Moderatorius: Astro-Meška

Parašė Praeive
#23704 Kartais mums tiesiog neduota žinoti visos tiesos kodėl vyksta vieni ar kiti dalykai. Pvz kad ir kenčiantis vaikas, iš pirmo žvilgsnio atrodo-kas gali būti baisiau ir neteisingiau. Galima ginčytis iki pažaliavimo-ar tokia Dievo valia, ar atsitiktinumas, ar pasaulietiška neteisybė, bet viskas atsiremia į pasaulėžiūros klausimus ir todėl labai sunku rasti bendrus sąlyčio taškus tikinčiajam ir ateistui, materialistui ir idealistui, nes jie skirtingose vietose akcentus sudėlioja, ir kiekvienas mano, kad jo nuomonė teisinga, nes kiekvienas tą savo nuomonę širdimi, protu ir gal savo skausmu yra atradęs. Kaip aš žmogui, kuris netiki Aukščiausiuoju galėčiau papasakoti jo buvimą savo gyvenime? Neįmanoma, niekaip. O kaip tas, kuris netiki juo galėtų papasakoti man savo buvimą? Mes prasilenkiame, einame skirtingais keliais. Tiesiog.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
AUmba rašė:
Auksinezuvele rašė:1. As pasikartosiu - as nezinau ko siekia mazameciai ir is vis - kodel tu taip uztikrinta tuo, jog jie kazko is vis siekia -
2.tai bent isklausysiu - ka jau ka, o ta tai gerai moku

1. čia tu taip sakei
2. ir paplatinsi erdvėje? :? irgi moki :D

o apie didybės priepuolius - gerai kad nors tiek supranti. gali guostis, kaip čia tavęs negirdi ...

Tu uzklausei, as atsakiau, kad atsakymas neatitinka tavuju lukesciu, kazin ar galesiu kuo padeti,nebent pasiusti reiki i priezastis.
Del girdejimo tu taipogi teisi - turim ausis be negirdim, turim akis bet nematom ir kas cia naujo? Gal tik tiek, kad su laiku kiekvienas randam tai ko ieskom As jau apsisprendziau, o kad mane kazkuo kaltinti, reikia tureti irodymu.As tikiu jog tu juos turi - taip bendraujant ir matant tik tai kas pacios ir pacioje, sunku atsirinkti kas sava o kas svetima,o gal as ir vel klystu.Kalusyk - sutarkim taip - kai noresi priestarauti, priestarauk is esmes, o ne rankiok pavienius sakinius, gal tada kaip nors pavyks diskutuoti, o nemetytis "asmeniskumu kvepianciais akmenimis", o ir nuo temos nenuklysim - Tai apie ka si tema? Ai, apie netradicini poziuri i depresija ir kitoki mastyma bei jo itaka zmogui -
Gryztant prie baimes - buna, kad is baimes zmogus nesugeba pamatyti tai, kas visiskai akyvaizdu, del ko kyla vidinis nepasitenkinimas, kuris uzgozia sveika prota.Tai galingas BAIMES PADARINYS
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Sandra rašė:Matai, Aumba, kiekvienas su savo nuomonem, kurios yra tik nuomones...Reikia atsirinkti...

Aš atsirinkau. su manimi man viskas aišku, bet užklystančius čia paauglius tokie švaistymaisi gali žeisti, ir jei yra patyrę prievartą, smurtą - net neabejok - žeidžia.
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Praeive rašė: Mes prasilenkiame, einame skirtingais keliais. Tiesiog.

sutinku, yra įvairūs požiūriai, bet kaip jau rašiau atsakyme Sandrai - žeidžia jaunus ir nebrandžius žmones. taip pat nekelia nepasitikėjimą portalu, kuriame švaistomąsi tokiais absurdais. seimo pirmininko frazė išgarsėjo kaip mėnesio nusišnekėjimas :D o čia pasirodo visuomenėje gajus stereotipas... ir depresijos svetainėje, kur, manau lankosi daug patyrusių įvairų smurtą ( o tai dažna depresijos priežastis), nusikaltimo aukos yra kaltinamos - kuo ? kad tapo aukomis. Ar Tau tai rodosi logiška ir priimtina? Būtų logiška išvada - naikinti kalėjimus, nes ten sėdintys yra tiesiog tautos didvyriai - atlieka visuomenės sanitarų darbą, baudžia nusipelniusius to. Kodėl gi ne?
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#23721 Ko tikiesi asmeniskai is manes?
Ar tureciau suprasti, kad silke tai as ir kad apsimetu aiskeriage?
Ar tai asmeninska kreipimasis su prasymu grazioje formoje uzsiciaupti ir neberasyti?
Atsakyk tiesiai sveisiai , tada bus galima daryti isvadas
Gryztant prie temos apie kitoki mastyma - pradejau kalbeti apie baime, nes asmeniskai man tai buvo, o ir liko aktualu. Mokausi daryti tai, ko labiausiai bijua, nes pastebejau tendencija - kad ivykiai kartojasi tol, kol susipina nepataisomai arba kartojasi tol, kol priimu sprendimus.
Kai sirgau depresija, tada nezinojau, jog tai pogimdybine, visa ka galejau daryti, tai tik kvepuoti.Zeide zodis, gestas, zvilgsnis - ar tai buvo tiesa ar tai buvo mano ligotas poziuris, o gal tai ir buvo manoji realybe.Dabar kai bijau - zinau, kad esu depresijoje - sutelkiu visas pastangas i ta viena ir vieninteli zingsni - daryti tai, ko labiausiai bijau - o to siekti man padeda samoningas kvepavimas - riberthingas - salto vandens vonios - tai sunkiausia dalis ir meluociau jei sakyciau, jog darau tai daznai ir su malonumu, bet suvokiau per paskutinius du menesius tiek, jog jei nedarysiu, atsidursiu ten, is kur galais negalais man pavyko istrukti.Ir tai pavyko padaryti tik delto, jog pakito mano mastymas ir visumos suvokimas.
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#23731 nekonfliktuokime, mergaites :jap
Parašė Praeive
#23763 Aumba, aukos ir prievartautojo santykis (nekalbu tik apie fizinės prievartos lygmenį, aukos-prievartautojo/persekiotojo santykis lydi žmones įvairiose situacijose), to priežastys, pasekmės-labai sudėtinga ir gili tema. Labai sutinku su mintimi, kad čia, kur kaip supratau dalis žmonių yra patyrę labai skaudžių prievartos atvejų, kalbėti apie auką ir kaltę galima tik labai atsargiai, su didžiule pagarba ir atsakomybe kito skausmui.
Mano pačios patirtis tokia: ilgą laiką buvau auka-santykyje su geriančia mama, santykiuose su kai kuriais vyrais, ne, manęs niekas nemušė fiziškai, tiesiog aš leidau, kad santykiai vystytųsi taip, kaip nori kitas ir dejavau, ir jaučiausi nuskriausta dėl to. Dabar tarkim, po 10 metų patirties savo santykį su mane visaip žeminusia mama matau kaip labai esminę savo gyvenimo pamoką: išmokau truputėlio besąlyginės meilės, šiek tiek atlaidumo, kantrybės, priėmimo, išmokau, kad kartais mes į savo gyvenimą gauname tironą, jog brandintume save ir augtume. Bet, pasikartosiu, tai tik mano asmeninė patirtis, suaugusio žmogaus, vaikystėje patyrusio pažeminimus patirtis, ir tie suvokimai atėjo po labai ilgo skausmo laikotarpio.
Parašė zalvarnis
#23789 oho kaip cia isivaziavot... :bloga
as, kaip "tikras vyras", netikintis ir logikos vergas, pasakysiu, kad, man atrodo...
Aumba, tikrai tu esi krastutine netikejimo ir logikos zmogus? tai musu, logiku, kalba, man atrodo, kad tau budinga daznai per greit padaryti skubotas isvadas neteisingas is kito zodziu, ypac kai tas kitas yra tikintis ar "prie meno"... :eros :pupos tai kaip skirtingos kalbos... vieni nepagaunamas prasmes skaito tarp eiluciu, kiti ziuri i viska pazodziui, tuos zodzius supranta savaip, isima is konteksto... nu zodziu gaunasi paprasciausiai nesusisnekejimas, nesupratimas abipusis... ir jei tada bandai iveikti pasnekova spaudimu, pykciu, agresija, tai ta issisauki ir is kitos puses, ir tada dar pamazeja sansu suprast vienam kita...

kad ir sitas pavyzdys:
AUmba rašė:
zalvarnis rašė:
AUmba rašė: o šiaip prievartą yra patyrę apie 1/3 moterų.
tai ir yra ka as turejau omeny. aciu uz statistini patikslinima.
čia tau mažai :bloga ?????

kaip suprasti??? visa gyvenima mane baisiai skaudina ir kelia pykti tai kad matau kokie didziuliai prievartos pries moteris mastai... tai siaubas... o tu staiga pareiski, kad man tai "mazai"??? absurdu absurdas. vieninteli matau paaiskinima- neatidziai skaitai. kai klystama subtiliuose niuansuose, tai dar lengviau suprantama, bet jei tau "pasirodo" kad zmogaus nuomone kardinaliai priesinga nei yra is tikruju...??? tiesiog buk atidesne... =)
Parašė zalvarnis
AUmba rašė:sutinku, yra įvairūs požiūriai, bet kaip jau rašiau atsakyme Sandrai - žeidžia jaunus ir nebrandžius žmones. taip pat nekelia nepasitikėjimą portalu, kuriame švaistomąsi tokiais absurdais. ..., nusikaltimo aukos yra kaltinamos - kuo ? kad tapo aukomis. Ar Tau tai rodosi logiška ir priimtina??
sutinku kad mes norim gero visiems. taip zodziai gali zeisti. ir ne tik jaunus ir nebrandzius. nebesijauciu jaunas ir nebrandus, ir dabar dar aiskiau ta suvokiu, matau, kaip zodziai gali zeisti... sutinku kad reikia saugot nuo to "jaunus ir nebrandžius žmones" cia einancius. ir man rodos cia visi del to sutinka. ...tik kad ta paskutine "diskusija" cia, kuri prasidejo nuo mano pamastymu, perejo prie "slieku ieskojimo"... man atrodo, kad pikti kvaili kivircai daro forumui daug kart didesne zala...
...prisiminiau kazkaip labai i tema viena istorija apie gyvenima, kuria man pasakojo kazkada tevas, o jam - jo tevas- mano senelis:
"vyko didelis ilgas karas tarp dvieju karalysciu... ilgas... nuozmus... daug mushiu... daug auku...
...pries eilini dideli mushi, dideliam lauke viena pries kita issirikiavus didziulems armijoms, pries pradedant kautynes, lauko viduryje susitinka tik karaliai... vienas klausia: "klausyk, as jau uzmirshau, o del ko mes pradejom ta kara?" antras atsako: "as irgi neatsimenu... tai sha, tyliau, kad niekas neisgirstu, o tai kvailai atrodysim..." ...ir karas tesesi...

p.s.as cia niekur nemaciau, kad "nusikaltimo aukos yra kaltinamos - kad tapo aukomis." bet jei taip yra, be abejo galima toki pasakyma istrinti, kokios problemos? =) tam ir yra moderatoriai :eros
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#23807 :achtung

perskaičiau viską ir neradau, kur įžeidinėjamos smurto aukos. galbūt praleidau?

labai prašau apsieiti be įžeidinėjimų, posakį apie silkes ištryniau.

manau, kad tema ir skyrius turi likti tiems, kurie tuo tiki ir kuriems to reikia. o skeptikai neturėtų eiti čia.

taip pat labai prašau asmenines sąskaitas suvedinėti per a.ž.

:arrow: :ispeju :aciu
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Agni rašė::achtung

perskaičiau viską ir neradau, kur įžeidinėjamos smurto aukos. galbūt praleidau?

Auksinezuvele rašė: O prievarta irgi yra tik katalizatorius arba tai, ko nesamoningai siekiam.Zodziu norim su tuo sutikti ar ne ziurekim ko prasom, nes gausim.

jeigu jau patyrei prievartą - esi pats kaltas. net jeigu esi mažametis vaikas - tu to siekei.
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Praeive rašė: tiesiog aš leidau, kad santykiai vystytųsi taip, kaip nori kitas ir dejavau, ir jaučiausi nuskriausta dėl to.

klausiau apie vaikus. ir minėti buvo vaikai. Ar vaikas atsakingas už suaugusius žmones ir santykius su jais? ar būdama mažas vaikas buvai atsakinga už tai, kad tavo mama geria? vėlesni aukos - budelio santykiai jau išmoktų santykių pasėkmė, tavo sąmonė užfiksuoja juos kai pnormalius ir elgiesi jau pagal susiformavusį požiūrį.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#23821 tai ezoterika. AUmba, tikrai manau, kad tau nevertėtų čia kištis. suprantu, kad tokios mintys tau yra nepriimtinos, bet Konstitucija garantuoja religijos ir tikėjimos laisvę. asmeniškai man nepriimtina krikščionybė, todėl į tą skyrelį ir neinu.
palikime šią temą tiems, kam jos reikia. be to čia nebuvo kalbama apie mažamečius vaikus. tai tik vienas iš ezoterikos teiginių.
Parašė zalvarnis
#24192 http://www.tv.lt/
A. Čekuolio laida per LRT 2008-01-27. apie medicinos sritį – ajurvedą, t.y. Indijos mediciną.

laidoje keleta kartu trumpai palieciama ir depresija, 4-5, 9-10 minute, ir netoli pabaigos... laida galima pasiziureti internete nurodytu adresu.
Parašė Praeive
#24263 Šiandien per ltv2 16.45 V.V.Landsbergio filmas "dabar ir mūsų mirties valandą". Režisierius bendrauja su visokiais žmoneliais-peržengusiais klinikinės mirties slenkstį, piešiančiais angelus velnius sielas.