Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
Ramu5 rašė:Dieve, padėk man 1.pakeisti tai, ką galima, 2.nekeisti to, ko negaliu pakeisti ir 3.atskirti vieną nuo kito.

O šita malda atstoja visas maldas. Į ją sudėta viskas, ko žmogus gali prašyti, ir tą gavęs turėtų būti laimingas. Ačiū Ramu5, kad juos priminei.
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#271604 prašau, Ciaba :)
:flo
šį kartą mano malda - už mūsų mažuosius (visokeriopomis prasmėmis) - ši giesmė:

Ką padarėt vienam iš mažiausiųjų brolių,
Tą padarėte man. /2x

Buvau ištroškęs, davei man vandens,
Buvau išalkęs pavalgydinai.
Pas mano Tėvą tavęs laukia džiaugsmas.

Buvau benamis - duris atdarei,
Buvau aš nuogas - man rūbą davei

Buvau ligonis - mane Tu slaugei,
Buvau belaisvis - mane aplankei.

Buvau paklydęs - už rankos vedei,
Buvau keleivis - nakvynę davei.

Buvau nuliūdęs - mane raminai,
Širdgėla spaudė - mane supratai.

Praradau viltį - tu ją grąžinai,
Nugalėt baimę mane mokinai.
Parašė mariusss
#271608 Ar čia ne pagal Šv. Pranciškų Asyžietį?
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#271617 Paveikslėlis
mariau ,kaip sis sventasis vadinasi ? gal zinai...
as galvoju ,gal sv. Antanas
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#271620 Taip, Maingirdai - cia sv. Antanas :) Ko taip nerimsti su situo sventuoju?:)
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
mariusss rašė:Ar čia ne pagal Šv. Pranciškų Asyžietį?

Taip
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#272679 o maldu per laidotuves prisiklausiau,dabar buna ir ne vien sv.giesmes ,o kaip liudnos dainos ir elektroniniai vargoneliai groja... :angel
Vilniuje kitokie laidotuviu paprociai
Vartotojo avataras
Parašė Revenant
#272687 Mano kasdiene maldele mazdaug tokia (keiciasi tik detales nuo aplinkybiu):

Dekoju Tau Dieve, kad esi su manimi, kad saugai mane ir mano vyra, musu seimas, kad aprupini mus materialiai ir saugo nuo pavoju. Dekoju Tau Karaliau uz visus stebuklus, kuriuos mums siunti ir prasau Taves visada buti su mumis ir parodyti mums kelia, kuriuo turime eiti, nes mes ne visada zinome kas yra teisinga ir kas ne. Amen :)
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#273071 Šiandien labai prašau, kad bent kiek panašiai, kaip šiame plakate:
Paveikslėlis
Žmogus sergančiam žmogui taptų lygus (suprantantis bent) -meldžiu.
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba

Taip. Tai didžiulė problema. Aš daviau savo artimiem žmonėms paskaityti apie depresiją:
http://www.depresijosklubas.lt/forumas/viewtopic.php?t=31

Pats taip papasakot nesugebėjau. Atrodo suprato, antroji pusė net apsiverkė.
Bet praėjus kuriam tai laikui- tas supratimas beveik išnyko...
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#273109 Ciaba, duok dar karta paskaityti. Sveikam zmogui suprasti tai begalo sunku. Jeigu as dabar, gerai besijausdama atsigrezus atgal nesuprantu, kaip ir kodel mane galejo kankinti tam tikros mintys, tai ka jau kalbeti apie zmogu, kuris to niekada nepatyres....
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
#273119 Taip. Suprantu. Man tai irgi, tie juodieji momentai ( tiksliau vienas iš jų) atrodo kaip baisiausias košmaras, tos tuo metu buvusios mintys-baisios, dabar man sunkiai suvokiamos.
Tai turbūt savo maldose mes galime tik melsti, kad būtume bent kiek suprasti.
Kai aš, vienai įžymiai Kauno psichiatrei pasakojau savo siaubingiausius pergyvenimus, jinai tik pasakė: "na kiek pasakoja, tai jaučiu, kad tos dvasinės kančios yra baisios."
Tai jeigu patyrusi psichiatrė tik nujaučia padėties baisumą- ko norėt apie paprastus žmones.
Parašė mariusss
Ciaba rašė:

Taip. Tai didžiulė problema. Aš daviau savo artimiem žmonėms paskaityti apie depresiją:
http://www.depresijosklubas.lt/forumas/viewtopic.php?t=31

Pats taip papasakot nesugebėjau. Atrodo suprato, antroji pusė net apsiverkė.
Bet praėjus kuriam tai laikui- tas supratimas beveik išnyko...

Ciaba, būsiu realistas, tuo keliu, kuriuo eini, ko gero reiks eiti vienam. Tačiau yra ir kita medalio pusė - būsi daug stipresnis nei prieš. Kitas dar vienas labai teigiamas dalykas, išmoksi būti vienas. Suprantu tai iššūkis tau, bet labai naudingas asmenybės tvirtumo sustiprinimui.

Sekmės ir stiprybės.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#273151 As labai dziaugiuosi, kad radau si foruma. Nes tik cia atradau supratima.
Cia niekas nepasakys tau: 'susiimk, suknistas tingini, neprisigalvok nesamoniu'. Palaikys ir duos patarima, supras, kas svarbiausia.
Is vienos puses dziaugiuosi, kad yra panasiu zmoniu, is kitos puses - liudna. Labiau uz viska noreciau, kad visi butu laimingi ir sveiki.
Parašė audge
#277781 iš tikro religija- mano arliukas, jau seniai esu atsivertusi,tikinti, gilinuosi į krikščionybę, tačiau jaučiuosi labai nesuprasta aplinkinių žmonių, perskaičiau daugybę knygų apie vidinį gydymą, daug kur buvusi vidinio išgydymo pamaldose, tačiau tebesu depresijos gniaužtuose. Ko gero tai liekanos ir paveldėjimo ir dvasinių ieškojimų kitų religijų patirtyse. Mano nuomone, tai kaip skaisykla, išskaistinanti sielą, parodanti, kad kažkas negerai santykiuose su savim, kitais ir Dievu