Moderatorius: Astro-Meška

ParašėŠiršė
#239600 Bet negali skaityti Naujojo Testamento, visai nekreipiant dėmesio į Senąjį. Aš taip dariau, esu perskaičiusi NT, o Senojo - ne, ir po The Exploder citatų jis man pasirodė labai atstumiantis.
They are the shoot I have planted, the work of my hands, for the display of my splendour. :bloga
Aš tokio žmogaus nemėgčiau, o Dievo tuo labiau šitokio, didybės manijos apsėsto, įsivaizduoti nenoriu. Ir išvis, kokia prasmė kurti žmogų - vergą, jei a man`s life is not his own, it is not for man to direct his steps, argi ne labiau Dievo širdis džiaugtųsi, žmogui pačiam pasirinkus juo tikėti ir jam tarnauti?
Galiu nenorėti nieko žinoti apie tokį Dievą, bet toks jis yra Senajame Testamente, parašyta juodu ant balto, ir man atrodo neišmintinga šnekėti apie modernesnius laikus, iškraipyti Biblijos tiesas, kad jos labiau tiktų XXIa. žmogaus gyvenimo būdui.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#239622 Krikščionybė vis tik paremta Naujuoju Testamentu, o senasis matomas labiau kaip pranašaujantis tai kas bus Naujajame Testamente. Žydiškoji Dievo samprata laikoma nepilno apreiškimo samprata, taigi pažinimas Dievo pas žydus manoma jog yra nepilnas, nes Dievas pilnutinai atsikleidė tik per Jėzų Kristų. Senasis Testamentas laikomas pagarboje, bet vadovaujamasi vis tik Naujuoju, kuriame Dievas parodomas kaip mylintis tėvas.
Nors jau Siracido knygoje rašoma kad žmogus panašus į Dievą tuo jog turi laisvą valią, taigi NT atsiskleidžia tai jog Dievas prisiartina prie žmogaus ir laiko jį draugu, kuris pats renkasi atsakyti į šį kvietimą ar ne.
Vartotojo avataras
Parašė vezliukas8
#241470 Netikiu nei dievu, nei meile.
Praradau tikėjimą viskuo.
ParašėŠiršė
#242227 1 Corinthians 11:9, 10 And man was not made for w.oman, but w.oman was made for man. For this reason, and because of the angels, the w.oman ought to have a sign of authority on her head. (????????)

tie taškai čia todėl, kad kitaip kažkokią šypsenėlę rodo
Vartotojo avataras
Parašė Lifelover
#242308 http://www.youtube.com/watch?v=tgPJ4LCG_VE

Na, šiuo klausimu daugiau neturiu ką ir pridurti, šie dievo avinėliai už mane tiesiog tobulai apdainavo visą krikščionybės esmę, ir priminė, kaip šauniai ta krikščionybė buvo mūsų kraštuose skleidžiama. Ech, kaip narsu, ir kaip įkvepia visa tai... :)
Vartotojo avataras
Parašė mumu
#243106 Man nuoširdžiai sunku suvokti, kaip tikėjimas Dievo buvimu gali būti toks gajus.
Vartotojo avataras
Parašė leviatanas
#243108 Esu ateistas iki kaulų smegenų jau bene dešimtį metų. Nemėgstu religijos, ypač mūsuose paplitusios krikščionybės..
ParašėŠiršė
#243110 Aš religijos irgi nemėgstu. Ji mane net nervina. Bet Dievu tikiu.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#243161 Jo :dream: istiesu, skirkime religija nuo tikejimo........ bet kriksciuonybe - ne religija.... :)
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#243186 Kodel krikscionybe ne religija?
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#243199 krikščionybė yra religija ;)
lygiai taip apt,kaip budizmas,krišnaizmas ir t.t.
Vartotojo avataras
Parašė Ele777
#247249 realigija kai kuriais atvėjais gali atitraukti dėmesį nuo savęs paties, nuo savo problemų ir gyventi aukštesniais tikslais, deja krykščionybėje to neradau... Prieš kurį kai buvau rodos depresijos liūno dugne ir niekas atrodė negali būti blogiau , atsiduriau vienoje realiginėje bendruomenėje, buvau jos nare septynis menesius, ir nors kartais ištikrųjų jaučiausi laiminga dėl to kad galiu kažkam padėti. Pasitraukiau iš ten dar būdama baisesnės busenos negu prieš nueidama ten, ir po to laiko tiesiog tikiu Dievu, bet nepriskiriu savęs jokiai realigijai...
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
Ele777 rašė:realigija kai kuriais atvėjais gali atitraukti dėmesį nuo savęs paties, nuo savo problemų ir gyventi aukštesniais tikslais, deja krykščionybėje to neradau... Prieš kurį kai buvau rodos depresijos liūno dugne ir niekas atrodė negali būti blogiau , atsiduriau vienoje realiginėje bendruomenėje, buvau jos nare septynis menesius, ir nors kartais ištikrųjų jaučiausi laiminga dėl to kad galiu kažkam padėti. Pasitraukiau iš ten dar būdama baisesnės busenos negu prieš nueidama ten, ir po to laiko tiesiog tikiu Dievu, bet nepriskiriu savęs jokiai realigijai...

Gal gali parasyt kur.....
asmeniskai.
Vartotojo avataras
Parašė Partizanas
#248420 Religija man labiau kultūros dalis, o ne tikėjimo , Tikėjimą reikia atrasti savyje, per ieškojimus , o ne primestinai priklausant kurioje vietoje gimei .

Esu kategoriškai prieš krikščionybę , nesakau kad ji labai didelis blogis tiesiog ... tiesiog vadinkim daiktus savais vardais . tai ką skelbia krikšionybė, šventas raštas, tą skelbė ir anksčiau lygiai tą patį. Krikšionybė, man tik plagijatas verbuojantis žmones paklusti vienam dievui ir tai labai paranku pasaulio valdovams .
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#248464 Nesu religinga, bet man krikscionybe net labai priimtina. Aisku, kai ka joje jau reiktu reformuoti. Bet pats Kristaus mokymas - jei visi jo laikytumesi, butu labai gera gyventi zemeje:)...Bet matyt zmogus toks padaras...Liudniausia, kai matai kaip baznycios galvos nesilaiko Kristaus mokymo...Va tada ir susimastai...
Bet man pavyzdziui islamas atrodo daug blogiau nei krikscionybe...