Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Cleo_25
#158510 Sveiki,

nežinau, ar tikrai į tinkamą temą rašau....
Kiek skaitau apie panikos atakas, tiek randu, kad jos dažniausiai užeina be priežasties. O pavyzdžiui man nerimas ir panika prasideda nuo kažkokios tai minties ar minčių, net ir atsitiktinių, na čia tik kaip pavyzdį paimsiu: vyras užtruko, į galvą atėjo mintis, kad neduok Dieve, jam kas ne taip, ir viskas ...... tada vaizduotė jau savo daro...... - puolu skambint, jei neprisiskambinu, ar nepakelia, tada visai blogai, mintys tik apie tai, spaudžia krūtinę, šala rankos, nerandu vietos, galvoje mintys tik apie tai, na žodžiu..... Čia buvo tik pavyzdys. Kad prisigalvočiau, kas ne taip ar kas gali būti ne taip, man užtenka kažkokios į galvą atėjusios minties. Ir taip nuolatos, neturiu ramios minutės, jau labai pavargau.....
Ar čia man panikos atakos, ar tiesiog nerimo sutrikimai?
Aš esu sirgus depresija, gydžiausi antidepresantais, bet lyg ir viskas buvo susitvarkę. Protu suprantu, kad tai, kas su manim darosi nesveika, bet niekaip negaliu savęs įveikt, nepanikuot, negalvot ..... O santykiai šeimoje dėl to stipriai pablogėjo, vyras stengiasi suprasti, bet sunku jam Ar jau tiesiu taikymu pas daktarą lėkti ir vėl vaistus gerti? Kartais pagalvoju, kad visą gyvenimą juos ko gero man teks gerti O kaip vaikutis, nes ir apie jį galvojam kartais ......
Vartotojo avataras
Parašė Cleo_25
cleo rašė:Nuolatinis nerimas sueda zmogu. Tai baisu. Atsibusti nuo to, kad bijai ir taip pradeti kiekviena diena. Juolab, kad sveikas protas sako, kad nerimui nera pagrindo. O tu vis tiek ji jauti visu kunu ir siela. Tik protas desperatiskai bando itikinti, kad nerimauti nera ko :)

Pakankamai gerai mano būseną apibūdina, deja.... :(
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#158591 na cia panasu i nerimo sutrikima...o nerimas buna ir be priezasties ir prisigalvojus nesamoniu..buna visaip...eik pas daktara ..nes man bent jau visada tik blogeja kol nepradedu gydytis..
Vartotojo avataras
Parašė Smilgaa
#159971 O man nerimo priepuoliai iki beprotybes tikriausiai prives. Kadangi gyvenu viena tai gelbetis tenka tik paciai. Arba isprotek jei nori, niekam nerupi. Padeda tik "ekstremalus" pojuciai... ledinis dusas, galvos dauzymas i siena, citrinu sultys ar dar koks brudas. Idomu da darysiu jei ir tai nebepades.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#159973 o pabandyk atpalaiduojama kvepavima..man padeda..
Vartotojo avataras
Parašė Smilgaa
#160568 Radau dar viena nerimo malsinimo priemone - sokoladas.
Gal tik man, bet sendien labai padejo.
Kazkas malonaus per diena.
Vartotojo avataras
Parašė tikroji
#166663 beprotiskai sunku bendrauti ir normaliai dalyvauti kazkokioje veikloje, kai jautiesi atitrukes nuo savo fizinio kuno ir apskritai nuo sitos erdves. turbut panasiai veikia zole :bloga
Parašėnegative
tikroji rašė:beprotiskai sunku bendrauti ir normaliai dalyvauti kazkokioje veikloje, kai jautiesi atitrukes nuo savo fizinio kuno ir apskritai nuo sitos erdves. turbut panasiai veikia zole :bloga

o man dabar ir žolės nebereikia. :D
Parašė boruze78
#221965 Sveiki, as turejau depresija pries keleta metu, bet po jos liko tokie simptomai, kaip pykinimas ir silpnumas tada kai reikia kazkur vaziuoti, ar eiti i vakareli, ar vykti i atostogas... tai taip negerai pasidaro, net kartais vien tik pagalvojus apie tai. Tai tikrai stabdo gyvenima. Ydomu butu suzinot ar tai kazkokia depresijos forma, ar dar kas nors. Raminantys padeda tik tam kartui, bet problema vistiek islieka :bloga
Parašėdragonfly
Tomash rašė:man irgi budinga greita kalbe nieks visiskai nesupranta ka pasakau nes suveliu greitai bele kaip. dar pasireiskia toks dalykas kaip as vadinu "zodziu duobe" noriu kazka pasakyt bet neprisimenu zodziu net paprasciausiu kur anksciau daznai vartoju, arba sakau zodi tacau jis skamba kitaip neeisuprasti ka sakau ir panasiai, ar aplamai sneketi pasidaro sunku

pas mane ir kazkas panasaus :(
Parašėkakadu23
#230594 Pas mane taip pat

#234850 Gavau antidepresantų, nerimo sutrikimai jau ilgiau nei metus, o kompensuojamų vaistų knygutėj ligos kodas F32.1 Vidutinio sunkumo depresijos epizodas. Tai taip išeina man dabar ir šitą pripaišė?
Parašėnemoku
#234852 Tai taip išeina... Manai, kad neteisingai pripaišė?
Vartotojo avataras
Parašė ImP
#234853 Aš savy požymių dažnai pastebėdvau, bet maniau, kad tai tik mano išsigalvojimai, nes juk dažnas lūdesiui užėjus pareiškia ,,depresija užėjo''. Kažkaip tikėjausi, kad prie nerimo sutrikimų man neprisidės... Gydytojai niekada žodžiu neakcentavo. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė ImP
#234882 Norėjau pasiteirauti, gal čia kam yra taip buvę...
Pradėjau prieš tris dienas gerti antidepresantus Citalopram - Teva, viskas gerai, organizmas lyg tais priima, tik galva svaigsta stipriau ir akys taip gerai vaizdo nefokusuoja. Na ir sustiprėję pojūčiai viduje. Bet šiandien visą dieną jaučiau lyg tiksinčią bombą viduje, ir baimė, ir panika, ir nerimas, ir neapykanta, ir liūdesys... Galvos svaigimas buvo pakenčiamas, bet ką tik vos kojas parvilkau iš mokylos, taip galva svaigo! Atrodė nukrisiu ant žemės bet kurią sekundę, keliai linko, akys vaizdo išvis nebegaudė, prie žemės traukė, vos atšliaužiau iki stotelės, tai dar atsisėdus ant suoliuko kelias sekundes viskas sukosi, bet ne akyse, o galvoje. Ir toks spaudimas galvos laikosi, kaip dangtis uždėtas būtų.... Gal kas turi bent žalią supratimą, kas čia darosi?
Nes išsigandau neblogai, turiu dar eiti į užsiėmimą, bet bijau net iš lovos atsistoti, nestabiliai jaučiuos, apie lauką net pagalvoti nenoriu... :sos: :verysad: