Skyrius, skirtas diskutuoti apie skirtingas psichoterapijos kryptis, dalintis patirtimi, atsiliepimais apie psichoterapeutus ar psichologus.

Moderatorius: signs

Ar lankote psichoterapiją?

89
38%
64
27%
82
35%
Parašė Homodepresicus
Mints rašė:Liudna kai psichoterapijoje daug kas tampa nuspejama, ypac jei ja lankai ne pirma karta.
dilbert25102007b.jpg[/img]

O kas tampa nuspėjama? Psichoterapeuto "ėjimai"? Ar pati psichoterapinė eiga, visi paiklimai ir nuosmukiai?
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#22530 Man regis, tampa nuspejama, ka ir kodel psichoterapeutas sako. Tada man psichoterapija pasdare tokia... Sausa ir visiskai nebeveiksminga. Nes pernelyg daug suvokiau protu ir ne velnio nejauciau. Tik sedejau irklausiaus kitu skundu gyvenimo klausimais. Cia as grupes lankiau.
Parašė Homodepresicus
Manigrivette rašė:Man regis, tampa nuspejama, ka ir kodel psichoterapeutas sako.

Prisiminiau vienos studentės įspūdį: studijuojantys psichologiją, psoichoterapiją patys turi praeiti analizę "ant savęs", (psichoterapeuto apie tai informuoti nebūtina|), tai ta studentė pasakojo, kaip jai buvo linksma, kadangi žinojo, kad va dabar terapeutas paklaus to, o dabar pasakys aną...
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#22625 Joa. Ir mane tai kaip reikiant erzino...
Vartotojo avataras
Parašė sauleta
#22836 po metu psichoterapijos man taip pat pasidare kai kas nuspejama. gal del to ir sustojo viskas. jauciau kad ten nieko naujo apie save nebesuzinau.
Parašė Perla
#22838 lankau psichoterapija ir man labai patinka,maloni moteris,nereki manau nuleisti ranku =)
Parašė Praeive
#22849 Sauleta, tai kalbėk apie tai su savo psichoterapeutu. Tam ir terapija, kad joje sakyti viską. O jei nepadeda psichoterapeutas, galbūt reiktų keisti jį, juk kontaktas svarbiausia psichoterapijos dedamoji.
Vartotojo avataras
Parašė Inga D
Homodepresicus rašė:
Manigrivette rašė:Man regis, tampa nuspejama, ka ir kodel psichoterapeutas sako.

Prisiminiau vienos studentės įspūdį: studijuojantys psichologiją, psoichoterapiją patys turi praeiti analizę "ant savęs", (psichoterapeuto apie tai informuoti nebūtina|), tai ta studentė pasakojo, kaip jai buvo linksma, kadangi žinojo, kad va dabar terapeutas paklaus to, o dabar pasakys aną...

O tai kam tada toks praėjimas ant savęs, jei tik vaidini (paslapčiom linksminiesi)?
Mano psichoterapeutė pasakojo, kad psichoterapija padėjo jai sužinoti apie savo kompleksus, kad jų neišgrotų ant savo pacientų paskui ir kad be psichoterapijos ji nebūtų patyrusi kaip jaučiasi žmogus atėjęs pas psichoterapeutą.
Man atrodo kad jeigu žinai, ką pasakys ir kodėl, tai mirusi ta psichoterapija :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Marse
Inga D rašė:
Homodepresicus rašė:

Lankau grupę jau antri metai. Būna pakilimo periodai, būna apatijos. Tada atrodo, kad nėra prasmės man lankyti, nes niekas su manim nevyksta. Bet žinau viena, kad reikia dirbti pačiai. Žinoma, psichoterapeutai būna gudresni arba ne, bet tik pats gali save priversti įsijungti į darbą. Paskutinius tris mėnesius pratylėjau ir kas iš to? Sėdžiu vėl prie geldos. Mažų mažiausia - negalima tik klausyti, reikia kalbėti pačiam
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#25132 Tylejimas ten negydo, zinau. Ir labai tikiuosi, kad man bus suteikta proga taisytis. Praejusi karta as pernelyg buvau susidomejusi vepsojimu i viena taska... Tikra ne gijimu.
Vartotojo avataras
Parašė Marse
Manigrivette rašė:Tylejimas ten negydo, zinau. Ir labai tikiuosi, kad man bus suteikta proga taisytis. Praejusi karta as pernelyg buvau susidomejusi vepsojimu i viena taska... Tikra ne gijimu.

Man tie vėpsojimai irgi lb gerai gaunasi. Žinau, kad reikia savęs klausti net ir vėpsant - kas su manimi vyksta? ką jaučiu, ką galvoju, ką girdžiu, ko noriu ir tt.
Ryt į grupę...
Vartotojo avataras
Parašė Inga D
#26453 Šiandien eisi? Sekmės tau, kalbėk, dalinkis, gal tai padės pajudėti iš sustingimo :jap
Vartotojo avataras
Parašė Marse
Inga D rašė:Šiandien eisi? Sekmės tau, kalbėk, dalinkis, gal tai padės pajudėti iš sustingimo :jap

Nekalbėjau. Buvau "supykusi", kad nekreipia į mane dėmesio, o kalbėti apie tai neišdrįsau. Gal kitą antrdienį? Paraginkit mane, jei neužmiršit B)
Vartotojo avataras
Parašė vikute
#26816 As kita savaite pradesiu lankyti grupine terapija :)
Vartotojo avataras
Parašė Inga D
Marse rašė:
Inga D rašė:Šiandien eisi? Sekmės tau, kalbėk, dalinkis, gal tai padės pajudėti iš sustingimo :jap

Nekalbėjau. Buvau "supykusi", kad nekreipia į mane dėmesio, o kalbėti apie tai neišdrįsau. Gal kitą antrdienį? Paraginkit mane, jei neužmiršit B)

Kitą kartą nuo to ir pradėk. Aš rimtai. Pasakyk, "anakartą tylėjau, buvau supykusi, kad į mane niekas nekreipia dėmesio". Kažkodėl įsivaizduoju, kad po to dėmesio stoka skųstis negalėsi =)