Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
dddeganti rašė:gal kasnors is jusu gali man pasakyti, kuo skiriasi depresija nuo asmenybes sutrikimo??
kiek ziurejau aprasymu, jie daugmaz panasus, o ir mano savijauta atitinka abu, bet iki galo taip ir nesuprantu. buciau labai dekinga :)))

Pas mane irgi abu. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#251369 Depresija jau yra liga. O asmenybes sutrikimai, tai lyg charakterio bruozai trugdantys zmogui gyventi pilnaverti gyvenima.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#251371 Och jau tie bruozai.... :bloga
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
Mints rašė:zinom situacija... reikia keist gyvenimo buda arba stiliu. Tai labai padeda, bet daznai paaiskeja kad zmogus arba negali arba nenori nieko pakeisti.

Kai kam eikia nustot gert kava, kai kam baseinas padeda, kai kam reikia nustot parintis, keist draugus, darba ir t... cia jau individualiai. Kaip man viena psichologe pasake - "tu pats zinai ka tau reikia daryti".
Teisingai Mints ,nors tu ir seniai rasei ,bet tinka ir dabar _ " tu pats zinai ka tau reikia daryti" .As viska darau ,kad man butu geriau,bet ne viskas imanoma.As geriu kava ,gal ji ir kenkia ,bet jau menuo ,kaip nerukau ir niekada nerukysiu .Jei ne ligonine ,gal dar nebuciau metes.Lengva patarti,bet sunku padaryti.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#251389 Palaikau Mints, sunku aisku.....
Reikia keist.
Parašė briga6969
#284628 Dėl kiekvienos smulkmenos jaučiu didelį nerimą ir įtampą. Ir nežinau kaip iš to išbristi, būna pageri antidepresantų pagerėja, o po to kai juos baigi vartoti vėl viskas iš naujo. Gal galima tai apeiti be antidepresantų, nes šiuo metu kur esu, negaliu nueiti pas gydytoją ir neaišku kada galėsiu.
Vartotojo avataras
Parašė kristiusa7
#284645 Paantrinsiu brigai,as taip pat viska sureiksminu.kita diena regis nelabai gerai bet judu tvarkausi, o kita karta sedziu apatiska ant grindu,nes kitaip galva svaigsta :bloga
Parašė briga6969
#286212 Kaip jūs įveikiate nerimo sutriikimą ? Ar įmanoma be vaistų, tik arbatomis žolelių ir mintimis ? Nes aš labai bijau ateities, atrodo tokia niūri ir slogi ir lyg viskas kas gerą ir gražu praeityje, kaip tai susigražinti. Nes pabundu 5h ir nebeužmiegu ir matau viską tik juodom spalvom, kartais verkiu, graužiu save, kad va kai mes gyvenau aname mieste ir nereikėjo darbo ieškoti buvo viskas gražu (nors ir tada depresavau), o dabar viskas pilka, pilka kasdienybė nuo kurios labai noriu pabėgti, tačiau nesugebu. Nuo kokios 10h pradedu jausti įtampą ir ji atslūgsta tik apie 14h ir taip kasdien. Nebežinau nei ką daryti, nei kur slėptis. Kartais taip širdyje trokštų, kad kas pasiimtų tas sloges mintis, kad net apsiverkiu. Taip norėtusi, kad kas apkabintų pasakytų myliu tave, viskas bus gerai. Būčiau pati laiminigiausia mergina pasaulyje. Negaliu žiūrėti pvz net serialų ir tai yra nuo mažes kur rodo smurtą ar ką nors blogo ar, kad manau kas ką netinkamo pasakys, iškarto perjungiu. Atsiprašau, kad nelabai į temą, bet perkels moderatoriai jei ne vietoje išsireiškiau, tiesiog norėjau, kad žinotumėte su kuo turite reikalą. Norėjau išsipasakoti.
Parašė simux112
#286215 Man irgi depresija kuri truko pora menesiu prasidejo nuo somatoforminio sutrikimo ir nerimo, kad tai niekad nepraeis... prie to prisidejo nemiga kuri dar dabar trunka ir lb nervina , o somatoforminy sutrikima dbr suprantu kaip gresmes nekelianty dalyka ir stengiuos priprast , aisku tai vistiek is dalies nervina ,bet palyginus su pacia pradzia tai dabar tik lasas juroj.=] tik reik atsikratyt stresu ir stiprint imunine sistema.. ir viskas susitvarkys tikiuosi =]
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#286216 Psichoterapija nedaug del to padejo , liko klonazepamas , bet pirma psi terapija isbandyt reikia , nes mano atvejis kiek skiriasi ,tau lengviau =)
Parašė simux112
#286219 Psichoterapija padeda, tik reik viska gerai ysiklausyt ka sako terapeutas, aisq jei nenusisneka....Bet kartais be vaistu blaiviai mastyt negali , nes man pvz pradzioj taip buvo.. tai vaistai grazina pasitikejima savo jegom ir blaivu prota,bei savikontrole ir td galima kazka daryt .
Parašė briga6969
#286220 Ačiū bandysiu patekti pas gydytoją ir gauti vaistukų ir kitom priemonėm kaip grynas oras ir pan, nes iš prigimties esu hyper jautri.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#286229 Padeda ,bet kad ir kaip issanalizuota o problemos kaip archetipai per tiek metu tape , tada jau ne visada iseina , o dar ir daznai viska pamisrsti ir pasaka is naujo ,kol vel atsikasi :bloga
Vartotojo avataras
Parašė LIXXA
#294028 AR GALITE KAS NORS APIBUDINTI NERIMO JAUSMA???? :sos: ;sliop :war
Parašė DDimetra
#294090 Bent jau man asmeniškai tai baimė, kad kažkas negerai su mano sveikata. Amžinai nerimauju, o kaip nerimauju pradedu jausti ir fiziologinius pakeitimus. Nuolatinės mintys, kas kaip čia vyksta mano organizme, baimė dėl savo ateities, baimė mirties susirgti kuo nors, kad kas nors atsitiks artimiesiems ir poto kaip beprotė skambinėju ir klausinėju ar viskas gerai ir pan. bet koks fiziologinis pakitimas pvz šnd suskaudo inkstų pusėjė iškart nerimauti pradėjau kas kaip čia man yra kas nutiko ga kas nors negerai ir t.t. Nuolatinis nerimas dėl savo sveikatos ir ateities, mano nerimo sutrikimas yra toks. :bloga