Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė grincas
Gabi* rašė:todėl kad pirmiausia susapnuoji kažką, o paskui įvyksta. Viskas yra nuspręsta. Nuspręsta kokios mintys ateis į galvą, kaip reaguosim, su kuo susitiksim. Man tik įdomu, ar aplamai mes šitame gyvenime galim ką nors rinktis?

Tai tu čia apie likimą šneki, o temos pavadinimas deja vu.
Vartotojo avataras
Parašė Gabi*
#276249 aš tą ir noriu pasakyti, kad mes atsidurę kažkur jaučiamės jau ten buvę arba atsitinka tas, kas atrodo kad jau buvo todėl, kad mes jau esam tai sapnavę
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Gabi* rašė:aš tą ir noriu pasakyti, kad mes atsidurę kažkur jaučiamės jau ten buvę arba atsitinka tas, kas atrodo kad jau buvo todėl, kad mes jau esam tai sapnavę

Taip, sutinku, bet tai neprieštarauja mano paaiškinimui kas yra deja vu.
Nes sapnai irgi gali būti prisiminimai arba netgi sapnai gali tapti prisiminimais, kai nebeatsimeni ar čia sapnavai ar iš tikrųjų taip buvo. Manau daug kas sutiks su mano tokiu teiginiu.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
grincas rašė: Tačiau tikrovėje objektai yra bespalviai, bet mes juos matome spalvotus.
netikiu
Vartotojo avataras
Parašė grincas
maingirdas rašė:
grincas rašė: Tačiau tikrovėje objektai yra bespalviai, bet mes juos matome spalvotus.
netikiu

Tai čia tavo pasirinkimas tikėti ar netikėti faktais. Bet patarčiau tikėti tuo kas, yra pagrįsta. O tu tiki ar netiki, kad Lietuva yra Europoje? :)
Vartotojo avataras
Parašė Gabi*
#276256 gali visaip būti su sapnais, gali jie atspindėti ir dienos įspūdžius. Bet man paskutiniu metu atrodo, kad būtent miego metu, kai miega mūsų racionalus protas, ruošiami naujii įvykiai, priklausomai nuo to, kaip mes elgiamės, ką mąstome. Dalelę to atsimename, kai su tuo susiduriame. Tai ir yra de ja vu
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Gabi* rašė:gali visaip būti su sapnais, gali jie atspindėti ir dienos įspūdžius. Bet man paskutiniu metu atrodo, kad būtent miego metu, kai miega mūsų racionalus protas, ruošiami naujii įvykiai, priklausomai nuo to, kaip mes elgiamės, ką mąstome. Dalelę to atsimename, kai su tuo susiduriame. Tai ir yra de ja vu

Nu, o man atrodo, kad aš esu Napoleonas (čia sarkastiškai). Noriu pasakyti, jog jeigu tau taip atrodo tai dar nereiškia jog tai yra tiesa. Patarčiau labiau remtis faktais, o tokio fakto, kad miegant mūsų pasąmonė sudaro rytojaus dienos planą tai nėra. Žinoma tu tada gali paaiškinti deja vu reiškinį savo sugalvotu teiginiu. Bet kaip tada tu paaiškinsi savo teiginį?
Vartotojo avataras
Parašė Gabi*
#276279 aš niekam neperšu savo nuomonės, čia tik diskutuoju. Kiekvienas tiki tuo kuo nori tikėti. Gal paprasčiausiai aš esu labai jautri, nuo vaikystės buvau priversta gyventi uždarą gyvenimą, gyvenimą su savimi. Ir tikrai žinau, kad mano sapnai pildosi tikrovėje
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
grincas rašė:
Tai čia tavo pasirinkimas tikėti ar netikėti faktais. Bet patarčiau tikėti tuo kas, yra pagrįsta. O tu tiki ar netiki, kad Lietuva yra Europoje? :)
cia nepalyginimas
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
grincas rašė:
Tačiau tikrovėje objektai yra bespalviai, bet mes juos matome spalvotus.

Grincas teisus, tik reikia paminėti, jog:''mūsų akys mato objekto spalvą, nes, pagal fizikos teoriją, tą ar aną dėsnį yra(...)''

Mane irgi mokė, jog spalvą sudaro atspindėjęs šviesos srautas, krentantis ant objekto. Dar ''dalyvauja'' - kiti procesai, sugertis... Visiškai balta ir visiškai juoda - nėra įvardinamos kaip spalvos, tai pagrindinių ir šalutinių spalvų junginiai. Visiškai juoda egzistoja tik teorijoje....

Grincai, tačiau geriau apie tai nekalbėti, nes šie dalykai (reiškiniai) bendraujant tik demonstruoja žinias, kurių kitiems visai nereikia.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Gabi* rašė:aš niekam neperšu savo nuomonės, čia tik diskutuoju. Kiekvienas tiki tuo kuo nori tikėti. Gal paprasčiausiai aš esu labai jautri, nuo vaikystės buvau priversta gyventi uždarą gyvenimą, gyvenimą su savimi. Ir tikrai žinau, kad mano sapnai pildosi tikrovėje

Sutinku, kad kiekvienas tiki kuo nori tikėti. Tik tikėjimas nėra žinojimas.. Ir jeigu tu teigi, kad ŽINAI, jog tavo sapnai pildosi, tai reiškias, jog tu remiesi kažkokiomis žiniomis. Žinios - tai bet kokia informacija, nepriklausomai ar ji teisinga ar ne (faktai, informacija iš interneto, komiksai, knygos, pasakojimai, asmeniniai pojūčiai ir kt). Spėju, kad tavo informacija, kuria tu remiesi yra nepatvirtinta, nes aš asmeniškai nesu girdėjęs jokių faktų patvirtinančių tavo teiginį. Bet žinoma tai nereiškia jog tai yra netiesa. Nes faktų nebuvimas nėra įrodymas.

Atsitikus kažkokiam įvykiui ir prisiminus, kad jį sapnavai, tu tikriausiai galvoji, jog tas įvykis buvo sąlygotas tavo sapno. Ta prasme, taip atsitiko, nes tu jį susapnavai. Tačiau šioje vietoje darai klaidą, nes čia yra du atskiri veiksmai: 1) įvykio atsitikimas 2) to įvykio, prisiminimas jį sapnavus. Bet nepriklausomai nuo to, kad sapnavai tas įvykis vistiek gali atsitikti, manau surastum daug tokių pavyzdžių, kurių tu nesi sapnavus, bet jie vistiek atsitiko. Noriu pasakyti, jog jeigu tu teigsi, kad tai ką sapnuoji pildosi, tai viskas ko nesapnuoji, turėtų neįvykti, bet taip nėra.
Be to manau, jog ne viskas ką sapnuoji pildosi, o tik dalis. Tai jeigu sakysi jog tavo sapnai pildosi, tai kodėl ne visi sapnai?

Aš pats daug ką sapnuoju, įvairiausių įvykių, nu ir savaime aišku, kad kartais atsiduriu tokiose situacijose, kurias atsimenu iš sapnų (bet jos būna netikslios detalėmis ir sutampa dažniausiai tik vienu elementu pvz.: sapnavau, kad susitikau 8 metus nematyto vaikystės draugą, ir ką jūs galvojate, po savaitės ėmiau jį ir sutikau). Tikriausiai dėl to, kad atvykau į gimtąjį miestą. Įvykis ir sapnas sutapo tik tai vienu dalyku: draugu. Tačiau nesutapo susitikimo vieta, nesutapo laikas (sapnavau naktį, susitikau dieną), nesutapo apranga, nesutapo netgi draugo amžius, nes jį sapnavau biški jaunesnį.

Patarčiau nekvaršint sau galvos dėl tokių dalykų, pačiai bus ramiau.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Paukstis rašė:
grincas rašė:Grincai, tačiau geriau apie tai nekalbėti, nes šie dalykai (reiškiniai) bendraujant tik demonstruoja žinias, kurių kitiems visai nereikia.

Sry, bet nesutinku ir manau, kad žinios yra reikalingos visiems, o jas perduodi galima bendraujant. Man asmeniškai nepatinka blevyzgos, kai šnekama daug, bet iš tos šnekos nieko negauni (pvz.: žinių), tik laiką sugaišti.

p.s. nesvarbu kokios žinios (ar mokslinės ar gyvenimiškos) jos vistiek praplečia akiratį ir kažką duoda.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#276296 Grincai, jeigu aš kalbėsiu apie raudoną automobilį, o tu sakysi, kad jis ne raudonas, o tik mūsų akys jį tokį mato.... Tai irgi ne sprendinys.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Paukstis rašė:Grincai, jeigu aš kalbėsiu apie raudoną automobilį, o tu sakysi, kad jis ne raudonas, o tik mūsų akys jį tokį mato.... Tai irgi ne sprendinys.

Kodėl ne?
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
grincas rašė:
Paukstis rašė:Grincai, jeigu aš kalbėsiu apie raudoną automobilį, o tu sakysi, kad jis ne raudonas, o tik mūsų akys jį tokį mato.... Tai irgi ne sprendinys.

Kodėl ne?

Todė, kad yra skirtumas, ar tu nori pademonstruoti žmogui savo žinias ir tuo pasirodyti pranašesnis už pašnekovą, ar nori nuoširdaus bendravimo. Be abejo, bendraujant dalinamasi ir žiniomis, tačiau ne visur jos reikalingos. Tarkim, tu gali apie psichologiją dėstyti paskaitas, tačiau jei paklausiu apie tavo jausmus, o tu nemokėsi jų įvardinti - irgi - ''kakas''....