Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė mango123
#236429 Kas lankete ar lankote bendruomenes tokias kaip tikejimo zodis,babtistai,adventistai,jahovistai ir pan.?Kas patiko kas nepatiko?zodziu rasykite visokius atsiliepimus dalinkites
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#236511 Niekas neatsiliepia :( as pasakysiu,kad buvau apsilankiusi visiskai sveika,o po keliu pavaiksciojimu tapau apatiska viskam,irzli,nerimastinga ir man dar pasake tgen ,kad as esu apsesta.Tai buvo Tikejimo zodis.Pradejau blaskytis pasidariau agresyvi,teko pora kartu guleti psichiatrinej.Dar teko girdeti,kad nevienas zmogus ten apsilankes patenka i psichiatrines ligonines ir nusizudo atseit Dievas smerkia juos uz nuodemes.Noriu tik patarti nesilankyti i tokias bendruomenes ypac jautriems zmonems.
Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
#236542 Lankiausi T.Z. ir nieko panasaus ten nemaciau. Atvirksciai is zmoniu sklido meile ir palaikymas, jautesi Dievo artumas. Man patiko.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#236572 Aš lankau Katalikų bažnyčią ir tuo džiaugiuosi. Su protestantiškomis bendruomenėmis dažnai būna ta problema kad jie identitetą atranda tik priešindamiesi katalikų bažnyčiai.
Dar Jungas yra pastebėjęs, jog katalikai turintys išpažinties ir eucharistijos sakramentus, mažiau serga, o sergantys greičiau gyja nuo psichinių ligoų, nes per tuos sakramentus gauna tam tikrą psichoterapiją.
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#236596 Kiek zmoniu,tiek nuomoniu
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#236597 Be to pastebejau,jei ateini laimingas tai jie irgi dziaugiasi,kad atejai i ju bendruomene,o kaip man pasidare blogai,paprasiau kad pasimelstu tai pasake,kad turiu pati susidoroti su savimi,nemazai zmoniu buvo nuliudusiu,sakau pasimelskim uz juos,o atsakymas buvo toks jie patys kalti,nedgi biblijoj parasyta,kad padeti savo broliui ar sesei,o ten atvirksciai,be to pastoviai pamokslauja apie aukojimus,cituoja biblijos zozius,kad privalom aukoti,duoti desimtines... ai pikta as ant ju esu,gal Dievas bus geras suminkstins mano sirdi ir pades atleisti
Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
mango123 rašė:Be to pastebejau,jei ateini laimingas tai jie irgi dziaugiasi,kad atejai i ju bendruomene,o kaip man pasidare blogai,paprasiau kad pasimelstu tai pasake,kad turiu pati susidoroti su savimi,nemazai zmoniu buvo nuliudusiu,sakau pasimelskim uz juos,o atsakymas buvo toks jie patys kalti,nedgi biblijoj parasyta,kad padeti savo broliui ar sesei,o ten atvirksciai,be to pastoviai pamokslauja apie aukojimus,cituoja biblijos zozius,kad privalom aukoti,duoti desimtines... ai pikta as ant ju esu,gal Dievas bus geras suminkstins mano sirdi ir pades atleisti

O kokiam cia mieste idomu buvo? As apie T.Z. tik geros nuomones esu.
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#236605 Nenoriu sakyt miesto,ziurint kiek tu ten lankeisi,be to priklauso kokie zmones ten yra,nes ju yra visokiu,pastorius jaunas,bet teoretikas,man tokia sausa baznycia pasirode,be jokios dvasios
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#236606 Taip jau yra su tomis jaunomis protestantiškomis bendruomenėmis, neturi jos stuburo
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#236610 taip
Vartotojo avataras
Parašė comes
#242563 Na, kaip ten be butu, as pvz. protestante. O mano ilgamete drauge - vienuole, katalike. Ir mes puikiai sutarem. Turim apie ka sneketi istisas valandas.... ir dar niekad nesusipykom.... Nes Dievas visiem vienodas, ir norint, visuomet galima surasi salycio tasku... o ne tai kas mus skiria... Savo laiku teko lankytis ir T.Z. Man ten irgi nepatiko, nes kiekvienas uz save..... Nors esu dekinga Dievui, nes butent ten tvirtai apsiprandziau eiti per gyvenima su Dievo vedimu. Ir kol kas, paviko pereiti visus gyvenimo sunkumu slenius. Kiek parklupau, tiek kartu stojau is naujo. Ir manau, kad ne baznycioje esme, o zmogaus santykyje su Dievu..... Viskas sioje zemeje pavirs dulkemis.... ir tik tikejimas isliks amzinai.... :dream:
Vartotojo avataras
Parašė Ele777
#247327 aš lankiausi daugiau kaip pusę metų pas munistus (susivienijomo bažnyčia) kas labiausiai ten patiko, tai kad ten jaunų žmonių bendruomenė, visi labai draugiški ir neabejingi kitų problemoms,žmonės ten beprotiški idealistai,tai apie ką jie kalba ir propaguoja ištikrųjų reikalinga mūsų visuomenei, tačiau kuo toliau tuo labiau suprataum,kai tai yra nerealu ir tikrame gyvenime taip nebūna, tačiau yra ir kita viso to pusė, kas neitin man patiko, tai žmonių kvietimas į paskaitas ir paskaitų vedimas man , kaip linkusiai į socialinę fobija tai buvo per sunku, juolab, kad toli ne viskuom tikėjau ką man pasakodavo. Šiap supratau tokį dalyką, kad mąstančiam žmogui smegenų praplauti gal ir įmanoma, bet gana sudėtinga.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
comes rašė:Na, kaip ten be butu, as pvz. protestante. O mano ilgamete drauge - vienuole, katalike. Ir mes puikiai sutarem. Turim apie ka sneketi istisas valandas.... ir dar niekad nesusipykom.... Nes Dievas visiem vienodas, ir norint, visuomet galima surasi salycio tasku... o ne tai kas mus skiria... Savo laiku teko lankytis ir T.Z. Man ten irgi nepatiko, nes kiekvienas uz save..... Nors esu dekinga Dievui, nes butent ten tvirtai apsiprandziau eiti per gyvenima su Dievo vedimu. Ir kol kas, paviko pereiti visus gyvenimo sunkumu slenius. Kiek parklupau, tiek kartu stojau is naujo. Ir manau, kad ne baznycioje esme, o zmogaus santykyje su Dievu..... Viskas sioje zemeje pavirs dulkemis.... ir tik tikejimas isliks amzinai.... :dream:

:super
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#247956 Gyvenime daug kur lankiausi ir daug kuo domėjausi kol atradau tai, kas mano manymu yra tikra. Bet visa širdimi gerbiu kitus tikėjimus, o ypač žmones, kurie tiki ne žodžiais o darbais ir yra geri pavyzdžiai man. Pats esu iš šeimos kur susiduria daug tikėjimų ir požiūrių ir mūsų giminėje vyrauja labai gili tolerancija ir supratimas vieni kitų atžvilgiu. Vienaip ar kitaip visi esame krikščionys ir tikime vieną Dievą. Na, gal būt vieni tiki, o kiti gyvena pagal tradicijas ir laikosi jų.

Jei kas ir nepritaria kito nuomonei, tai jokiu būdu nevartoja tokių frazių kaip smegenų plovimas ar sekta. Šiaip pastebėjau gyvenime kad ne tik religijoje bet ir kitose srityse kur yra įvairovė, o ne vyrauja kažkokia viena istorinė nuomonė, tokiais atvejais yra daugiau tolerancijos, supratimo ir tarpusavio pagarbos.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#247959 Pas mus kazkaip priimta, jei ne katalikas - tai jau sektoj.
Ir gimine puola gelbet!