Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
insomnia rašė:Niekas ir nenori pakeisti tavo nuomonės. Tiesiog visos didžiosios religijos yra perėjusios karus. Nereikia gyventi iliuzijose ir Dievo ieškoti kažkur už milijono kilometrų.

Dievo(nors man labiau patinka sakyti Gėrio)visų pirma reikia ieškoti savyje,ką aš ir stengiuosi daryti.O būtent dėl to,kad visų religijų pamatai yra sulaistyti kraujais,aš ir neieškau juose nieko gero.Tik jei reiktų iš visų blogybių išsirinkčiau mažiausią(turiu omeny budizmą).Bet vis tiek manau,kad tikėti kažkieno prieš tūkstančius metų parašytomis pasakomis yra labai primityvu.Manau,kad žymiai geriau yra stengtis tobulėti savarankiškai,plėsti savo akiratį ir pasaulėžiūrą,o ne aklai sekti religinėmis dogmomis.
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#265671 Manau, karai yra ir visada buvo zmoniu didybes ir godumo reikalas, o religija kadangi senais laikais vaidino dideli vaidmeni ir buvo neatsiejama gyvenimo ir kulturos dalis, labai daznai budavo prisidengiama religija. Kryziaus karai neturi nieko bendro su Krikscionybe kaip filosofija ir religija, kaip ir terorizmas su tikruoju islamu. Cia kas atsitinka kai zmones savo idejas ir tikslus ima prideti prie religijos "nuo saves" ir paskelbia tai visuotine tiesa.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265672 Gerai viską pasakei.
O tau anomaly pasakysiu vieną esminę tiesą: jei ieškosi gėrio tik savyje, taip ir liksi užsidaręs savyje. Gėrio reikia ieškoti ne tik savyje bei aplink save.
Kitas dalykas ką noriu pasakyti, tai jei jo ieškosi savarankiškai, tai tikrai nerasi, duodu 99 proc, kad nerasi. Tik išrinktiesiems duota savarankiškai atrasti fundamentaliasias tiesas, vis kita minia, tame tarpe tu ir aš turėtume vadovautis jau kitų pramintais takais.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265673 Ir dar. Niekas nekalba apie aklą sekimą. Aklas sekimas niekur nenuveda. Religija lavina kritinį mąstymą, o tie kas neturi kritinio mąstymo, taip iš dvasinės kūdikystės ir neišbrenda.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#265675 Pritariu, jog irinktieji apciuopia kai ka neapciuopiamo mums, klystkeliais klaidziojanciais, per savo isdiduma negebanciais persokt...
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265686 Kiekviena religija daro klaidų, nes ją sudaro žmonės, kurie yra nuodėmingi ir klystantys. Jei būtų religija kur susirinkę vien šventi, tai su pavojumi į tokią žiūrėčiau. Nes sektose visi "šventi" būna. Vienas iš sektos požymių: mes vieninteliai geri, aplink šėtono karalija.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#265709 ...ir nesutikciau, kad sventrasciai yra pries tukstancius metu surasytos nesamones ir pasakos...juose yra daug isminties...
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
Vitalija rašė:...ir nesutikciau, kad sventrasciai yra pries tukstancius metu surasytos nesamones ir pasakos...juose yra daug isminties...

Sutinku,kad ten yra išminties.Bet mane piktina tai,kad tikinčiais save vadinantys žmones ta išmintimi nesivadovauja.Taip pat labai atstumiančiai skamba katalikų bažnyčios atstovų politikavimas,kišimasis į valstybės valdymą ir bandymai nurodinėti žmonėms kas yra teisinga,o kas ne.Bandymai visus paversti viena banda,kuri gyvena taip kaip jiems patinka.
Aš puikiai suprantu,kad tai kas parašyta Biblijoje,Korane,Talmude ir kituose raštuose visiškai nesiderina su tuo,kaip yra elgiamasi prisidengiant šiais vardais.Ir būtent tai man ir nepatinka.
Atsiprašau jeigu kažką įžeidžiau...Šimtą kartų sau sakiau,kad nesivelčiau į su religija susijusias diskusijas,bet vėl nepavyko susilaikyti...
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265723 Tu kalbi apie politiką, o ne apie tikėjimą. Vatikanas yra valstybė turinti daug savo ambasadorių (a.k.a. vyskupų) kurie vykdo politiką.
Kalbant apie tikėjimą, čia jau negali sakyti kad negyvena pagal tai kas rašoma šventraščiuose. Mano aplinkoje 90 proc. pažįstamų ir draugų gyvena pagal tai kas parašyta šventraščiuose ir pagal tai ko moko bažnyčia.
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
#265724 Nepykit ant manęs tie,kurie nuoširdžiai yra tikintys...Tikrai nenorėjau jūsų įžeisti...Tiesiog kartais ką nors "lepteliu" ir tik paskui suprantu,kad kažką blogai pasakiau... :kaltas
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265725 Aš ir pats stengiuosi taip gyventi ir tau rekomenduoju taip gyventi, mažiau problemų bus, daugiau vilties, daugiau gėrio
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
#265727 Na,aš pirmiausia stengiuosi būti geru žmogumi ir bandau išmokti save mylėti.Nes tikrai sutinku su tuo posakiu,kad jei nemylėsi savęs negalėsi mylėti ir kitų.Tiesiog turiu karčios patirties susijusios su religija ir kartais nesusivaldau. :baubas
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265729 Visi tos karčios patirties turim, jei aš dėl kiekvienos karčios patirties kurią turėjau dėl religijos, atmesčiau ją kas kart, tai dabar jau išvis nebekalbėčiau. Jei ne religija, manęs nebebūtų gyvųjų tarpe.

O tai ką sakai jog mylėti kitą kaip save, yra iš Biblijos. O tu sakai pasakos. :)
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
#265733 O gi tikrai =) Tik gaila,kad man taip sunkiai sekasi save pamilti...
Jei tau Insomnia religija ir tikėjimas padėjo išgyventi,tai yra puiku.Jei kiekvienas sergantis atrastų tokią viltį,kuri padėtų pasveikti,manau tai būtų tolygu stebuklui.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265735 bet žinai kas dar sakoma Biblijoje? Kas myli savo artimą tas myli Dievą.
taigi pamilk save, pamilk artimą, pamilk Dievą.
Tik pasakysiu paslaptį, reikia pradėti nuo antro galo. Pamilęs Dievą, pamilsi artimą, pamilęs artimą pamilsi save.
Na bent jau man taip buvo.