Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
#234887 Cia tau tikriausiai pasalinis poveikis nuo vaistu. Gali buti, kad sitie vaistai tau netinka. Gal tu juos blogai toleruoji? O tau taip nebudavo, kai vaistu dar negerdavai?
Vartotojo avataras
Parašė ImP
#234901 Svaigdavo, bet ne taip stipriai. Skambinau šiandien savo senai psichiatrei, tai sakė nemesti vaistų ir pakentėti, 5 dienų laikotarpyje nuo pradėjimo gerti dažniausiai organizmas juos įsisavina. O nuo šitų vaistų svaigimas pastiprėti iki tokio stiprumo ale gali :)
Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
#234902 Labai teisingai padarei kad pasikonsultavai su savo daktare, visada taip daryk! Linkiu kuo greiciau pasveikti. =)
Vartotojo avataras
Parašė Lifelover
#238641 Spėju, kad man yra maniakinė depresija, kaip ir rašiau prisistatyme. Ji pasireiškia veik nesibaigiančiu nerimu, bute vaikštau pirmyn/atgal per kambarius daug kartų, galiu pradėt vaikščiot ratais, kai atsisėdu ant kėdės, imu siūbuot pirmyn/atgal. Net sunku išsėdėt vienoj vietoj, norisi atsistot nuo kodėl ir kur nors vaikščiot, nesvarbu kur, bet kaip nors išsikraut. Po vakarykščio susižalojimo prasidėjo manija, ir tęsiasi iki dabar, noriu visko, ir kartu nenoriu nieko. Man, atrodo, kad nerimas nebesibaigs, o dar man dvi pamokos. Nežinau, galbūt geriausia išeitis, atsigult į lovą ir bandyt užmigt. Žinau, kad po manijos prasidės didelė juoda depresija, žinau, kad geriau nebebus.
Vartotojo avataras
Parašė raimis200
#240369 Man irgi išvien pykina rytais, kartais net iki alpimo priveda. Vakare kažkaip atsigaunu, nors geriu AD, bet poveikio nebėra, atkritau turbut. Padeda tik lexotanilis laikinai, bet nenoriu su juo per daug draugaut, bet kai dirbti negali, tai irgi ne gyvenimas.Nezinau kaip isbristi is tu rytiniu pykinimu, Ateina savaitgalis, nereikia i darba, lyg ir nieko buna, tik darbo dienos ir amen, kaip nustatyta. Nu ir kaip kovot, eisiu turbut keisti AD nes tas sertralinas zolofto nieko neveikia.
Vartotojo avataras
Parašė Auryte
#244184 Sveiki,
Nezinau ar gera tema pasirinkau, kur galeciau su jumis pasitarti bei mintimis pasidalinti.
Kuri laika (mazdaug metai) mane kamuoja keisti nerimo, baimes, priepuoliai. Dazniausiai jie nebuna labai skausmingi, taciau pries metus, bevalgant vakariene, man pasidare bloga, pradejo trukti oro. Tuomet "nurasiau" si ivyki ant baltyminio soko, nes valgiau 2 dienas mulius ir austres. Veliau, pradejau nerimauti viena namuose. Man budavo baisu vakarais maudytis vonioj. Jausdavausi nesaugiai, jei vyro nebudavo namie. Paskutinis priepuolis, i kuri atkreipiau su isgasciu demesi - kai vaziavau metro. Pavaziavus viena stotele man pasidare labai bloga, galvojau nualpsiu, ispyle saltas prakaitas. Isbegau i lauka traukiniui sustojus ir ejau namo pesciomis, nebegalejau sesti i joki transporta.

Be visu su simptomu, man daznai paskauda sirdis ir labai plaka sirdis. Kartais pulsas buna 100 ramybes busenoje. Netgi kai ji nuraminu vaistais, vistiek atsigulus vakare miegot, girdziu, kaip "kala" sirdis. Ir siaip, pajautrinai reaguoju i aplinka, greit supykstu del nieku...

Grizus i LT, nes gyvenu Begijoje jau 2 metai, nuejau pas daktarus, padare sirdies echoskopija, istyre skydliauke, rado guzeli, taciau labai maza. Pasak ju - jis neturetu kelti tokiu simptomu. Visi tyrimai kaip aiskino daktare - normoje. Kai paklausiau tai ka man daryt toliau, ji israse Eurokard lasiuku bei Xsanax ir sake ramintis, nes man nieko nera. O as juk suprantu, kad yra :bloga .

Suprantu, kad reikia turbut kreiptis pas psichiatra, psichologa, nes sie simptomai psichosomatiniai. Tik labai sunku sau pripazinti, kad matyt ir as susirgau - depresija. Sia liga visada vadinau ponu liga ir visuomet maniau, kad zmogaus valioje paciam su savimi susitvarkyti. O dabar pati nepajegiu :-(
Patarkit, pas ka jus kreipetes, kaip elgetes jei susiduret su panasiom problemom. Gal skaitet kokio nors literaturos kaip iveikti nerima, baime? Nesinori eiti eiti pas bet koki daktara, nes tokiu bet kokiu aplankiau tikrai daug...
Vartotojo avataras
Parašė pasaulis
#244191 sveika,

nemanau, kad tau depresija, neįsikalbėk sau tos ligos. tau nerimo sutrikimas su panikos atakomis. turiu lygiai tokią pačią diagnozę, su labai panašiais simptomais, taip pat širdis kalatojasi, bijau važiuoti viešuoju transportu ar apskritai išeiti į gatvę, nes darosi silpna.

dėl skydliaukės, nenoriu aklai sutikti su gydytojais, kad tas mažas guzas nieko nereiškia. skydliaukė turi tikrai didelę įtaką nerimui. neaišku ant kiek mažas tavo pakitimas, bet vis gi gal reikėtų pasikonsultuoti dar su keliais gydytojais.

manau, kad tau pasitaikė blogas gydytojas. visų pirma, kad išrašė xanaxo ir liepė "ramintis". tai gan stiprūs raminamieji, o ne saldainiai. ir jie tau ligos neišgydys, o tik nuims simptomus. be to, prie jų priprantama.

nueik paskaityk į 'mes sveikstam' skyrelį temą 'pabėgti nuo nerimo', ten keberiokšt puikiai atsakė kaip pavyko išgyti.

siūlau nueiti bent pas psichologą, o dar geriau, pradėti psichoterapiją atradus širdžiai mielą gydytoją, nes nerimą reikia išmokti kontroliuoti.

kai jauti, kad jau visai blogai, giliai pakvėpuok ir išgerk vandens.
Parašė Elis
#247004 sveiki. Nutariau ir as cia prisijungti ir pora zodziu apie save parasyti. Taigi, su siuo sveikatos sutrikim as jau draugauju apie aštuoniolika metu.. jis yra banguojantis lyg jura, tai atslugsta, tai visai nurimsta, tai vel pakyla. Bet aš jau uzsigrudines, priprates prie tokio gyvenimo, ir netgi nesiskundziu juo. Visa si laika minimaliai vartoju vaistukus, kurie man padeda gyvent skaitau kad pilnaverti gyvenima. Pradzia buvo sunkiausia ir baisiausia, po to buvau beveik pasveikes, praktiskai be vaistu gyvenau. Bet atejo laikas, kai nerimo priepuoliai vel apie save primine.. teko didint vaistu dozes ir ju ruši keist. Po šiai dienai minimaliom dozem vartoju vaistus ir galima sakyt gyvenu normalu gyvenima, dirbu, turiu seima, savo pomegius. Tik va po tikrai ilgos pertraukos siandien darbe man buvo prastai. Uztirpo kojos, per ruka viska maciau, svaigo galva, ir galvojau, kad jau tuoj nugriusiu ir uzdusiu. Bet eilini karta save suvaldziau, ir po kokio pusvalandzio jau jauciausi pakenciamai. taigi, liga man primine, kad ji niekur neisejusi, tik kartais jį miega, o kartais prabunda. Bet kadangi aš gyvenime optimistas, tai i viska ziuriu su sypsena ir tai man padeda gyventi :)
Parašė mariusss
#247021 Sveikas atvykęs pas mus:)
Vartotojo avataras
Parašė arcturus
Elis rašė:sveiki. Nutariau ir as cia prisijungti ir pora zodziu apie save parasyti. Taigi, su siuo sveikatos sutrikim as jau draugauju apie aštuoniolika metu.. jis yra banguojantis lyg jura, tai atslugsta, tai visai nurimsta, tai vel pakyla. Bet aš jau uzsigrudines, priprates prie tokio gyvenimo, ir netgi nesiskundziu juo. Visa si laika minimaliai vartoju vaistukus, kurie man padeda gyvent skaitau kad pilnaverti gyvenima. Pradzia buvo sunkiausia ir baisiausia, po to buvau beveik pasveikes, praktiskai be vaistu gyvenau. Bet atejo laikas, kai nerimo priepuoliai vel apie save primine.. teko didint vaistu dozes ir ju ruši keist. Po šiai dienai minimaliom dozem vartoju vaistus ir galima sakyt gyvenu normalu gyvenima, dirbu, turiu seima, savo pomegius. Tik va po tikrai ilgos pertraukos siandien darbe man buvo prastai. Uztirpo kojos, per ruka viska maciau, svaigo galva, ir galvojau, kad jau tuoj nugriusiu ir uzdusiu. Bet eilini karta save suvaldziau, ir po kokio pusvalandzio jau jauciausi pakenciamai. taigi, liga man primine, kad ji niekur neisejusi, tik kartais jį miega, o kartais prabunda. Bet kadangi aš gyvenime optimistas, tai i viska ziuriu su sypsena ir tai man padeda gyventi :)

Šlovė optimizmui ! :)))
Parašė Elis
#247302 ačiū už komentarą :) Aš taip ir stengiuosi gyųenti :-)
Vartotojo avataras
Parašė skirmante25
#249958 sweiki,susiduriau ir as su sia liga tai noreciau pasidalinti ir gal but ieskoti iseiciu kaip su ja ja susidoroti ;)
Vartotojo avataras
Parašė dddeganti
#251364 gal kasnors is jusu gali man pasakyti, kuo skiriasi depresija nuo asmenybes sutrikimo??
kiek ziurejau aprasymu, jie daugmaz panasus, o ir mano savijauta atitinka abu, bet iki galo taip ir nesuprantu. buciau labai dekinga :)))
Vartotojo avataras
Parašė pasaulis
#251367 trumpai tariant, depresija yra nuotaikos sutrikimas su pasireiškiančiais fiziniais simptomais (apetito pokyčiai, pilvo srities skausmai, miego sutrikimai ir pan.), o asmenybės sutrikimas yra žmogaus elgesio, emocijų sutrikimas. yra berods 10 asmenybės sutrikimų