Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė groowax
#219224 „Saugokitės netikrų pranašų, kurie ateina pas jus avių apdaruose, o viduje yra plėšrieji vilkai. Jūs pažinsite juos iš jų vaisių. Argi kas renka vynuoges nuo erškėčių, ar figas nuo usnių? Taip, kiekvienas geras medis duoda gerų vaisių, blogas medis duoda blogų vaisių. Geras medis negali duoti blogų vaisių, nei blogas medis gerų vaisių. Kiekvienas medis, kurs neduoda gerų vaisių, bus iškirstas ir į ugnį įmestas. Taigi, jūs pažinsite juos iš jų vaisių.“

(Mato 7,15-20)
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#219914 „Išgirdęs tai, Jėzus tarė: Ne sveikiesiems reikia gydytojo, bet sergantiems. Eikite ir mokykitės, ką tai reiškia: Aš noriu pasigailėjimo, o ne aukos. Nes aš atėjau ne teisiųjų šaukti, bet nusidėjelių.“

(Mato 9:12-14)
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#220190 „Nemanykite, būk aš atėjęs ramybės atnešti žemėn; ne ramybės atnešti aš atėjau, bet kalavijo. Nes aš atėjau sukelti žmogaus prieš jo tėvą, dukters prieš jos motiną ir marčios prieš jos uošvę, ir žmogaus namiškiai bus jo neprieteliai. Kas myli tėvą ar motiną labiau nekaip mane, tas manęs nevertas; ir kas myli sūnų ar dukterį labiau nekaip mane, tas manęs nevertas. Kas neima savo kryžiaus ir manęs neseka, tas manęs nevertas. Kas laimi savo gyvybę, praras ją, ir kas dėl manęs prapuldytų savo gyvybę, atras ją.“

(Mato 10:34-40)
Vartotojo avataras
Parašė comes
#220213 Pat. 24:3-4

Namai statomi išmintimi, sutvirtinami supratimu, ir patirtimi jų kambariai pripildomi.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#220215 Mok. 5:1

Niekada neskubėk kalbėti ir neleisk savo širdžiai tarti žodžio Dievo akivaizdoje, nes Dievas danguje, o tu žemėje. Taupyk savo žodžius.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#220326 „Iš ten išėjęs, jis atėjo į jų sinagogą. Ir štai čia buvo žmogus padžiūvusia ranka. Jie jį klausė, sakydami: Ar dera gydyti subatomis, kad galėtų jį apkaltinti. Bet jis jiems tarė: Kas yra iš jūsų toks žmogus, kurs, turėdamas vieną avį, jei ji įkristų subatoje į duobę, neimtų ir jos neiškeltų? Kiek gi daug vertesnis žmogus už avį! Taigi, dera subatomis gera daryti. Tuomet jis tarė žmogui: Ištiesk savo ranką. Jis ištiesė, ir ji pasidarė sveika, kaip kita. Išėję parisiejai tarėsi prieš jį, kaip jį pražudyti.“
(Mato 12:9-14)

Iš šių eilučių matome, koks visgi didingas Dievo tvarinys yra žmogus. Tarp eilučių taip pat galime įžvelgti ir mintį apie šiandieninę mūsų sudaiktintą kasdienybę - kai daiktai yra aukščiau už viską. Tai tik mano subjektyvūs samprotavimai :da
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#220331 „Niekas nededa lopo iš naujo milo ant palaikio drabužio, nes jis atplėštų drabužio dalį, ir pasidarytų blogesnė skylė. Nepilama taip pat jauno vyno į senus vynmaišius; šiaip vynmaišiai plyšta, ir vynas išteka, ir vynmaišiai genda; bet jaunas vynas pilamas į naujus vynmaišius, ir abu išlieka.“

Pagalvokite, ką Kristus norėjo pasakyti šiais žodžiais.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#220400 „Bet jis, nuvokdamas jų mintis, tarė jiems: „Kiekviena valstybė, kuri nesutinka su savimi, nusiaubiama, ir kiekvienas miestas ar namai, kurie nesutinka su savimi, neišliks.“

(Mato 12:25-26)
Parašė 2R
#230232 O man labiausiai įstrigo mažutėlis sakinys iš evangelijos pagal Matą: "Kiekvienai dienai gana savo vargo"
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#230246 O man "akis už akį, dantis už dantį"
ParašėKatinas
#230248 O man labiausiai istrigo ta istorija su Ieva ir Adomu. Konkreciai - kaip moteris vyra sugunde ir nusitempe is rojaus arciau pragaro. :shit Iskart jauciu patriarchalini viduramziska mastyma ir kyla tada naturaliai bjauri mintis, kad religija sukure zmones, ir dar sovinistai. Nu ne kazka :D
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#230251 Tai tik pasako, kad ir pries tukstancius ar milijonus metu moterys tampe vyrus uz virvuciu :D Mes esame silpnoji lytis, o ne moterys :D
Vartotojo avataras
Parašė aviete
#230279 Pagaliau :D :D :D
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#230323 kas pagaliau?
Vartotojo avataras
Parašė aviete
#230383 Pagaliau isgirdau is vyro -"mes esame silpnoji lytis" :achtung