Moderatorius: Astro-Meška

Parašė mariusss
#276076 Paukšti, mums daug kas atleistina :D
Vartotojo avataras
Parašė grincas
mariusss rašė:Hari, nepergyvenk visi mes darome klaidų, tiek loginių tiek gramatinių. Beje, čia ne lituanistikos instituto puslapis :)

Vienoj knygoj skaiciau - zodziai formuoja mintis, mintys formuoja tkrove, o tikrovė tampa gyvenimu. Esme tame jei neteisingai naudojam zodzius (savokas), darom ne vien loginiu, bet ir gramatiniu klaidu, tuomet ir musu mintys tampa neteisingomis. O kaip mes galvojam taip ir darome ir musu elgesys itakoja ir kitus zmones. Ir visa si grandinine reakcija priklauso nuo žodziu :)
Paskutinį kartą redagavo grincas 2012 09 15, 16:59. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Paukstis rašė:Linksma čia :achtung grincas, rašydamas ne LT rašmenimis kitaip klaidų bagažą renka... Ir dar Harį moko :achtung Išplėstiniuose sakiniuose trūksta sk. ženklų bei reiktų atkreipti dėmesį į sudurtinius žodžius, pvz ''kiekvienas''. Tačiau linksma diskusija, kupina patarimų... Man smagu :aciu

Nu juk as ne lituanistas. Ir neismokysiu taisyklingos gramatikos. Tiesiog norejau pabrezti jos svarba diskutuojant. Ir kuo geriau ja mokesi, tuo tavo teginiai bus aiskesni.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
grincas rašė:(...). Esme tame jei neteisingai naudojam zodzius (savokas), darom ne vien loginiu, bet ir gramatiniu klaidu, tuomet ir musu mintys tampa neteisingomis.

Nieko tokio, aš anksčiau irgi maniau, jog žodžiai vartojami, o ne naudojami :achtung Tačiau kiek naujo čia išmokstu, nuotaiką pakeliat, tad už tai dėkui :aciu
Parašė mariusss
#276080 Cirkas išvažiavo - klaunai pasiliko :D
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
mariusss rašė:Paukšti, mums daug kas atleistina :D

Aišku, atleistina... Mes ''depresovi forumiečiai'', jumorą suprantantys per asmenines prizmes :achtung Ir nesvarbu, kad skyrius apie Dievą, tačiau gebam santykius tarpusavy išsiaiškint, apie homikus paplepėt, apie raštvedybą vienas kitą paerzint... Svarbu į viską be pykčio žvelgt B)
Parašė mariusss
#276084 Dziaugsmas yra iš Dievo, ir nereikia bijoti savikritikos :)
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Paukstis rašė:
grincas rašė:(...). Esme tame jei neteisingai naudojam zodzius (savokas), darom ne vien loginiu, bet ir gramatiniu klaidu, tuomet ir musu mintys tampa neteisingomis.

Nieko tokio, aš anksčiau irgi maniau, jog žodžiai vartojami, o ne naudojami :achtung Tačiau kiek naujo čia išmokstu, nuotaiką pakeliat, tad už tai dėkui :aciu

Žodis "naudoti" turi siauresne reiksme, nei zodis "varoti" ir reiškia "vartoti patiriant naudą", Todel ir zodzius galima ne tik vartoti, bet ir naudoti pvz toks sakinys bus teisingas: As zodi "raktas" naudoju, kaip slaptazodi.
Taciau mano pavyzdyje, tai sutinku reikejo zodi "naudojam" pakeisti i "vartojam", nes kalbejau bendraja prasme, apie zodziu vartojima.
ParašėŠiršė
Paukstis rašė:Aišku, atleistina... Mes ''depresovi forumiečiai'', jumorą suprantantys per asmenines prizmes :achtung Ir nesvarbu, kad skyrius apie Dievą, tačiau gebam santykius tarpusavy išsiaiškint, apie homikus paplepėt, apie raštvedybą vienas kitą paerzint... Svarbu į viską be pykčio žvelgt B)

Abejoju, ar tam pritartų moderatoriai, kuriems paskui teks trinti jūsų asmeninių santykių aiškinimąsi =)
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#276093 Rožinė pantera, abejoju... Juk net administratorius skyriuje apie Dievą savo dienotvarkę pristato, štai:

mumu rašė:Paukšti, atsakau asmeniškai tau, kadangi, kaip matau, labiausiai tau čia rūpiu. Kurį laiką nerašiau, nes:

1) rūpinuosi savo šeima ir vaikais
2) dirbu
3) kasdien intensyviai sportuoju
4) skaitau 3 knygas vienu metu
5) administruoju šį tinklalapį
6) darau kitus "smulkius" buities darbus

(...)

Svarbu, kad žmonės bendrautų, na gal ne šitm skyriuje tačiau tokiu tikslu forumas sukurtas...
ParašėŠiršė
#276094 Taip, būtent tam ir skirtas, bet yra skype, emailai ir t.t. kalbėtis apie asmeniškumus. Juk jūsų pokalbius skaitys daug žmonių, kurie jūsų nepažįsta ir kuriems tie asmeniškumai neįdomūs. Man, tarkim, čia atėjus norisi padiskutuoti apie religijas, o ne skaityti, kodėl mumu nerašo ar kaip dėlioti skyrybos ženklus, tam juk yra pm. Pora pranešimų nukrypstant nuo temos nieko tokio, bet čia jau keli puslapiai.
Nenoriu būti pikta ragana, tiesiog mėgstu, kai visur tvarka =)
Parašė Haris
#276107 :bloga Man taip geda, kad jus diskutuojat, o as nesugalvoju nieko i tema parasyt. Kazkoks kosmaras. Norisi pabegti is cia. Nezinau kodel, bet nesugebu bendraut. Paprasti zodziai man varo depresija. Nesinori net gryzti i sita puslapi. Kodel as toks esu? Nieko nesugebu, ir nemastau... MAN NORISI SUPRASTI DAUGIAU, DAUGIAU PAZINTI IR ISMOKTI.IR NESUGEBU.. :bloga :bloga :bloga netgi nesugebu nei zodzio islement...gal jei uzvedziau tema, kasnors padetumet. jeigu lankyciau psichoterapija, ko ten galima ismokt? ar galima pramokt bendrauti? susirast draugu..zinoma, ne is tikinciu rato..man reikia tokiu draugu, kurie padetu atsistot ant koju. noriu ismokti reiksti savo nuomone, pradet logiskai ir argumentuotai mastyt. susirast koki nors vaikinuka, kuriam patikciau.. gal net toliau mokytis.. esu baiges tik 10 klasiu, ir tas mane ziauriai gniuzdo..vaikysteje neturejau salygu mokytis, nes teko gyvent gatves gyvenima.. motina isgerdavo, o as ir vaiku namuose augau ir netik.. teko patyrti visko...net ir dabar sunku.. jeigu pradeciau toliau mokintis, apie ka as svajoju. tai butu smagu..
bet nezinau, kas mane pamokintu. draugu normaliu neturiu, to ir uzsukau i sita foruma...todel dekoju visiems;)o grincas tikrai dave geru patarimu..nes logika ir gramatika susije;) stai ka skaiciau logikos vadovelyje..
LOGIKOS MOKSLAS IR JO OBJEKTAS
Paprasčiausias logikos mokslo apibūdinimas yra šis: logika yra mokslas apie samprotavimo taisyklingumą.
Kiekvienas vidurinę mokyklą baigęs asmuo turi daugiau ar mažiau tikslią nuovoką apie tai, kas yra taisyklingumas ir samprotavimas.Apie taisyklingumą (tiesa, ne samprotavimo, o kalbos) šiek tiek žinome iš gimtosios kalbos gramatikos, o apie samprotavimą nuvokiame, nes pakankamai dažnai vartojame veiksmažodį “samprotauti”. Aiškiau samprotavimo taisyklingumą, suprasite, baigę logikos studijas.
manau, kad tikrai naudinga pasimokint gramatikos.. tik nerandu niekur vadoveliu pdf.. gal turite kas? pasidalinkit..
Uzejes i koki puslapi ir paskaites kitu diskusijas, as labai pavydziu tokiems zmonems, kurie isilavine ir moka argumentuotai pagrysti savo nuomone, ka bandau daryti ir as;)tik sulaukiu paprastai patyciu.. man nesiseka...;( ;( ;( :bloga I tikincius ziuriu skeptiskai ir galeciau su jais diskutuoti tol, kol irodyciau savo tiesa. Taciau viskas pasibaigia, po keliu sakiniu.. Nesugalvoju ir nemoku, ka atsakyt i tema..Jeigu tai butu teiginys, tai kaip ir sakiau.. Man butu nesunku kanors logiskai i ji atsakyti, nes palygines argumenta, su kitu mintimis, as greitai randu logines ir nelogines sasajas..O jeigu tai uzgauliojimas, ar siaip kokia mintis..nesugalvoju, nei ka atsauti..nemoku gynti savo nuomones..tai tiek cia prirasiau...dabar tragiskai jauciuosi ir esu sugniuzdytas, bet noriu pramokt diskutuot..man lengviau atsakyti, kai man uzduoda klausima,o diskusijoms, mano galva tuscia...;( ;( ;( nieko nenoriu, tik is cia pabegti..
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#276146 Hari :jap Manau psichoterapija tikrai padėtų.
Pirmiausia leistų tau išsipasakoti-o kai išsipasakoji-jau savaime truputį palengvėja.
Padėtų suvokti, kurios tavo mintys tau kenkia, žlugdo ir menkina tave.
Padėtų atrasti tavo stipriąsias puses-nes kaip ir kiekvienas žmogus-tu turi savo privalumų ir stipriųjų pusių.
Padėtų suvokti savo jausmus.
Kai pradėtum save labiau pažinti ir mylėti-palengvėtų ir bendravimas su kitais.
Tai darbas su savimi - ne vienos dienos, ar savaitės.
Ar teisingai supratau, kad esi gėjus? Jei taip-tai visiškai nieko nekeičia. Esi toks, kaip mes-turintis problemų-ieškantis būdų, kaip jas išspręsti. Ieškantis meilės ir supratimo, kaip ir dauguma iš mūsų.
Vartotojo avataras
Parašė Gabi*
#276261 taip, Dievas išgirsta. Juk pasakyta "Prašyk ir tau bus duota, belskis, ir bus atidaryta". Mes dažnai ir nepastebim, kaip problemos susitvarko, net nepadėkojam. Kūrėjas nori, kad žmogus būtų dėkingas :heart