Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#266166 ...na man tas fizinis mirusiuju prisikelimas irgi is pasaku ir mitologijos srities :bloga Cia zemes rutulio nepakaks visiems sutalpint :achtung
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
Vitalija rašė:...na man tas fizinis mirusiuju prisikelimas irgi is pasaku ir mitologijos srities :bloga Cia zemes rutulio nepakaks visiems sutalpint :achtung
:? bet tikrai ,neuzteks.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#266168 ..mirties baime - kaip ju rasiau....

..o Evangelijoje tas paskutinis teismas - manau alegorija...Kristus daugiausia snekejo alegorijomis...
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
intentions rašė:Ir dar kruva visokiu dalyku, kurie man nesuprantami, kaip pvz. celibatas kunigams (atsiprasau, bet kaip jie seimoms gali skaityti priesvedybinius pamokslus, kai patys net neisivaizduoja, kas yra toji seima? ) , priesiskas nusistatymas pries dirbtini apvaisinima, kontracepcija, lytinius santykius iki vedybu ir t.t.

Kažkaip keistai celibatas aktualus ne patiems kunigams, o pasauliečiams, paprastai moterims. Paradoksalu bet taip yra. Apaštalas Paulius mokė, kad jei gali neves išvis. Negali ištverti ženykis. Kodėl gali sakyti pamokslus šeimoms? O kaip mumis gydo psichiatrai kurie mūsų ligomis neserga?
Ir šiaip jau, pasiruošimo santuokai grupėse paprastai dirba pasauliečiai, kurie turi šeimas ir yra pasiruošę tam darbui.

Bažnyčia ne prieš dirbtinį apvaisinimą, ji prieš tokį apvaisinimą kada naudojama donoro sperma ir jei apvaisinimas vyksta mėgintuvėlyje. Tokiu atveju paprastai būna keli embrionai iš kurių keli žūna. O mes tikime kad žmogus yra žmogus nuo pradėjimo momento. Tad tam kad gimtų vienas žmogus, žūna keli žmonės. Jei dirbtinis apvaisinimas vyksta su sutuoktiniu sperma ir kiaušide ir vyksta motinos kūne, tada prieš tokį dirbtinį apvaisinimą nieko prieš bažnyčia neturi.

Kontracepcija žudo gyvybę, todėl yra nukreipta prieš ją. Daug komplikacijų būna su kontraceptikais,, negimdiniai nėštumai ir t.t.

O priešvedybinis seksas griauna santykius. Aš tai galiu pasakyti iš savo karčios patirties. Išsibarstai žmogus, ir nebeturi ką duoti savo sutuoktiniui. Todėl dabar stengiuosi susilaikyti nuo priešvedybinio sekso. O anksčiau tai... ai tai būtų nepadoru pasakoti.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#266178 ...,,Išsibarstai žmogus, ir nebeturi ką duoti savo sutuoktiniui'' - nu jau...:)

..man buvo atveju kai vaikinas atrodo puikus ir myliu, bet va - lovoj kazkas ne to....nenoreciau, kad toks ,,atradimas'' butu su sutuoktiniu...:)
Bet cia jau kita tema....;)
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#266179 Vat būtent, kad seksas yra iškelemas aukščiau meilės. Jei iš tiesų mylėtum, tai nebūtų svarbu koks jis lovoje.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#266181 Kai iki vedybinis seksas tapo norma, padidėjo skyrybų skaičius. Dabar skiriasi apie 60 proc. susituokusių porų. Taip, kad tai problemos neišsprendžia o tik ją padidina.
Klausimas atau Vitalija, su kiek vyrų esi pasiruošusi permiegoti, kad surastum tą kurį ir mylėtum ir lovoj super būtų? Dabar pagalvok kaip turi jaustis vyrukas kuris žino kad jo moteris miegojo su kokia dešimtim skirtingų partnerių?
Mano vienus santykius tai ir sugriovė. Negalėjau pakelti to kad mano mergina buvo šliundra.
ParašėŠiršė
#266182 Kodėl iškeliamas aukščiau? Seksas yra svarbus santykių elementas, net ir nebūdamas svarbesniu, nei meilė.

Kryžiaus karai, o well kas nedaro klaidų tegul pirmas meta į mane akmenį.

Tai aš ir bandžiau visą laiką pasakyt - kad bažnyčioje irgi yra daromos klaidos, nes ji tarpininkė; viską organizuoja, interpretuoja žmonės, o žmonės daro klaidas.

O šiaip šita tema man kelia įtampą - maždaug, turi gyventi vat taip ir ne kitaip; na, tavo valia, bet vis vien nusvilsi, dvasingumo siekt gali tik pagal katalikybę ir taškas.
ParašėŠiršė
Negalėjau pakelti to kad mano mergina buvo šliundra.

Kas tau yra šliundra?
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#266185 Oij...nu nereik mastyt taip siaurai...sliundros stovi prie stoties...;)

Na - as jau sutikau toki vaikina su kuriuo mano gyvenimas tobulas:) Aisku ir sexas su juo tobulas ir viskas tobula ir niekas neatsibosta ir nereikia man jokiu kitu vyru:) Bet jei buciau juo nusivylusi kaip meiluziu, nemanau, kad buciau isimylejusi...:)

Kiekvienam savo, Insomnia...as esu daugiau jausmu zmogus :)
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Rožinė pantera rašė:Kodėl iškeliamas aukščiau? Seksas yra svarbus santykių elementas, net ir nebūdamas svarbesniu, nei meilė.

Seksas svarbus, bet ne svarbesnis už meilę. Seksas yra dovanojimasis vienas kitam. Ir jis turėtų būti po vedybų. Kiek metų ikivdybinio sekso normalumui? Keturiasdešimt? Taip ir nubraukime tūkstanmečius žmogiškosios patirties? Nesakau kad iki tol jo nebuvo, žinoma kad buvo. Bet tai niekada nebuvo laikoma norma.

Tai aš ir bandžiau visą laiką pasakyt - kad bažnyčioje irgi yra daromos klaidos, nes ji tarpininkė; viską organizuoja, interpretuoja žmonės, o žmonės daro klaidas.

O aš ar ne tai ir sakiau? Jau minėjau jog jei bažnyčioje būtų vien šventi žmonės, bėgčiau nuom tokios bažnyčios kuo toliau. Bažnyčia yra tarpininkė. Popiežius jos balsas.

O šiaip šita tema man kelia įtampą - maždaug, turi gyventi vat taip ir ne kitaip; na, tavo valia, bet vis vien nusvilsi, dvasingumo siekt gali tik pagal katalikybę ir taškas.

Nesakau kad tik per katalikybę. Aš kalbu apie savo tikėjimą. Kiekvienas gali tikėti ir siekti dvaisngumo savais metodais. Niekas nedraudžia. Tiesiog pasakoju kuo gyvenu. Jei nepatinka, galiu išvis šioje temoje neberašyti.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#266190 Nezinau, del ko, bet kazkaip nemazai spaudoje iskyla vis skandalu del kunigu, prievartaujanciu vaikus. Gal, jei jie turetu zmonas, tokiu skandalu butu maziau?
Kodel kunigas negali tureti seimos? Ka reiskia 'negali istverti'? Juk religija moko myleti, tai kodel kunigas negali tureti mylimos zmonos, vaiku? Man siuo atzvilgiu priimtinesnis staciatikiu tikejimas.

Del dirbtinio apvaisinimo, taip, nepaminejau, kad kalba eina apie nenaturalu, t.y. 'in vitro' apvaisinima, megintuvelyje. Rasiau mokslini darba ta tema, butent apie etinius sios proceduros aspektus, ir mano poziuris skiriasi, kadangi nemanau, kad ka tik susidares embrionas jau yra zmogus, turintis siela. Kaip zinia, jis gali pasidalinti, t.y. is jo susidaryti keli embrionai. Kas tada vyksta su siela? Ji irgi pasidalina?

Del kontracepcijos. Ar spermatozoidus prezervatyve galima laikyti nuzudyta gyvybe? Yra daug apsisaugojimo budu, kai kurie nesukelia jokiu komplikaciju.

Ka reiskia issibarstyti besimylint iki santuokos? Tai negi seksas po vedybu yra kazkas Tokio, kas sustiprins santykius? Man atrodo, gali buti ir atvirksciai. Zmogus lauks to suartejimo kaip kazko ypatingo, o gal teks nusivilti. Ir cia kalba neeina apie tai, kad seksas yra svarbiau, nei meile.

Atsiprasau, as gal cia ne vietoje tokias diskusijas uzvedziau...
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#266192 O, ir man idomu, kas tavo nuomone, yra sliundra? Tu sakai, kad meile yra svarbiau uz seksa. Tai vel gi, ar tu ja pakankamai mylejai, jei tau jos partneriu skaicius sugebejo nubraukti jausmus? Ar cia nera egoistisko savininkavimo noro 'ji mano ir nieko kito'?
ParašėŠiršė
#266197 Labai taiklus intentions paskutinis komentaras.

P.S. o koks skirtumas, kiek metų ikivedybinis seksas laikomas norma? Svarbu, kiek metų žmonės mylisi iki vedybų. Man tai labai idiotiška, kai kažkas yra oficiali "norma", o gyvenama visuomenėje visiškai kitaip. Balzaką paskaityk. Oi kiek purvo po gražiom manierom būna.

P.P.S. rašau ir skaitau kur noriu ir kada noriu, kol šios temos pavadinimas nėra "insomnia religinis dienoraštis". Tada jau galėtum man kažką sakyt.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#266198 ..sliundru etiketes klijuot sakyciau nelabai krikscioniska... :da

Kristus neatstume juk nei vieno zmogaus....