Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#264651 prosperity mokymas .
insomnia nesuprantu
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#264662 Prosperity mokymas - mokymas apie tai jog jei tavo santykis su Dievu geras ir Dievas tave myli tada tu klestėsi pinigine prasme.
Man šis mokymas visiškai nepriimtinas, kažkokia kapitalizmo dvasia padvelkia. Sakyčiau tas mokymas skirtas labiau pateisinti pastorių klestėjimą, nei paprastų žmonių. Jie vargšai pergyvena paskiau kad dievas jų nemyli nes anie pinigų neturi.
Kažkoks turgus gaunasi
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
insomnia rašė:Va kad mano patirtis rodo kad protestantai pinigų klausimu daugiau problemų turi nei katalikai, jau ko vertas vien prosperity mokymas :shock:

Tu isitikines , kad VISI protestantai to mokymo pasekėjai?
Visur yra negarbingų, savo tikslų siekiančių žmonių. Ar jis bus protestantas, ar katalikas, ar budistas jei nebus žmogus atgimęs iš aukšciau - nulis...Charizmatai to moko.

Aš prisilaikai principo, kiek įmanoma, kiek leidžia mano jėgos ir noras gyventi pagal Evangeliją. S T E N G I U O S I. Tai nereiškia, kad gyvenu... Einu, griūnu, keliuosi ir vėl einu. Su viltimi.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
Vitalija rašė:Taip, Intentions - tai bendros, visuotines tiesos, morales. Jos ir yra Kristaus mokymo esme. Kaip cia tau pasakyti, neturiu iskalbos kaip Insomnia. Bet Baznycia ir Kristus neatsiejami dalykai. Baznycios galvos turetu sekti Kristumi, o ne krautis sau kapitala ir smerkti kitus.

Bet Baznycia ir Kristus neatsiejami dalykai. Baznycios galvos turetu sekti Kristumi, o ne krautis sau kapitala ir smerkti kitus.

:super :super :super :super :super :super :super :super
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#264718 Gal ne visai i tema, bet del tos protestantu motyvacijos uzdirbti protestantiskos valstybes (Skandinavija, Vokietija, Sveicarija, is dalies Jav) ekonomiskai tvarkosi daug geriau nei katalikiskos tradicijos salys (Lotynu Amerika, Ispanija, Italija ir ta pati Lietuva visada atsiliekanti nuo protestantiskos Estijos) :)...na cia toks lyrinis nukrypimas...

Spinduleli, pas charizmatikus man labai patiko...atsimenu tai kaip tikrai gera potyri...atsinaujinimo dienos... :angel ..sutikau ten daug puikiu zmoniu...
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#264729 Tai gal visi ir buvome susitikę kokioj atsinausjinimo dienoj :D
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Spindulelis rašė:
insomnia rašė:Tu isitikines , kad VISI protestantai to mokymo pasekėjai?

Žinoma ne visi, to neturi didžioji dalis senųjų protestantų (liuteronai ir pan.). Prosperity mokymas būdingas naujiesiems p-rotestantiškiems judėjimams
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#264785 Teisingai mastai.
Bet ten Žodis - Gyvas...
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#264790 Jis gyvas bet kurio tikinčiojo, bet kurios bažnyčios nario. Kol bus susiskaldymas tarp krikščionių, tol vieni kitų nekęs. Bet šis klausimas rūpi tik katalikams ir anglikonams, dar kai kuriosm liuteronų atšakoms, kiti visus kitus eretikais laiko, šėtono vaikais ir t.t.
Bet juk ne to mokė Kristus, ne to mokė Paulius. Jie mokė mylėti vienas kitą. O čia pjaunasi tarpusavyje kaip tik gali.
Mane ne vienas protestantas buvo išvadinęs velnio vaiku dėl to kad esu katalikas. Ar gražu taip daryti, nepažįstant to kaip žmogus gyvena, kaip gyvena jo Bažnyčia? Prisiklauso visokių mitų apie bažnyčią, o tada tais mitais grindžia savo tikėjimą. Beje ar nepastebėjote kad dauguma naujūjų protestantų save identifikuoja tik tada kai rodo kokie jie nekatalikiški ir varo ant katalikų?
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#264812 :achtung Nieko prieš tave neturiu. Tu - Dievo vaikas. Kaip ir visi.

Dievas neskirsto i katalikus, liuteronus ir t t. Dievas mato krikščionis.
Susiskirstė, deja, žmonės.....

Man tikrai labai gaila, kad buvai pažemintas. Atleisk jam, ką galiu pasakyti, nesupranta....
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#264818 ,,Dievas mato krikščionis'' - manau Dievas mato mus nepaisant musu religiju...
Vartotojo avataras
Parašė mango123
insomnia rašė:Jis gyvas bet kurio tikinčiojo, bet kurios bažnyčios nario. Kol bus susiskaldymas tarp krikščionių, tol vieni kitų nekęs. Bet šis klausimas rūpi tik katalikams ir anglikonams, dar kai kuriosm liuteronų atšakoms, kiti visus kitus eretikais laiko, šėtono vaikais ir t.t.
Bet juk ne to mokė Kristus, ne to mokė Paulius. Jie mokė mylėti vienas kitą. O čia pjaunasi tarpusavyje kaip tik gali.
Mane ne vienas protestantas buvo išvadinęs velnio vaiku dėl to kad esu katalikas. Ar gražu taip daryti, nepažįstant to kaip žmogus gyvena, kaip gyvena jo Bažnyčia? Prisiklauso visokių mitų apie bažnyčią, o tada tais mitais grindžia savo tikėjimą. Beje ar nepastebėjote kad dauguma naujūjų protestantų save identifikuoja tik tada kai rodo kokie jie nekatalikiški ir varo ant katalikų?

jo protestantai tai sugeba isvadinti velnio vaikais ,as tai is vis nepriskiriu saves jokiai religijai tikiu i Dieva zinau,kad jis yra
Vartotojo avataras
Parašė mango123
Vitalija rašė:,,Dievas mato krikščionis'' - manau Dievas mato mus nepaisant musu religiju...

Zinoma
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
Vitalija rašė:,,Dievas mato krikščionis'' - manau Dievas mato mus nepaisant musu religiju...

Būtent. Nepaisant religijų. Ne taip parašiau. Visi Dievo vaikai.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#264852 Ir kas juokingiausia, vieninteliai katalikai tikrai siekia krikščionių vienybės ir tarpreliginio dialogo.
Kiti krikščionys mano kad jie vieninteliai teisingiausiai viską supranta, popiežius ne kartą antikristu apšauktas buvo, žodžiu broliai protestantai, jėga susiveinijime, o ne susiskaldyme.
Na dar Dalai Lama kartais pasisako tarpreliginio dialogo klausimu.