Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė pasaulis
#248469 krikščionybė kaip religija iš esmės propaguoja ir formuoja visiškai neracionalų žmogų. krikščionis - kaip avelė, kuri laukia "išganytojo". krikščionybė neišlaisvina žmogaus, o paverčia banda, kuri seka Kristų ir laukia nurodymų.

baisiausias atvejis yra Romos katalikai - visiškas žmogaus nemąstymo pavyzdys. kadangi Lietuva jau seniai yra stipriai įniukusi į katalikybę, tai galima pamatyti mūsų mentalitete - neiniciatyvūs tinginiai (tai bendras mentalitetas, kalbu ne apie absoliučią daugumą, todėl prašau nekomentuoti).
kai tuo tarpu XVIa. atskilęs protestantizmas šalims atnešė kur kas normalesnį vystymąsi, pavyzdžiai kalba patys už save: Skandinavijos šalys, Danija. taip pat anglikonų bažnyčia.

---

o dabar apie budizmą. mano nuomone tai yra šviesiausia religija pasaulyje žmogui. budizmas sako, kad pats žmogus kuria savo gyvenimą, likimą ir tobulėjimą. jokio "išganytojo" nėra. NUŠVISTI pačiam, o nebūti apšviestam kažkokio tai stebuklingo prado kaip teigia jėzaus pasekėjai.

aišku budizmas yra ganėtinai plati sąvoka, nes jo subtilybės ganėtinai skiriasi tarkim Vidurinėje Azijoje ir Tibete (pats gryniausias budizmas).
Tibeto vienuolių išmintis, susikaupimas... apskritai pats jų gyvenimas yra kažkas nuostabaus, žodžiais neapsakoma ir ko gero, kitų religijų atstovams visiškai nesuprantama. galime tik pabandyti pasitelkti fantaziją.

man asmeniškai budizmas yra racionaliausia ir artimiausia širdžiai religija. nepropaguoju, bet nuvykti į vienuolyną pabūti tarp jų svajoju.
krikščionybe kaip religija bjauriuosi, tai protingai sukurtas mechanizmas skirtas valdyti žmones.

būtų malonu padiskutuoti su nesutinkančiais (arba sutinkančiais) :paroda
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#248470 Sutinku del budizmo, bet del krikscionybes turiu kitokia nuomone. Bet nesigincysiu - kiekvienas turi tureti savo nuomone.
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
#248510 Religijos užknisa. Užknisa ir pasakymai maždaug: "man patiktų katalikybė, bet.." po galais arba priimi jų idiotizmą arba nepriimi. kam tas šūdas?
ypač užknisa dalai lamos tipo menkystos. Per daug jų priviso.
ParašėŠiršė
#248513 Aha, tikrai, kad kartais užknisa. Ypač, kai kas nors bando tave įtikinti. Viena mergina iš mano mokyklos ( jau baigtos mokyklos) tapo musulmone ir savo youtube video aiškina, kad būtent islamas yra teisinga religija. Ot nesąmonė. Niekada nesakyčiau taip apie jokią religiją. Man tai tik forma. Kiekvienas renkasi priimtinesnę. Kažkokie vaikiški žaidimai - be be be, mano dievas tikras, tavo ne.

Pasauli, jei nori padiskutuoti, galim =)

krikščionybė kaip religija iš esmės propaguoja ir formuoja visiškai neracionalų žmogų. krikščionis - kaip avelė, kuri laukia "išganytojo". krikščionybė neišlaisvina žmogaus, o paverčia banda, kuri seka Kristų ir laukia nurodymų.

Asmeniškai man atrodo, kad Vakaruose taip įsišaknijęs racionalizavimas jau ima išsisemti. Aš nemanau, kad turime neieškoti atsakymų į rūpimus klausimus. Nemanau, kad turime nemąstyti, tačiau esu įsitikinusi, jog yra labai svarbu suprasti, kad žmogaus protas yra labai ribotas, ir nemanyti, jog tame menkame narvelyje galime atskleisti pasaulio paslaptis, kad ir kokia sparti būtų mokslo raida. Be to, nemanau, jog tikėjimas Dievu būtinai turi prieštarauti tam pačiam mokslui, kurį dažnai myli skeptikai. Jei žinai, kaip atsiranda vaivorykštė, nereiškia, jog ji nuo to tampa mažiau graži. Esu įsitikinusi, kad vadinamieji stebuklai paaiškinami, bet ar nuo to jie tampa menkesni?

"Krikščionyė žmogų paverčia banda". O ką tuomet pasakytum apie mūsų visuomenę? Ėsk, mylėkis, PIRK, PIRK - nepanašu, kad būtume auginami kaip asmenybės. Kaip tik išsaugoti krikščioniškąsias vertybes tokioje visuomenėje yra labai sunku, kaip tik reikia išmokti nesekti banda.

kadangi Lietuva jau seniai yra stipriai įniukusi į katalikybę, tai galima pamatyti mūsų mentalitete - neiniciatyvūs tinginiai (tai bendras mentalitetas, kalbu ne apie absoliučią daugumą, todėl prašau nekomentuoti).

LABAI PRIEŠTARAUJU. Lietuviai tikrai nėra tinginiai. Gyvenu užsienyje, ir matau, kad lietuviai nepalyginamai darbštesni už vietinius. Sakyčiau, kartais tai netgi neigiama - lietuvis jau verčiau dirbs, leis, kad su juo būtų neteisingai elgiamasi , negu kovos už savo teises. Kad esame neiniciatyvūs, galėčiau pritarti. Nesame verslūs, kaip jau minėjau, nelabai stengiamės pakeisti tai, kuo nesame patenkinti, tačiau tai ne tas pat, kas tinginystė.

XVIa. atskilęs protestantizmas šalims atnešė kur kas normalesnį vystymąsi, pavyzdžiai kalba patys už save: Skandinavijos šalys, Danija. taip pat anglikonų bažnyčia.

Nežinau, kaip yra skandinavijos šalyse, Danijoje, tačiau galiu pasisakyti apie Jungtinę Karalystę (anglikonai). Britai yra tinginiai. Nekalbu apie pavienius asmenis, žinoma, tačiau bendras įspūdis gyvenant čia labai prastas, palyginus su lietuvių darbštumu.

Apie budizmą: Sakai, tai racionaliausia religija (nors čia greičiau filosofija, nei religija), pasidomėk, ką budistai sako apie racionalizmą. Ir pagalvok, gal gali būti taip, kad iracionalumas kartais labiau racionalus, nei įsikabinimas į logiką? :)
Paskutinį kartą redagavo Širšė 2012 03 04, 16:09. Iš viso redaguota 1 kartą.
Parašėnegative
#248516 o aš visiškai be jokios religijos ir man labai gera šitaip gyventi. ir labai abejoju, kad kada nors pajusiu kažkokį poreikį save priskirti kuriai nors religijai.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#248518 Parijau, kuo tau kliuva Dalai Lama? Menkysta??? Atsiprasau, bet tu pats esi menkysta, kad metais tokiais zodziais apie tokias asmenybes.
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
Vitalija rašė:Parijau, kuo tau kliuva Dalai Lama? Menkysta??? Atsiprasau, bet tu pats esi menkysta, kad metais tokiais zodziais apie tokias asmenybes.

apibrėžk savąją asmenybės sampatą. Man tasai kaušas, kaip ir daugel iki jo ir daugel dabar, yra jausmų šantažistas ir netikrų idealų vedlys.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#248520 Parijau, nediskutuosiu su tavimi, nes is tavo vartojamu zodziu suprantu, kad tai beviltiska...Pats gal kada nors suprasi...
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
Vitalija rašė:Parijau, nediskutuosiu su tavimi, nes is tavo vartojamu zodziu suprantu, kad tai beviltiska...Pats gal kada nors suprasi...

Tai ir šaunu. Suprast suprantu, kodėl nenori diskutuoti- papraščiausiai nėra apie ką. kas norėtų diskutuoti apie praplikusį kvailį su perdideliais akiniais, įsitikinusį savo dieviškaja inkarnacija ir šnekantį banalybes? taika
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#248524 Tai taip, parijau - taika...Tau banalybes - man prasmingos ir gilios mintys...As niekada gyvenime su zmonem turinciais nuomone nesiginciju, nes nei as tau irodysiu kazka, nei tu man... =)
Vartotojo avataras
Parašė pasaulis
Širšė rašė:LABAI PRIEŠTARAUJU. Lietuviai tikrai nėra tinginiai. Gyvenu užsienyje, ir matau, kad lietuviai nepalyginamai darbštesni už vietinius. Sakyčiau, kartais tai netgi neigiama - lietuvis jau verčiau dirbs, leis, kad su juo būtų neteisingai elgiamasi , negu kovos už savo teises. Kad esame neiniciatyvūs, galėčiau pritarti. Nesame verslūs, kaip jau minėjau, nelabai stengiamės pakeisti tai, kuo nesame patenkinti, tačiau tai ne tas pat, kas tinginystė.

dėl tingumo dalinai sutinku, matyt netinkamą žodį pavartojau. dabar bandau sugalvoti kokį kitą žodį, bet sunkiai sekasi. tinginystę labiau turėjau omeny ne iš "veltėdžio" pusės, bet kaip neveiksnumą.

dėl užsienio. aš taip pat nemažai laiko praleidau svečiose šalyse (darbas, mokslas, atostogos), šiuo metu Lietuvoje, bet už pusės metų vėl kelsiu sparnus :)
lietuviai darbštūs užsienyje - taip. bet manau, kad tai labiau prisitaikymas nei pats mentalitetas. sunkios sąlygos ir materialinė padėtis priverčia dirbti ir stengtis. iš benefitų sakyčiau mes nesame linkę gyventi.
už kitų šalių atstovus dirbame daugiau ir už mažiau dėl to, kad mūsų tauta neišlepusi, o pripratusi vargiai gyventi, be to, nesame pyyp!... ko negalima pasakyti apie tarkime tuos pačius anglus. be to Anglijoje išvis keistoka padėtis dėl milžiniškos emigracijos. istorijoje matome, kad kol nebuvo prasidėjusi didžiulė emigracijos banga iš Afrikos, Karibų, Pakistano, Kinijos ir t.t. patys britai gyveno geriau. šiuo metu situacija yra tokia, kad emigrantai "atiima" darbo vietas iš vietinių, nes jie dirba pigiau-sunkiau-daugiau-leidžiasi būti išnaudojami.

dėl lietuvių, galiu pasakyti iš savo patirties dirbant kartu su personalo vadovu (įmonės personalo valdymas ir naujų darbuotojų atranka). įspūdžiai nekokie. tiek iš siunčiamų cv, tiek iš pokalbių metų išgirstų samprotavimų, galima daryti išvadą, kad didelė dalis ieškančių darbo (ypatingai tas liečia jaunus žmonės) nori gauti pinigus ir priedus ČIA ir DABAR. nėra supratimo, kad pinigai mokami už padarytą darbą, o ne priėmimą į darbą ir sutarties pasirašymą.
reikia lakstyti paskui žmogų ir raginti, kitaip sunkiai.
čia ir išlenda tas iniciatyvos nebuvimas.

aišku, šaunių žmonių taip pat tenka matyti, bet jų skaičius nėra didelis.

Širšė rašė:Apie budizmą: Sakai, tai racionaliausia religija (nors čia greičiau filosofija, nei religija), pasidomėk, ką budistai sako apie racionalizmą. Ir pagalvok, gal gali būti taip, kad iracionalumas kartais labiau racionalus, nei įsikabinimas į logiką? :)

pasidomėsiu, man įdomu, gal žinai kokių šaltinių neblogų (angliškai)?
Vartotojo avataras
Parašė Partizanas
#249442 Aš pagonė ir man faina :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#249445 As protestante
Parašė neturiuvardo
#250883 gal mąstykit plačiau negu, kad religija skirta tik žmonėm valdyti ir mirties baimei ir daugiau niekam, o kur tik katalikai tai kryžiaus žygiai ir pedofilai. bloga nuo tokio siauriaprotiškumo...
dar graudus faktas, kad patys Lietuvos žmonės net nesupranta krikščionybės esmės. nereikia važiuoti į tolimus kraštus, kad aiškintum apie krikščionybė. Lietuvoj jos pagrindinę esmę supranta max 15% žmonių.
Parašė neturiuvardo
Vitalija rašė:Kodel krikscionybe ne religija?

realiai taip - tai ne religija... krikščionybė yra asmeninis santykis su Jėzumi Kristumi.