Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė mango123
#236801 As tikiu i Dieva,bet esu pries religija ir viskas,nes kaip paskaiciau ko negalima: siaubo filmu ziureti,uzsiimti joga(nes tai apsedimas)negalima vartoti homeopatijos,negalima visokiu statuleliu tureti namie,nes atseit per jas veikia piktoji dvasia,negalima klausyti relaxines muzikos ir pan.Tik izoliuok save ir kaip biblijoj parasyta:eik i kambareli ir melskis.Dar karta sakau DIEVAS NEVARZO ZMONIU!!!!Krikscionys dazniausiai izoliuoja save nuo pasaulio atseit su pasaulieciais nera ko susidet,jau geriau buti balta varna!
Vartotojo avataras
Parašė Virpesys
#238807 Nešvenčiu svetimų švenčių - kalėdų, vėlykų,naujųjų ir pan.Mane krikštijo,ėjau pirmosios komunijos, tačiau niekada taip ir neprilipo man ta krikščionybė, nors tėvai tiesiog verste vertė ir kokius kelis metus kas sekmadienį būdavom mišiose, laikui bėgant pradėjau stebėti susirinkusiuosius,didžioji dalis ten eina kaip bandydami sukurti religingo žmoguas įvaizdį, patys pamokslų aiškinimai labai iškreipti ir koncentruoti į visuomenės valdymą, o ne mentalinį ir dvasinį tobulėjimą.Tuomet suvokiau,kad dvasingi žmonės skiriasi nuo religingų ir pasirinkau dvasingumo kelią, nes religija be dvasingumo-niekas.Jei negali atverti savo širdies gėriui, tu jos neatversi ir būdamas bažnyčioj.Religija tėra tam tikra filosofija, kuri įspraudžia žmogų į rėmus.

Aš neturiu nusistatymo prieš jokią religiją, tačiau manau,kad ji per daug siaura sritis žmogaus dvasiniam tobulėjimui bei saviraiškai.Tiesiog mano patirtis su šia tikėjimo išraiška yra tokia. ;drako
ParašėŠiršė
#238877 Pritariu tavo pasisakymui, ypač šitam sakiniui:
Virpesys rašė:Tuomet suvokiau,kad dvasingi žmonės skiriasi nuo religingų ir pasirinkau dvasingumo kelią, nes religija be dvasingumo-niekas.

Man atrodo, kad yra nemažai žmonių, kurie eina į bažnyčią ir yra tikrai dvasingi, nuoširdžiai, giliai tiki. Asmeniškai mane bažnyčia (ne pats tikėjimas) atstūmė po istorijos pamokų. Na, negalėčiau aš laikyti šventa pačios organizacijos žinodama, kiek daug joje buvo ir bus grynai pasaulietinių, politinių niuansų :bloga
Vartotojo avataras
Parašė comes
#238904 Cia taip daug kalbama apie religijos politika.... tiek pasipiktinimo.... ir taip mazai apie tai kad tikrai yra svarbu, svaru ir grazu :(
ParašėŠiršė
#238906 Bet kodėl tikėjimas būtinai turi būti siejamas su religija? Religija yra išraiškos forma. Tų išraiškos formų yra daug. Neneigiu, kad pačioje Bažnyčioje yra daug "svarbaus, švaraus ir gražaus". Tačiau tai pasaulietinė organizacija su žmonių daromomis klaidomis. Ji reikalinga, nes vienam tikinčiajam yra labai sunku, bendruomenė padeda išsilaikyti.
Nežinau, aš tiesiog iš prigimties negaliu paklūsti vienai kažkokiai sistemai.
Vartotojo avataras
Parašė Virpesys
#238930 Visada buvau žmogus šalia sistemos, o ne joje, beveik visomis įmanomomis išraiškomis, nors kartais sunku, kai esi priešingų nuostatų,logikos ir supratimo nei kiti, tačiau sunkiau būtų apsimesti tuo , kuo neesi vardan bandos jausmo.Piemuo reikalingas tik toms avims, kurios pačios nesugeba rasti žolės.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#239215 Tai tik iliuzija ir saves apgaudinejimas...... visa VISATA yra SISTEMA .... ir mes jos DALIS ...... :paroda
Vartotojo avataras
Parašė Lifelover
#239216 Vienas veikėjas yra gerai pasakęs, kad žmogus tėra mažytė gamtos dalis. :)
Vartotojo avataras
Parašė Virpesys
comes rašė:Tai tik iliuzija ir saves apgaudinejimas...... visa VISATA yra SISTEMA .... ir mes jos DALIS ...... :paroda

pritariu minčiai, kad krikščioniškasis dievas -iliuzija, tačiau yra kažkokia kuriamoji jėga, tiesiog ji per daug abstrakti,kad mes jai užklijuotume pavadinimą.:)
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#239227 Nepritariu minčiai jog krikščioniškos sampratos Dievas tėra iliuzija. Taip pat nepritariu Dievo kaip abstrakčios jėgos iliuzijai.
ParašėKatastrofa
#239228 O kaip man išsivaduoti iš tos agnostikės.. Dvejonės pastoviai.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#239229 Dvejonė nėra lygi agnosticizmui.
ParašėKatastrofa
#239233 Kaip čia pasakius, tai ir yra dvejonės, neapsisprendimas tu tiki Dievu, ar ne. Kartais tiki, kartais netiki.
Vartotojo avataras
Parašė comes
insomnia rašė:Nepritariu minčiai jog krikščioniškos sampratos Dievas tėra iliuzija. Taip pat nepritariu Dievo kaip abstrakčios jėgos iliuzijai.

Hm :roll: .... visai ne tai turejau omeni ... :( ...
Kalbejau apie zmogiskasias iliuzijas ir begimo nuo "sistemos" isivaizdavimus.....
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#239262 Aišku, ne taip supratau.
Pritariu minčiai jog žmogus yra sistemos dalis, ir niekur nuo to nepabėgsi.