- 2012 04 13, 20:19
Atradau sena,bet sau siuo metu itin aktualia tema..tad pasisakysiu...
Artimuju poziuris depresija(ar kita sunkesne psichikos liga) sergancio zmogaus atzvilgiu dazniausias buna persipynes su gailesciu,noru padeti ir PYKCIU.
Pradzioje jie BANDO suprasti problema,veliau padeda ja spresti/Problema tame,kad toji "problema" taip paprastai neissisprendzia(ne gripas juk),tada artimieji tarytum ima nebesuprasti.Atsiranda beviltiskumo jausmo vedamas pyktis su priekaistais -kodel tu sergi?(netiesioginiais,zinoma).Tada kyla nebyli kova tarp sergamciojo ir artimuju. KOva be pabaigos,kurioje nera nei nugaletoju,nei pralaimetoju.Ir taip be galo,be krasto...kankinimu kambarys abejoms pusems,su menkais sansais istrukti..
Mane sunkiai supranta artimieji. Tevas siek tiek labiau apsviestas,nes jo sugyentine daktare ir daug ka jam paaiskina is medicines puses.Tad jis gan tolerantiskas. Sesuo megina suprasti,nes tiesiog myli mane..
Mama nesupranta..kartais megina susitapatinti su manim ir iminti mano nevykusio gyvenimo mysle,bet jos pacios nervai pernelyg silpni,todel greit ji pratruksta kaltindama mane,jog neleidziu jai normaliai gyventi su savo "busenomis".
Mano vaikinas(tiksliau tiesiog padaras su kuriuo gyvenu) manes nesupranta visiskai..Megina "gydyti" savo metodais-purto ,taso,kad neva atsibusciau,, Siandien pvz jis paeme peiliuka ,prisidejo sau prie rankos ir sako-ziurek,galiu ir as susipjaustyti(as save zalojuosi pjaustydamasi rankas). Tadia vos vos isidreskia tuo peiliuku ir pareiskia-tu nesergi,visi gali susipjaustyti..Tada as saukiu jam,kad sergu depresija,o pjaustymasis tera pasekmes ligos..bet jis nesupranta ir trenkia durimis..
Vel skausmo kambary kazkas nurimo zvilgsniu i lubas..