- 2008 01 31, 20:41
Kartais mums tiesiog neduota žinoti visos tiesos kodėl vyksta vieni ar kiti dalykai. Pvz kad ir kenčiantis vaikas, iš pirmo žvilgsnio atrodo-kas gali būti baisiau ir neteisingiau. Galima ginčytis iki pažaliavimo-ar tokia Dievo valia, ar atsitiktinumas, ar pasaulietiška neteisybė, bet viskas atsiremia į pasaulėžiūros klausimus ir todėl labai sunku rasti bendrus sąlyčio taškus tikinčiajam ir ateistui, materialistui ir idealistui, nes jie skirtingose vietose akcentus sudėlioja, ir kiekvienas mano, kad jo nuomonė teisinga, nes kiekvienas tą savo nuomonę širdimi, protu ir gal savo skausmu yra atradęs. Kaip aš žmogui, kuris netiki Aukščiausiuoju galėčiau papasakoti jo buvimą savo gyvenime? Neįmanoma, niekaip. O kaip tas, kuris netiki juo galėtų papasakoti man savo buvimą? Mes prasilenkiame, einame skirtingais keliais. Tiesiog.
AUmba rašė:Auksinezuvele rašė:1. As pasikartosiu - as nezinau ko siekia mazameciai ir is vis - kodel tu taip uztikrinta tuo, jog jie kazko is vis siekia -
2.tai bent isklausysiu - ka jau ka, o ta tai gerai moku
1. čia tu taip sakei
2. ir paplatinsi erdvėje? irgi moki
o apie didybės priepuolius - gerai kad nors tiek supranti. gali guostis, kaip čia tavęs negirdi ...
Tu uzklausei, as atsakiau, kad atsakymas neatitinka tavuju lukesciu, kazin ar galesiu kuo padeti,nebent pasiusti reiki i priezastis.
Del girdejimo tu taipogi teisi - turim ausis be negirdim, turim akis bet nematom ir kas cia naujo? Gal tik tiek, kad su laiku kiekvienas randam tai ko ieskom As jau apsisprendziau, o kad mane kazkuo kaltinti, reikia tureti irodymu.As tikiu jog tu juos turi - taip bendraujant ir matant tik tai kas pacios ir pacioje, sunku atsirinkti kas sava o kas svetima,o gal as ir vel klystu.Kalusyk - sutarkim taip - kai noresi priestarauti, priestarauk is esmes, o ne rankiok pavienius sakinius, gal tada kaip nors pavyks diskutuoti, o nemetytis "asmeniskumu kvepianciais akmenimis", o ir nuo temos nenuklysim - Tai apie ka si tema? Ai, apie netradicini poziuri i depresija ir kitoki mastyma bei jo itaka zmogui -
Gryztant prie baimes - buna, kad is baimes zmogus nesugeba pamatyti tai, kas visiskai akyvaizdu, del ko kyla vidinis nepasitenkinimas, kuris uzgozia sveika prota.Tai galingas BAIMES PADARINYS