Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Partizanas
#251001 Jei paminėjau tik kelis dalykus dar nereškia , kad mano suvokimas lygus nuliui . Cha ir kas prakalbo apie dogmas ?

taip tiesa viena, bet knisą tai , kad krikščionys savo le tiesą kelia aukščiau visko , niekindama kitas religijas, kai tuo tarpu VISA krikšionybės istorija buvo užrašyta dar astekų laikais .

Ir jei krikščionybė tokia tobula ir neskaldoma , tai kodėl ji turi tiek daug atšakų .

Žmonės pasaulį suvokia skirtingai ir nereikia klijuoti kitiems modelio tokio kaip supranti pats .
nu tai tada įrodyk man tiesą kad tu esi tu.

Aš esu siela ir nieko kito įrodinėti nereikia, jei tik nori gali mane matyt kaip namo kampą .
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#251003 Neturiu vardo - mano aukstasis universitetinis issilavinimas... Pats profesiorius busi Oksforde?
Parašė neturiuvardo
#251004 "kad krikščionys savo le tiesą kelia aukščiau visko"

kai kurie protestantai - galbūt. Pasidomėk katalikų, stačiatikių pozicija - ji ne tokia...
kaip aš turėčiau elgtis kai žmonės sako melą??? todėl aš negaliu tylėti ir nerašyti ilgų komentarų... negaliu sustoti.

taip, postmodernistai sakys, kad vienos tiesos iš viso nėra. Bet juos vos keliais loginiais žingsniais galima paneigti...

Vitalija, o va Marija Aušrinė Pavilionienė yra profesorė. Bet jinai apie pasaulį ir Dievą nesupranta absoliučiai nieko nes yra filologė...
Paskutinį kartą redagavo neturiuvardo 2012 03 21, 16:23. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#251005 P. S. Labai nusivyliau, kad Neturiuvardo baigia diskusija, nes tikejausi, kad jis man atvers visas Visatos paslaptis, parodys visas zvaigzdes ir planetas ir tai ko musu mirtinguju protas nesuvokia, nuskraidins i tolimiausia jos uzkampi, supazindins su kitu pasauliu gyventojais...
Parašė neturiuvardo
#251006 Vitalija, aš tave skatinu pačiai mąstyti ir ieškoti atsakymų... Tu neįsivaizduoji kiek žmonės daug žino ir kiek daug jau yra sužinota... Reikalingi tik du dalykai - logika ir didelis atvirumas tiesai. Ir kelionė prasideda...
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#251007 ...na va Neturiuvardo ir Dieva pazysta...ooooooooooooo.......ne nu :achtung

Optimistas tu zmogau...Peace =)
Parašė neturiuvardo
#251010 Aš nesu naivus. Optimizmas yra absoliučiai logiškas dalykas. Skaityk mano jau minėta Leibniz'ą... :super
ParašėŠiršė
#251011 Kodėl tada, kai galėtų prasidėti įdomi diskusija, reikia pradėti švaistytis emocijomis?

krikščionybė skatina būti silpu , menku , linkusiam į savigraužą , melstis egocentriškai tik kažko prašant .

Kaip, tavo manymu, krikščionybė skatina žmogų būti silpnu? Žmogus skatinamas kovoti su savo ydomis, siekti šviesos, nepasiduoti masių įtakai, likti ištikimas savo principams - ką tai turi bendro su silpnumu?

Kaip meldimasis gali būti egocentriškas? Aš kažkaip maniau, kad malda yra aktas, kurio metu tu parodai, jog pasitiki Dievu, prašai jo pagalbos - ar prašymas pagalbos egocentriškas?

Savigrauža. Ar skaitei Bibliją? Gal esi buvusi mišiose? Kaip ten su tuo žiūrėjimu ne savo nuodėmių, o dvasios ramybės?
Parašė neturiuvardo
#251012 Vėl negaliu tylėti... :(

ar pastebėjot, kad priklausomi žmonės pradeda sveikti tik tada, kai pripažįsta, kad jie patys nebegali pasveikti? Kai nusimeta tą jungą ir pasitiki programa, kitais žmonėm, gyvenimu.
Tame ir yra esmė krikščioniško pasakymo: būdami silpni esame stiprūs.
Tai tik toks tas krikčionybės silpnumas, kuris padaro stipriu.

Antra... Masinė kultūra yra egocentriška. Kam man melstis ir prašyti kažko kai viskas dabar paduota ant lėkštutės - nuėjau į parduotuvę nusipirkau. Kam man melsti rojaus egoistiškai kai galiu gauti jį čia pat - seksas, narkotikai, linksmybės. Reklamos, žurnalai - ar jie ne rojų vaizduoja? Kam man svaigintis tuo opiumu (religija), jeigu galiu kiekvieną vakarą maukti alų ir svaigintis prieš TV iliuzijas...
va jum ir paaiškinimas kodėl tiek mažai žmonių eina į bažnyčią. Nes dauguma netikinčių žmonių yra būtent tokie, kokiais jūs vadinat tikinčius - egocentriškos avelės.
Žmogus yra sukurtas Dievui. Ir jeigu jis jo nepasirenka, nori nenori pradeda garbinti įvairius stabus.
Vartotojo avataras
Parašė pasaulis
#251020 neturiuvardo,

keista, sakot išstudijavot 40 religijų, bet taip ir nesupratot jų skirtumų?

čia tas pats, kas sakyti, jog visi ropliai yra vienodi, nes jie šaltakraujai. tiesa ta, kad taip nėra.
nežinau iš kur pas jus atėjo išvada, kad visų religijų dogmos kone identiškos. teiginiai, taip, gali būti, tačiau kas slypi po jais, čia ir yra SKIRTUMAS.
panašu, kad to suvokti jums nepadėjo ir baigti taikomosios fizikos 4 kursai

budizmo filosofiją skaičiau, skaitau ir skaitysiu, rekomenduoju ir jums tą padaryti, nes turbūt nė pats nejaučiat kokius klaidingus teiginius barstote.

fiziką taip pat išmanau, nestudijavau, bet suprantu tikrai daugiau nei statistinis lietuvis. tikrai iškyla klausimas, kaip žmogus studijavęs šį nuostabų ir sudėtingą mokslą kalba tokias nesąmones. įdomu kokių paskatų veikiami jūs lankotės šiame forume? depresija nuo bukumo irgi susirgote matyt, kaip ir mes :achtung
Parašė neturiuvardo
#251021 tu net neperskaitei mano komentarų iki galo, o ką jau kalbėti apie apmąstymą. kokia prasmė su tavim ginčytis?

"nežinau iš kur pas jus atėjo išvada, kad visų religijų dogmos kone identiškos."

rask vietą kur aš pasakiau, kad religijų dogmos identiškos?!

norėčiau žinoti ar tamsta skaito vakariečių parašytas knygas ar pačią tripitaka??? ir ar tamsta mahayanistas ar teravadistas? o jeigu dzen tai aš tyliu apie jūsų "gilų" budizmo suvokimą...
ar tamsta yra gilinesis į Abhidharma ir ten aprašoma pasaulio struktūrą ir yra meginęs lyginti su krikščionišku logos?

apie religijas kas čia per logika? ropliai yra gyvūnas, esybė. religija yra žmogaus proto sukurta filosofinė sistema... kas čia per tamstos palyginimas su ropliais??? šaltakraujiškumas nėra roplio esmė pagal kurią galima būtų skirti nuo kitų gyvūnų. naudojama metafizinė sistema yra konkrečios religijos esmė pagal kurią galima skirti nuo kitos religijos.
kas čia per tamstos logika???

Šiaip jau žvelgiama į funkciją. Religijos funkcija yra kreipti žmogų link Tiesos. Jeigu jos žmogų kreipia link vienos tos pačios Tiesos... indo-europiečių religijos: džainizmas, sikhizmas, krišnaizmas, induizmas, budizmas, katalikybė, stačiatikybė, western wisdom teachings, stoicizmas, pitagorizmas, neoplatonizmas ir t.t. ir t.t. viskas stovi ant tos pačios metafizikos. Netiki - skaityk esminius jų veikalus, o ne vakariečių parašytas knygas apie tai. Arba papraščiausiai įrodyk, kad dharma (budizme) ir logos (krikščionybėj) nėra giminingos savokos. Tokiu atveju įrodysi, kad klystu.
Dogmos gali skirtis, bet tai absoliučiai nesvarbu nes tai nekeičia tų religijų ESMINĖS Tiesos.
Islamo, Judaizmo, egiptiečių dievų ir t.t. ir t.t. nekišu, nes jie afro-aziatų. Reiktų pradėti kilometro ilgio diskusiją kaip juos prijungti prie indo-europiečių.

nematau prasmės su tavim ginčytis nes tau net nerūpi rasti tiesą + apsistatęs dogmom ir stereotipais net neskaitai ką kiti rašo...
Paskutinį kartą redagavo neturiuvardo 2012 03 21, 19:13. Iš viso redaguota 12 kartus.
Parašė neturiuvardo
#251023 tamstos pusė komentaro yra taikoma į asmeniškumus... lyg tai būtų esmė
Parašė neturiuvardo
#251024 "budizmo filosofiją skaičiau, skaitau ir skaitysiu, rekomenduoju ir jums tą padaryti, nes turbūt nė pats nejaučiat kokius klaidingus teiginius barstote. "

pateik BENT VIENĄ mano klaidą apie budizmą ir logiškai paaiškink kur aš klydau.
logiškai paneik mane bent vienoj vietoj, nes sakai, kad aš bukas...
Vartotojo avataras
Parašė comes
#251041 Kiek suvokiu, Dievui reikia musu "sirdziu", o ne proto..... Mokslai gerai.... bet tai musu neisgelbes...
Vartotojo avataras
Parašė Gr3ta
#253211 Na mano santykis yra toks, kad esu priėmus visus krikštus,komunijas ir t.t bet šiaip bažnyčioje beveik nesilaknau. Tačiau kai buvo įskaita kalbėjimo, iš tų nervų sukalbėjau tėve mūsų, ir sakyčiau visai padėjo :D