Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Horacijus rašė:
nemo rašė:jūsų pateiktos nuorodos niekaip nepatvirtina jūsų skelbiamų faktų.

yra zmoniu visuomeniu, kitose vietose ir kituose laikuose, kur isprievartavimu skaicius buvo sumazintas iki daug daug mazesniu mastu, o galbut ir pasiekta kad to isvis nebutu. tai faktai

ar turite duomenų, kuriuose laikuose ir vietose buvo sumažintas (procentais būtų gerai, su nuoroda į šaltinį) išprievartavimo atvejų mastas. Kiek man žinoma, visų pirma, duomenys apie išprievartavimo atvejus yra švelniai tariant, neišsamūs, dėl daugelio priežasčių, o antra - "galbūt pasiekti, kad to nebūtų" - skamba išdidžiai, bet utopiškai.

Kokių jūsų manymu, trūksta įstatymų, vykdant prievartos prevencijos programą? Ir kokiu būdu galėtų būti išauklėta visuomenė? Ką čia visuomenė, pasaulis gal greičiau? Nuolatinė kontrolė? Kiekvieno?

Tiesiog reikia laiku atsiduoti.... ir prievartavimo problema kaipo tokia bus eliminiuota.... =)

Horacijau, nors ir esi maloneje, butu gerai, kad nors pora temu isliktu ir nereiktu sukti galvos apie tai kas ir kokiu tikslu rasoma.Jumoras ir sarkazmas skirtingi dalykai, juolab, kad patologinis jumoras taip pat yra jau nukrypimas nuo normos. Zmogus besinesiojantis savyje skausma, birsta pagiezingu, tai tera laiko klausimas.Labai prasau, rasykit i tema
Parašė zalvarnis
nemo rašė:jūsų pateiktos nuorodos niekaip nepatvirtina jūsų skelbiamų faktų.
nelabai supratau ko klausei is pradziu =)
jei nori irodyti kad anas mano teiginys neteisingas, tai iseitu kad niekur niekada nebuvo tokio mazo isprievartavimu masto kaip dabar Lietuvoje... man rodos akivaizdu kad tokia tikimybe utopine.

siaip ta mintis nuo ko pradejau man isvis atejo tik pries kelias dienas, ir jei iskart nori tiksliu apskaitu duomenu ir istatymu pataisu projektu, tai deja staigiai negaliu padet... bet mano nurodytos nuorodos tikrai gali padeti rasti daugiau informacijos siuo klausimu, tik kad as tuo dabar neuzsimsiu, negaliu, tai jei idomu prasom ieskot savarankiskai, ir pasidalint rezultatais... bet kaip supratau tu jau turi tos informacijos pati, tai butu idomu jei pasidalintum. gali atsius ir i privata jei forume nenori det.

o del ideju ir pasiulymu kaip ta problema sprest, turiu minciu, bet kai kurios tikrai daug kam nepatiktu :D todel geriau kolkas patylesiu. as zmogus letas, ir man reikia laiko, kol pirmine ideja issikristalizuoja iki konkreciu detaliu...

dar pagalvojau, kaip manote, ar isprievartavimu mastas labai skirtingu religiju visuomenese nesiskiria? tikrai nepatikesiu kad visiskai nesiskiria.

ir dar. tai buvo tik pavyzdys, shalutine iliustracija, tai cia jau visai nukrypo pokalbis kitur, bet gal tai ir gerai.

nemo rašė:Kiek man žinoma, visų pirma, duomenys apie išprievartavimo atvejus yra švelniai tariant, neišsamūs, .
na stai ir vienas is dalyku nuo kuriu galima pradeti, jei laikyti kad tiksli statistika butina problemos sprendimui.
bet gali buti ir kitas kelias. kartais vietoj statistikos oficialios ir tikslios uztenka ir sveiko proto. pavyzdziui, as niekad nesu mates jokiu duomenu apie isprievartavimu masta Lietuvoje, taciau tikrai zinau tam tikra rezultata, ir jo visiskai uztenka isvadoms, kurios nesikeistu nuo procentu skirtumo...
Parašė zalvarnis
#23421 apie depresija ir tikejima.
siaip as kaip ir netikintis, nereligingas. taciau intuityviai man labai smarkiai asocijuojasi zodziai "depresijos pradzia" ir "tikejimo praradimas".
tikejimo kuo, gali but labai ivairiai. artimiausiu zmogum, pasaulio gerumu, dievu, zmonemis, visuomene, pasaulio tvarka, teisingumu...
tikejai tikejai, o staiga viskas luzta, subyra, ir supranti kad tai ka manei esant svarbia tiesa tebuvo klaidinga iliuzija... ir paluzti nuo nevilties. per daug didelis smugis. ir beviltiska susigrazint tikejima ta pacia iliuzija :) reik pripazint, kad jei nori eit toliau, neisvengiamas dyyyyydelis posukis :roll: :run:
ParašėTomash
#23422 as kaip cia pasakius esu tikintis taciau netikintis :D
tikiu jog kazkas yra, taciau i bazinycias neeinu,nesimeldziu taciau i ji tikiu jog jis yra
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Tomash rašė:as kaip cia pasakius esu tikintis taciau netikintis :D
tikiu jog kazkas yra, taciau i bazinycias neeinu,nesimeldziu taciau i ji tikiu jog jis yra

Metafizikoje depresijos priezastys aiskinamos labai paprastai - visisku nepasitikejimu Kureju, bei visatoje veikianciu ir visiems vienodai galiojanciu istatymu nepaisymu.Ka labai akyvaizdziai parodo vienas is pasisakymu.
Egzistuoja tik du dalykai - Meile ir baime.Is Meiles visa kas teigiama ir is baimes, visa kas mus pamazu, bet uztikrintai zlugdo, iskaitant ir depresija . Dar liudniau yra tai, kad zmones mano jog Meiles priesingybe yra neapykanta.Deja- neapykanta tera desperatiskas sauksmas ir poreikis Meiles.Sarkazmas tera sukaupto vidinio skausmo ignoravimas, kuri bandoma slopinti prisimestiniu juokavimu.Tai taip pat sauksmas tyruose... Meiles paieskos .Ten kur nera saves Meiles, nera rysio su Aukstesniuoju AS, nebus ir ramybes bei pusiausviros dvasioje, bus labai ir labai sunku sveikti...
Parašė zalvarnis
Auksinezuvele rašė:Metafizikoje depresijos priezastys aiskinamos labai paprastai - visisku nepasitikejimu Kureju, bei visatoje veikianciu ir visiems vienodai galiojanciu istatymu nepaisymu....
netikinciu kureju atvejais sitas teiginys kaip ir gaunasi nebeteisingas. jis nusako tik tikinciuju depresijas.
o beje ankstyvam mokykliniam amziui as pvz labai stipriai tikejau Leninu ir komunizmu :super . pamatytumet kaip as inirtingai ir atkakliai bandziau nugincyti ir atversti i savo tikejima mociute katalike :D
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#23456 nemo, nekreipk dėmesio į žalvarnį, matai, kad jis iš pradžių sako vienaip, po to išverčia kitaip.
Parašėnemo
#23477 aš išvis nesuprantu, kaip siejasi zalvarinio pamąstymai ir apie ką jis kalba. Pirma apie faktus, o po to apie tai, kaip neturi laiko jais domėtis, ir jų nežino. Bet daugiau šia tema nerašysiu, nenorėdama nukrypti nuo temos. Jei žalvariniui įdomu, galime padiskutuoti per pm.
Paskutinį kartą redagavo nemo 2008 01 31, 11:54. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Auksinezuvele rašė: [O prievarta irgi yra tik katalizatorius arba tai, ko nesamoningai siekiam.Zodziu norim su tuo sutikti ar ne ziurekim ko prasom, nes gausim.

ane? ir ko gi siekia mažamečiai prievartaujami vaikai?
p.s. ponia nebūsi kartais suvalkiečio - moldavo patarėja?
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
zalvarnis rašė: jei nori irodyti kad anas mano teiginys neteisingas, tai iseitu kad niekur niekada nebuvo tokio mazo isprievartavimu masto kaip dabar Lietuvoje... man rodos akivaizdu kad tokia tikimybe utopine.

bet gali buti ir kitas kelias. kartais vietoj statistikos oficialios ir tikslios uztenka ir sveiko proto. pavyzdziui, as niekad nesu mates jokiu duomenu apie isprievartavimu masta Lietuvoje, taciau tikrai zinau tam tikra rezultata, ir jo visiskai uztenka isvadoms, kurios nesikeistu nuo procentu skirtumo...

1. :bloga Apsirinki.
2. 18. Informatikos ir ryšių departamentas pateikia tokius statistikos duomenis apie asmenis, nukentėjusius nuo nusikalstamų veikų: per 2003 metų gegužės–gruodžio mėnesius Lietuvos Respublikoje iš viso buvo užregistruoti 40377 asmenys, nukentėję nuo visų nusikalstamų veikų, iš jų 19312 moterų; 2004 metais užregistruoti 53988 nukentėję asmenys, iš jų 21565 moterys; 2005 metais atitinkamai 52366 ir 20384. Per 2003 metų gegužės–gruodžio mėnesius dėl smurto buityje (smurto šeimoje) 393 asmenys nukentėjo nuo sutuoktinio (2004 metais – 454; 2005 metais – 364), 137 – nuo sugyventinio (2004 metais – 233; 2005 metais – 187), 18 – nuo partnerio (2004 metais – 26; 2005 metais – 12), 146 – nuo savo vaikų (2004 metais – 191; 2005 metais – 174).
Net 17 procentų apklaustų moterų nurodė, kad buvo verčiamos (sutuoktinių/partnerių/tėvų/artimų giminaičių) lytiškai santykiauti. 10 procentų moterų dažnai tenka (teko) patirti fizinę prievartą šeimoje, 25 procentams – retkarčiais. Tik apie 20 procentų moterų nepatyrė psichologinės prievartos šeimoje. 20 procentų moterų teko susidurti su ekonomine prievarta.
čia apie šeimą, o šiaip prievartą yra patyrę apie 1/3 moterų.
t.p. žiūrėkite - apie vaikų patritą smurtą http://www.nplc.lt/aukos/statistika/Auk ... 4_stat.pdf
Parašėnemo
AUmba rašė:
Auksinezuvele rašė: O prievarta irgi yra tik katalizatorius arba tai, ko nesamoningai siekiam.Zodziu norim su tuo sutikti ar ne ziurekim ko prasom, nes gausim.

šitą Auksinezuvele mintį supratau kaip atsaką į siūlomus visuomenės auklėjimo metodus, t.y. prievartą ta prasme. Kas iš tiesų norėta pasakyti?
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
nemo rašė:
AUmba rašė:
Auksinezuvele rašė: O prievarta irgi yra tik katalizatorius arba tai, ko nesamoningai siekiam.Zodziu norim su tuo sutikti ar ne ziurekim ko prasom, nes gausim.

šitą Auksinezuvele mintį supratau kaip atsaką į siūlomus visuomenės auklėjimo metodus, t.y. prievartą ta prasme. Kas iš tiesų norėta pasakyti?

kad čadras nešiotų merginos nuo 0,5 metų. kitaip - pačios kaltos. su tokiu visuomenės požiūriu norisi tik nusišauti.
Parašė zalvarnis
nemo rašė:aš išvis nesuprantu, kaip siejasi zalvarinio pamąstymai ir apie ką jis kalba.
nesupratimas nera teisinga priezastis pykti. man irgi nelabai aisku ko jus siekiate sioje diskusijoje. =)
Parašė zalvarnis
AUmba rašė: o šiaip prievartą yra patyrę apie 1/3 moterų.
tai ir yra ka as turejau omeny. aciu uz statistini patikslinima.
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
zalvarnis rašė:
AUmba rašė: o šiaip prievartą yra patyrę apie 1/3 moterų.
tai ir yra ka as turejau omeny. aciu uz statistini patikslinima.

čia tau mažai :bloga ?????