS TIK ATRODO ir Jums atrodo, kad trykštate išmintimi, užsukęs į šią vištidę, kur niekas neatsispirs Jūsų žavesiui ir Jūsų intelekto spindesiui aš krentu apakusi ir gulu ant kilimo su vaiku puzlės dėlioti. kam tos knygos, deginti jas
- 2007 11 23, 17:09
Na niekas nezinome, kuo galime patapti... bet jei ka... likima pasitiksiu drasiai ir nuolankiai... nors ne, gal netapsiu homiku... cia tik savitaiga, bandymas pateisinti pykti... is tiesu taip negalvoju... vis dar spoksau moterims i kojas ir i krutis... vadinasi dar viskas gerai...
AUmba rašė:Horacijus rašė:Nu gerai jau... o del Schopenhauerio as nieko... vienas megstamiausiu mano autoriu.... ypac jo esė apie moteris... (po skyrybu ja taip pamegau)... "siaurapete, plačiastrėnę būtybę laikyti gražia gali tik lytinio potraukio migla aptrauktos vyro smegenys"... graziai pasakyta... teisingai taip...
Na niekas nezinome, kuo galime patapti... bet jei ka... likima pasitiksiu drasiai ir nuolankiai... nors ne, gal netapsiu homiku... cia tik savitaiga, bandymas pateisinti pykti... is tiesu taip negalvoju... vis dar spoksau moterims i kojas ir i krutis... vadinasi dar viskas gerai...
- 2007 11 23, 17:11
Manau, kad taip... jas galima deginti... ju gi tiek prispausdina...
Medeja rašė:cha cha Horacijau, mum VISKAS TIK ATRODO ir Jums atrodo, kad trykštate išmintimi, užsukęs į šią vištidę, kur niekas neatsispirs Jūsų žavesiui ir Jūsų intelekto spindesiui aš krentu apakusi ir gulu ant kilimo su vaiku puzlės dėlioti. kam tos knygos, deginti jas
Manau, kad taip... jas galima deginti... ju gi tiek prispausdina...
- 2007 11 23, 17:15
uzeik, Horacijau į prisistatymo skyrelį, ten galėtum visu savo vidiniu grožiu nušvisti ir pomėgius visus aprašyti - nuo filosofijos iki papų... pas mus priimta prisistatyti, o Jums galbūt tai ir patiktų
http://www.depresijosklubas.lt/viewtopi ... 9&start=45
http://www.depresijosklubas.lt/viewtopi ... 9&start=45