Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Horacijus
ZNS rašė:alchemikas yra skirtas skystapročiams.
išvis coelho ne rašytojas, o amatininkas. kepa įdomius ir kabliuojančius bestselerius su tikrai gerom mintim... tik kad tos mintys ne jo, o iš kitų protingų knygų, pvz biblijos.
paimi mintį, apvelki intriguojančiu siužetu ir voila. tik kad išliekamosios vertės - nulis.

dabar laukiu įsižeidusių coelho gerbėjų.
bet nesiruošiu keisti savo nuomonės, o jūs galite laimingai pasilikti savąją.

Savo buvusiajai, kuri buvo del to Coelho pamisusi (kaip ir dauguma moteriskiu), is karto pasakiau, kad tai š...das... moterų buduaru numyletinis.... Tai, ne, apsauke ciniku... A kodel jos nepaima i rankas Kamiu, Sopenhauerio ar Sekspyro? Todel, kad pasene? Per sunku? Nervai nelaiko nuo visokiu coelhu, maluku ir kitokiu sarlatanu... ir tas siuskindas... kad ji kur...
Vartotojo avataras
Parašė Horacijus
#23462 Nors Siuskindo "Balandis" patiko... gera knyga... =)
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#23463 ant suskind tai nevaryk, paskaityk jo balandį.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#23464 ghe...susidubliavo =)

horacijau, šiaip tai viskas priklauso nuo IQ. nereikėtų smerkti žmonių, todėl, kad kai kurie autoriai jiems per sudėtingi. tokie dalykai ateina su laiku. arba neateina niekada.
Vartotojo avataras
Parašė Horacijus
Agni rašė:ant suskind tai nevaryk, paskaityk jo balandį.

Tai apie ka as ir rasiau... =)
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#23466 beje, ir kvepalai yra gera knyga, tai kad ją nuvalkiojo ir iš jos pastatė šūdiną filmą, tai nereiškia, kad ji tapo blogesne. sakyčiau ši knyga yra subtiliai išreikšta žmogiškoji tragedija. į ją galima žiūrėti įvairiai. tarkim grenujį matyti tik kaip žudiką - maniaką, bet galima įžvelgti jame ir kur kas daugiau.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#23467 mano favoritas yra fowles, ypač jo "vikšras".
Vartotojo avataras
Parašė Horacijus
Agni rašė:ghe...susidubliavo =)

horacijau, šiaip tai viskas priklauso nuo IQ. nereikėtų smerkti žmonių, todėl, kad kai kurie autoriai jiems per sudėtingi. tokie dalykai ateina su laiku. arba neateina niekada.

Matai, dazniausiai dar ir ne IQ kaltas, o kokia tai isankstine nuomone ir bandos psichologija... Ai, as nieko nesmerkiu... bet kuo didesnis IQ (cia mano nuomone), tuo sunkiau zmogui siame vartotoju rojuje...
Vartotojo avataras
Parašė Horacijus
#23469 As favorito neturiu.... dabar va vis ruosiuosi pradeti "Sizifo mita"... ikvepe mano sitas avataras... :D
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#23470 tai IQ lygis ir lemia noro priklausyti bandai stiprumą. kuo aukštesnis, tuo žmogus didesnis individualistas. beje, pastebėjau, kad su žemu IQ depresija neserga :D
Vartotojo avataras
Parašė Horacijus
#23471 Kam jiem ta depresija... vaiksto sau, ir galvos nesuka... kur tu matei medkirti depresija apsirgusi? Nors visokiu ir tu medkirciu buna... =)
Vartotojo avataras
Parašė Marse
Horacijus rašė:
ZNS rašė:alchemikas yra skirtas skystapročiams.
išvis coelho ne rašytojas, o amatininkas. ...

Savo buvusiajai, kuri buvo del to Coelho pamisusi (kaip ir dauguma moteriskiu), is karto pasakiau, kad tai š...das... moterų buduaru numyletinis.... Tai, ne, apsauke ciniku... A kodel jos nepaima i rankas Kamiu, Sopenhauerio ar Sekspyro? Todel, kad pasene? Per sunku? Nervai nelaiko nuo visokiu coelhu, maluku ir kitokiu sarlatanu... ir tas siuskindas... kad ji kur...

O man Coelho Alchemikas yra silpniausia iš jo knygų, nes tokiam turiniui jis per skystas. O kitos skaitosi lengvai, raidės didelės, intriga kabina. Pagrindinė mintis išryškinta ir netikėta. Jos atitinka greito skaitymo poreikį, nes kas dabar skaito Aną Kareniną?
Paskutinį kartą redagavo Marse 2008 01 31, 13:11. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#23493 aną kareniną skaičiau daugybę kartu. ir dabar neseniai vėl perskaičiau. man ta knyga labai artima, bet ne dėl kareninos, o dėl levino. pažįstami jausmai ir išgyvenimai. be to, man rodos, kad ta knyga nėra sunki, sakyčiau, kad kaip tik viena lengvesnių.
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#23497 Kafka, Kamiu, Kafka, Kamiu.... Kisau ir kisau sau i galva nuo kokiu 14. Dabar bandau atprasi, bo kai psichiatrei paskutinikart pasakiau, kad dievinu Kafka, ji be jokiu testu padare man diagnoze. :D

IQ... Mano tetis sakydavo: "Daug zinosi - greit pasensi". Is tiesu zinojimas sugadina laime... Ta va.

Ir as kazkaip islieku tolerantiska skaitantiems. Bo tai, ka as skaitau, paprastai jau buna tape klasika. Filologyno itaka... =)

Taig skaitykit Coelho, jei jis jums patinka ir nudziugina... Ir nesvarbu, kad kitiems jis nepatinka... Negali gi visi buti vienodi. =)
Parašė Praeive
#23499 Mintis: kuo žmogaus poreikiai mažesni, tuo jam lengviau pasiekti džiaugsmą. Todėl jei tikslai nukreipti į išgyvenimą, kasdienės duonos gavimą-greičiausiai depresija negresia. Taip aiškinama kodėl paprastesniems žmoneliams depresijos retesnės.